Σχόλια…

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Συνεχίζεται στην Καβάλα η συζήτηση για το βανδαλισμό που υπέστη το μνημείο των αδικοχαμένων Ελληνοεβραίων της Καβάλας που έπεσαν θύματα της γερμανικής θηριωδίας…  Μετά από τόσα χρόνια φαίνεται πώς κάποιοι δεν διδάσκονται τίποτα από την ιστορία… Χωρίς λόγο κάποιοι έσπασαν αυτό το μνημείο που δεν τους ενοχλούσε σε τίποτα……..

ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από αυτό το γεγονός καθώς πήρε διαστάσεις. Δεν έμεινε μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά προβλήθηκε και πανελλαδικά.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Φυσικά το μνημείο θα αποκατασταθεί άμεσα και τη θέση του θα πάρει ένα πανομοιότυπο. Από την άλλη, θα αυξηθούν και τα μέτρα ασφαλείας πέριξ αυτού καθώς είχαν χαλαρώσει το τελευταίο διάστημα. Και πραγματικά είναι φοβερό αυτό το οποίο συμβαίνει να χρειάζεται στην Καβάλα να φυλάσσεται ένα τέτοιο απλό μνημείο. Πόσο κάφροι είναι κάποιοι «άνθρωποι»…

ΛΙΣΤΑ

Σύντομα ξεκινά η λίστα χειρουργείου για το Νοσοκομείο Καβάλας, ένα μέτρο που εφαρμόζει το Υπ. Υγείας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Κροκίδη είναι ένα μέτρο που θα βάλει μία τάξη στο θέμα των χειρουργείων. Και μακάρι το μέτρο να πετύχει προς όφελος των ασθενών αλλά και των γιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου..

ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Εξαιρετικά εξελίσσονται οι εξαγωγές σπαραγγιών από τον κάμπο του Νέστου Καβάλας προς τη Γερμανία κυρίως με πολύ ικανοποιητικές τιμές.  Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος σημείωσε σε δηλώσεις του ότι η όλη διαδικασία εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά. Και μακάρι καθώς πρέπει άμεσα τα σπαράγγια να εξαχθούν στη Γερμανία πριν ξεκινήσει η γερμανική παραγωγή σπαραγγιού και σταματήσουν οι Γερμανοί να παραγγέλνουν…..

ΔΙΟΔΙΑ

Συνεδρίασε την Τετάρτη το Περιφερειακό Συμβούλιο και συζητήθηκε και το θέμα των πολλών διοδίων της Εγνατίας Οδού. Δηλώσεις για το όλο θέμα έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος τονίζοντας πως ιδιαίτερα ο Αντιπεριφερειάρχης  Καβάλας κ. Μαρκόπουλος ήταν λάβρος κατά της Εγνατίας Οδού ΑΕ στο θέμα των διοδίων…. . Γέμισε ο τρόπος διόδια όπως είπε αναγκάζοντας τους οδηγούς να χρησιμοποιούν τα παλιό εθνικό οδικό δίκτυο που έχει το μαύρο του χάλι… Άλλωστε που λεφτά για συντήρηση…

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ

Και φυσικά το να χρησιμοποιείται πάλι η παλιά Εθνική Οδός Καβάλας Θεσσαλονίκης αντί της Εγνατία Οδού είναι πολύ επικίνδυνο. Ο δρόμος είναι κακοσυντηρημένος και στενός. Που σημαίνει ότι θα αυξηθούν πάλι τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα σε αυτό το οδικό δίκτυο.

ΈΛΕΥΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να μεταφερθούν στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου Καβάλας 70 πρόσφυγες, συριακής και ιρακινής καταγωγής. Η εκπρόσωπος των Γιατρών του Κόσμου στην Καβάλα κ. Άννα Γιοβανιού σε δηλώσεις της τόνισε πως έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στα κτήρια του Ασημακοπούλου και η φιλοξενία των προσφύγων θα είναι ιδανική. Στο διαμορφωμένο στρατόπεδο αρχικά θα μεταφερθούν αυτοί οι 70 πρόσφυγες  και στην συνέχεια άλλοι 350 πρόσφυγες  που θα προέρχονται  από διάφορα  στρατόπεδα  της χώρας, όχι όμως από τα νησιά. Το επόμενο  διάστημα αναμένονται 20 ασυνόδευτα παιδιά στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου.

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Πάντως σύμφωνα με την κ. Γιοβανιού αυτοί οι πρόσφυγες που θα έρθουν στην Καβάλα και θα μείνουν στο Ασημακοπούλου δεν πρόκειται να μείνουν για πολύ καιρό. Διότι ο επόμενος σταθμός τους θα είναι η Ευρώπη. Αυτή είναι άλλωστε και η συμφωνία που υπάρχει με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΚΑΡΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το Επιμελητήριο Καβάλας σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, στα πλαίσια στήριξης των επιχειρηματιών που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση και είναι ανασφάλιστοι, θα προσφέρει δωρεάν 150 οικογενειακές κάρτες υγείας (EY-club), εξασφαλίζοντας σε κάθε κάτοχο πρόσβαση σε ένα επιλεγμένο δίκτυο παροχών υγείας του ΕΥ-club με προνομιακό κόστος.

Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες θα πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση και υπεύθυνη δήλωση για το χρονικό διάστημα που είναι ανασφάλιστοι ενώ  θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Εξαιρετική η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου, μακάρι να βρεθούν και μιμητές…

ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Εκδήλωση τιμής αφιερωμένη στο «Αντάρτικο του Πόντου»  με ομιλητή τον Δρ. Θεοδόση Κυριακίδη, επιστημονικό συνεργάτη της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 7 το απόγευμα  στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας  Καβάλας. Την εκδήλωση διοργανώνει η Ένωση Ποντίων Σπουδαστών του ΤΕΙ ΑΜΘ με την αρωγή της Περιφερειακής Ενότητας  Καβάλας και του Δήμου  Καβάλας. Άντε να δούμε θα έχει συμμετοχή, καθώς το τελευταίο διάστημα οι Καβαλιώτες απέχουν από αυτές τις δραστηριότητες……..

ΕΝΤΟΝΗ ΔΡΑΣΗ

Πάντως σε ότι αφορά τη δράση της Ένωσης Ποντίων Σπουδαστών του ΤΕΙ Καβάλας αυτό που έχουμε να σχολιάσουμε είναι πως είναι εξαιρετικοί. Αυτά τα παιδιά δεν έχουν ησυχία και μπράβο τους.

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ

Όπως έγινε γνωστό σε ότι αφορά τη ρύθμιση του χρέους του ιδρύματος Αγία Μαρίνα προς το ΙΚΑ τα πράγματα είναι αποθαρρυντικά. Δεν μπορεί να ρυθμιστεί σύμφωνα με την υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Φωτίου. Που σημαίνει ότι η μόνη ελπίδα για να επιβιώσει το ίδρυμα είναι να περάσει στο Δήμο Καβάλας. Βέβαια μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι δεν μπορεί να γίνει μια ρύθμιση σε αυτό το χρέος.

ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ

Και έτσι το μπαλάκι πετιέται στο Δήμο Καβάλας να αναλάβει το ίδρυμα. Η δήμαρχος κ. Τσανάκα έχει δηλώσει ότι θα το αναλάβει αφού διαλυθεί και θα δημιουργήσει ένα νέο ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ που θα περιλαμβάνει αυτά τα παιδιά του ιδρύματος. Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να γίνει μια σύσκεψη για αυτό το θέμα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση