Σχόλια……

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Η Καβάλα μπήκε στο «κόκκινο» λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού  Σύμφωνα με τον πρόεδρο του  Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη δυστυχώς οι πολίτες δεν πρόσεξαν όσο έπρεπε.

ΜΕΙΩΣΗ

Μεγάλη μείωση στην παραγωγή ελιάς παρατηρείται στην Καβάλα λόγω της κλιματικής αλλαγής. Ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Ζαφείρης Μυστακίδης υπογράμμισε ότι η παραγωγή του λαδιού θα είναι ιδιαίτερα μειωμένη και πανελλαδικά θα κινηθεί στο 50%.

ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας  ερευνά  το ενδεχόμενο να έχουν  δοθεί πλαστά  πιστοποιητικά εμβολιασμών. Ο πρόεδρος των Γιατρών  του Νοσοκομείου σημείωσε πως διενεργούνται τεστ αντισωμάτων σε υγειονομικούς και ελέγχουν όλα τα πιστοποιητικά νόσησης. Το θέμα είναι ποινικό και πειθαρχικό.

ΤΟ ΨΩΜΙ….

Ανοδικές είναι οι τιμές στο ψωμί και στην Καβάλα λόγω της αύξηση της τιμής στο σιτάρι. Το μέλος του Σωματείου Αρτοποιών κ. Θωμάς Χατζούλης σημείωσε πως οι αυξήσεις θα κυμανθούν από 10-25%.

ΤΕΣΤ

Τα φαρμακεία της Καβάλας διενεργούν rapid test και παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Φαρμακοποιών κ. Σίσσυ Ρακιντζή  η όλη διαδικασία είναι επικουρική. ΑΘΛΗΜΑ

Ένα νέο θαλάσσιο άθλημα θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά επίσημα στην Καβάλα, αυτό το  Σαββατοκύριακο 18 και 19 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για το SUP (Stand Up Paddle Surfing) ή επί το ελληνικότερο σανιδοκωπηλασία, που θα πραγματοποιηθεί στο Vranas Resort στο Περιγιάλι.

Η πρώτη ανεπίσημη γνωριμία με το συγκεκριμένο σπορ, έγινε στις αρχές του καλοκαιριού από το δάσκαλο του Αθλητικού Συλλόγου  Ταεκβοντό Καβάλας Χάρη Παλτόγλου και πλέον μετά τα πρώτα βήματα και τις θετικές αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν ήρθε ο καιρός για το 1ο κύπελλο Καβάλας SUP και Κανόε – Καγιάκ.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου  ο Αντιδήμαρχος Απόστολος Μουτσάκης τόνισε μεταξύ των άλλων ότι ήρθε η ώρα να παρουσιαστεί και στην Καβάλα αυτό το νέο άθλημα, που κερδίζει συνεχώς φίλους και είναι πιθανό να γίνει Ολυμπιακό ακόμα και από τους επόμενους αγώνες το 2024.

Από την πλευρά του ο Χάρης Παλτόγλου ανέφερε ότι στόχος τους  είναι να μπορέσουν  να διαδώσουν  το SUP σε όσο περισσότερο κόσμο μπορούν, μιας και πιστεύουν  ότι το συγκεκριμένο άθλημα ταιριάζει απόλυτα στην Καβάλα.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας ενημερώνει τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών Β΄ και Γ΄ Τάξης  Γυμνασίου καθώς και των μαθητών Α΄, Β΄ και Γ΄ Τάξης Λυκείου που επιθυμούν την εισαγωγή των παιδιών τους στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας, μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων, να καταθέσουν σχετική αίτηση στη γραμματεία του σχολείου το αργότερο έως την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 14.00. Οι κατατακτήριες εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 στις 10.00 π.μ. στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας. Οι κενές θέσεις στις τάξεις Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Καβάλας προκηρύσσονται με απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ

Ο Δήμος Καβάλας, ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης «ΣΥΝ-ΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας/Θάσου, στο πλαίσιο δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), γνωστοποιεί ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων και συγκεκριμένα είδη Παντοπωλείου, ΒΥΣ, ελαιόλαδο και πατάτες.

Η κατανομή των ωφελούμενων στα σημεία διανομής είναι άμεσα συνδεδεμένη με το σημείο παραλαβής που δήλωσαν στο ΚΕΑ. Για το λόγο αυτό όσοι πολίτες έχουν δηλώσει σημείο παραλαβής στις Κεντρικές Αποθήκες του Δήμου Καβάλας – Στρατόπεδο Κωτσάλου, θα παραλάβουν τα προϊόντα τους εκεί από Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου έως  Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Με ανακοίνωση του ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μιχάλης Αμοιρίδης κάνει γνωστό ότι ανεξαρτητοποιείται από την Παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση». Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος είχε προτείνει στην παράταξη του να  συμπράξει με την  παράταξη του  Περιφερειάρχη κ. Μέτιου κάτι που το απέρριψε.   Ως εκ τούτου ανεξαρτητοποιήθηκε  εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα ωριμάσουν οι συνθήκες και οι δρόμοι τους θα συναντηθούν ξανά σε κοινούς αγώνες και προσπάθειες με μία ενιαία περιφερειακή παράταξη που θα περιλαμβάνει όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο.

ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας ανακοινώνει την έναρξη της νέας Λυκειακής  χρονιάς από 1η Οκτωβρίου 2021, με όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις.

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν από 1.10.2021 είναι εκμάθησης παραδοσιακών χορών παιδιών, εφήβων, νέων, κυρίων -κυριών-αρχαρίων και ομάδας επιδείξεων, εκμάθησης παραδοσιακών μουσικών οργάνων,  ζωγραφικής για παιδιά., θεατρικού εργαστηρίου για μικρά παιδιά και εφήβους, δημιουργικού εργαστηρίου για παιδιά προσχολικής ηλικίας και  Decoupage για ενήλικες. Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας λειτουργεί με συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο ασφαλείας έναντι του Covid-19, καθ’ υπόδειξη των Υπουργείων Υγείας και Πολιτισμού. Το πρωτόκολλο αυτό με αίσθημα ευθύνης, τηρείται απαρέγκλιτα για την ασφάλεια διδασκάλων και χορευτών.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Το νησί της Θάσου κέρδισε το στοίχημα του τουρισμού   σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Καβάλας.

Ειδικότερα, από τη 1 Ιουνίου  μέχρι και τις 31 Αυγούστου  διακινήθηκαν με ferry boats από και προς το λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» και το λιμάνι της Κεραμωτής 816.556 επιβάτες μέσω των 951 προγραμματισμένων δρομολογίων, ενώ σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού Covid-19, ελέγχθηκαν 425.644 επιβάτες και δεν επετράπη η επιβίβαση σε 2.628 άτομα τα οποία δεν τηρούσαν τα όσα προβλέπουν οι ισχύουσες διατάξεις.

Την   μερίδα του λέοντος -βάσει και αριθμού δρομολογίων- κατείχε το λιμάνι της Κεραμωτής από το οποίο ταξίδεψαν στη Θάσο 385.470 επιβάτες, ενώ από το λιμάνι της Καβάλας 32.067 επιβάτες.

ΤΑ ΚΑΦΕ

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στους καφεζυθοπώλες λόγω του ότι η Καβάλα εντάχθηκε στο κόκκινο.  Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Καφεζυθοπωλών κ. Γιώργο Βαφείδη τα καταστήματα θα κλείνουν στη 1 μετά τα μεσάνυχτα ενώ δεν θα υπάρχει μουσική υπόκριση.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η δυσάρεστη είδηση για την επιδημιολογική κατάσταση της ΠΕ Καβάλας αλλάζει τα δεδομένα κυρίως της εστίασης καθώς θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, γεγονός που έχει σαν συνέπεια να είναι κλειστά τα καταστήματά τους  στη 1, που σημαίνει ένα μίνι lock down. Παράλληλα έκανε λόγο για στοχοποίηση του κλάδου τους.

ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ

Ο ΔΕΔΔΗΕ προέβη στο κόψιμο δένδρων στο Ύψωμα Βασιλάκη αλλά δεν συγκεντρώθηκαν τα κομμένα κλαδιά. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Λεωνίδα Παππά η κατάσταση αυτή εγκυμονεί κινδύνους για ανάφλεξη των κλαδιών. Μάλιστα το Δασαρχείο υπέβαλλε μήνυση στον ΔΕΔΔΗΕ.

Ο κ. Παππάς δήλωσε ότι

ότι δύο υπηρεσίες του δημοσίου έλεγαν πράγματα αντιφατικά μεταξύ τους, η μία υπηρεσία έριχνε το μπαλάκι στην άλλη, ενώ οι ίδιες είναι πολύ αυστηρές όταν έχουν να κάνουν με τις υποχρεώσεις των πολιτών. Την ίδια ώρα που  υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους, για το δάσος, καθώς υπάρχει κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς.

Η ΔΟΜΗ

Με κανονικούς ρυθμούς κινείται η καθημερινότητα στη Δομή Ασημακοπούλου. Σύμφωνα με τον Διοικητή της Δομής κ. Ρέμμο σταδιακά μειώνονται οι πρόσφυγες σε αυτήν, με τους Αφγανούς να αποτελούν το 87% των φιλοξενούμενων.

Συγκεκριμένα είπε ότι μια από τις καθημερινές δραστηριότητες είναι η εξυπηρέτηση των ωφελουμένων, γίνονται διάφορες εργασίες στη δομή, καθαρίζονται κάποια δέντρα για να λάβουν  το πιστοποιητικό πυρασφάλειας που δεν είχε πάρει η δομή από το 2016 που ξεκίνησε.

Η δομή σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργού κ. Μηταράκη θα κατέβει στα 650 άτομα περίπου ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος έχει μιλήσει για την αναδιάρθρωση της δομής,  για το χωροταξικό της περιορισμό. Οι περισσότεροι μετανάστες φεύγουν στο εξωτερικό, οι πιο πολλοί μεταβαίνουν  στη Γερμανία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση