Συνολικά 6 αιτήσεις κατατέθηκαν για την θέση του Διευθυντή Ογκολόγου του Νοσοκομείου Καβάλας

Έξι αιτήσεις κατατέθηκαν για την κάλυψη της θέσης του Διευθυντή Ογκολόγου στο Νοσοκομείο Καβάλας ενώ η θέση αναμένεται να καλυφθεί μέχρι το τέλος του έτους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου κ. Παναγιώτη Φώτου, η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει από την 4η ΥΠΕ.

Όπως ανέφερε «Πράγματι για την θέση του ογκολόγου στο τμήμα της Ογκολογικής της Καβάλας έχουν κατατεθεί έξι αιτήσεις όπως μας είπε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας. Οι αιτήσεις αυτές βρίσκονται στην Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης όπου θα κριθούν από την σχετική επιτροπή.

Και θα κριθούν σύμφωνα με τα κριτήρια της επιτροπής και τα προσόντα αυτών που υπέβαλαν τις αιτήσεις. Το θέμα  μας είναι όμως ότι αυτή την στιγμή το Ογκολογικό Τμήμα της Καβάλας υπολειτουργεί. Και υπολειτουργεί γιατί η κ. Χαμαλίδου, η επικουρική ιατρός η οποία έχει μείνει στο Νοσοκομείο, πήρε την άδεια της, την κανονική της άδεια. Και έτσι το Νοσοκομείο μας είναι δίχως ογκολόγο αυτή την στιγμή.

Η κ. Χαμαλίδου θα έρχεται 1-2 ημέρες την εβδομάδα για να εξετάζει τους νέους ασθενείς. Άφησε τους κωδικούς των ασθενών και έτσι η κ. Λάγρα, διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής επικουρεί το έργο των ογκολόγων αυτή την στιγμή.

Βοηθάει σε ένα τιτάνιο έργο. Αυτή είναι η κατάσταση και δεν ξέρουμε σε πόσο χρόνο θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία. Θα υπάρξει πρόβλημα στο ογκολογικό της Καβάλας αν δεν γίνει κάτι άμεσα».

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Πρόσθεσε δε ότι «Από τον Ιανουάριο και μετά τα χρήματα για επικουρικούς γιατρούς δεν θα υπάρχουν. Και αυτό γιατί η ΕΕ δεν τα χορηγεί πλέον. Για αυτό είναι μεγάλο το πρόβλημα, πρέπει γρήγορα να γίνουν οι διαδικασίες διότι  το Ογκολογικό της Καβάλας θα μείνει χωρίς ογκολόγο. Έχουμε βέβαια της διαβεβαιώσεις του Διοικητή του Νοσοκομείου  κ. Καρασαββόγλου και του ΔΥΠΕάρχη κ. Πλωμαρίτη ότι το Νοσοκομείο δεν θα μείνει χωρίς ογκολόγο γιατρό. Ευελπιστούμε να είναι έτσι και να μην έχουμε τις διαδικασίες του παρελθόντος, να γίνονται αιτήσεις, μετά κρίσεις και μετά να περνάει ο καιρός αναμένοντας όλοι τις ενστάσεις. Αυτή είναι η κατάσταση μας».

ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο ίδιος ανακοίνωσε εξάλλου ότι ο σύλλογος τους την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στην Δημοτική  Βιβλιοθήκη της Καβάλας φέρνει τον καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου κ. Ραψομανίκη για να μιλήσει για την αέρια  ρύπανση στην Καβάλα. «Θα μας πει και τι προβλήματα η ρύπανση μπορεί να δημιουργήσει αναφορικά και με τον καρκίνο του πνεύμονα ώστε να δουν όλοι τι μπορούν να κάνουν και πως μπορούν να προφυλαχθούν.

Άρα θα πρέπει όσοι μας ακούν να έρθουν και να ακούσουν τη διάλεξη γιατί πράγματι είναι μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση. Όλοι έχουμε απορίες γιατί υπάρχει αυξητική τάση του καρκίνου. Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί όλους και καλό είναι να έρθουν όλοι για να μας ακούσουν» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *