«Συνεχείς οι παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΚ όπου και όποτε χρειάζεται» δηλώνει ο πρόεδρος της   Νίκος Ξανθόπουλος 

Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζει στην άρδευση  το δημοτικό διαμέρισμα Αμυγδαλεώνα για συγκεκριμένους λόγους. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ.  Νίκος Ξανθόπουλος  έκανε σχετικές δηλώσεις.

«Καταρχάς πρέπει να τονίσουμε ότι οι βλάβες που εντοπίζονται πάντοτε τέτοιο καιρό είναι στο δίκτυο της άρδευσης και όχι σε αυτό της ύδρευσης. Εμείς ήδη κάναμε μια παρέμβαση την προπερασμένη Κυριακή στον Αμυγδαλεώνα ενώ για εμάς στη ΔΕΥΑΚ κάθε απώλεια νερού για κάθε λόγο είναι απλά απώλεια και θέλει σοβαρότητα και υπευθυνότητα για να αντιμετωπισθεί.

Έτσι φτάσαμε και σε βλάβη άρδευσης στον Αμυγδαλεώνα και επειδή υπήρξε μεγάλη απώλεια νερού Κυριακή πρωί το επισκευάσαμε. Το πρόβλημα στον Αμυγδαλεώνα όμως επειδή είναι κοινό, ίδιο για άρδευση και ύδρευση, επειδή απλά είναι κοινό κάθε καλοκαίρι εμφανίζει προβλήματα. Τέσσερεις  γεωτρήσεις σε κοινή δεξαμενή δεν φτάνουν να καλύψουν ανάγκες σε ύδρευση και άρδευση. Πρέπει να γίνει ένας διαχωρισμός δεξαμενών επομένως. Υπάρχει μια δέσμευση στο τομεακό πρόγραμμα της Περιφέρειας για κατασκευή δεύτερης δεξαμενής. Απλά αυτά τα θέματα είναι στο Δασαρχείο και αναμένουμε μια προκήρυξη… Εδώ και οκτώ χρόνια όμως περιμένουμε. Οι κάτοικοι του Αμυγδαλεώνα περιμένουν εδώ και 8 χρόνια. Η περίοδος του πρώην Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη ήθελε δέσμευση για κατασκευή, δεν έφερε όμως τίποτε. Πάμε σε διοίκηση Περιφέρειας Παυλίδη και Μέτιου τώρα, και πλέον έχουμε φτάσει σε αναμονή διακήρυξης. Αλλά αν δεν γίνει νέα δεξαμενή κάθε καλοκαίρι όλοι θα σταυρωνόμαστε. Έχουμε και την αλόγιστη χρήση, μια και την Κυριακή είδαμε μετά από βροχή κάποιοι να ποτίζουν. Μετά την αδειοδότηση μπορεί να προκηρυχτεί ο διαγωνισμός

Όσο για το όλο δίκτυο είναι παλιό και ταλαιπωρημένο, με χρήση και κατασκευή μη σωστή. Τα προβλήματα είναι μεγάλα και σοβαρά και πραγματικά χρειάζεται επίλυση και παρέμβαση. Σε όλη την ενότητα των Φιλίππων, της Κραβάλης και του Χαλκερού γενικά πρέπει να έχουμε παρεμβάσεις. Η ύδρευση έχει από την άλλη απασχολήσει τη ΔΕΥΑΚ. Κάνουμε έργο σε Ζυγός, Κρυονέρι, πάμε Κρηνίδες και έτσι τα προβλήματα στα δικά μας δίκτυα είναι μικρά. Απλά η ΔΕΥΑΚ κάνει αυτό το έργο που της ανήκει ενώ παρεμβαίνει ακόμη και σε δράσεις τεχνικές που κανονικά αφορούν την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Καβάλας».

ΛΕΥΚΗ

Αναφορικά με την Λεύκη ο ίδιος ο Πρόεδρος τόνισε ότι  «Και στην Λεύκη έχουμε θέμα κάθε καλοκαίρι με την άρδευση. Έχουμε μάλιστα κατοικίες που έχουν πρόβλημα με την πίεση του νερού. Βάλαμε πιεστικό και βελτιώσαμε εν μέρει την όλη κατάσταση. Από την άλλη έχουμε θέμα πλάι στην οικία ενός συμπολίτης μας, αλλά γενικά ότι χρειασθεί να κάνουμε θα το κάνουμε.

Η γεώτρηση στο ρεύμα της Λημνιάς ολοκληρώθηκε, πάμε επίσης σε δύο γεωτρήσεις στην περιοχή, η μια έγινε ήδη άρα ο υδροφόρος ορίζοντας φάνηκε ότι είναι σε πίεση και αυτό που βλέπουμε τώρα είναι μια προσπάθεια να βρούμε νερό επιπλέον. Αν πάμε στα 15 – 20 κυβικά νερού τότε θα πάμε και παρακάτω. Έχουμε δει ότι δεν φτάσαμε ακόμη εκεί που θα έπρεπε οπότε θα πάμε ακόμη παρακάτω.

Έχουμε περιθώριο αλλά θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό. Μέσα στο 2017 θα ολοκληρώσουμε τις παρεμβάσεις μας. Άλλωστε η υδροδότηση του ορεινού όγκου του Δήμου Καβάλας, είναι μια μεγάλη υπόθεση για εμάς. Από τα 1.040.000 ευρώ  που πληρώνουμε για ενέργεια στη ΔΕΗ, τα 540 χιλιάδες ευρώ  είναι κόστος νερού άρα αν λύσουμε αυτό το θέμα θα έχουμε μεγάλη εξοικονόμηση πόρων».

ΜΕΛΕΤΕΣ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Έχουμε από την άλλη ολοκληρώσει μελέτες και θέλουμε να βρούμε χρήματα για υδροδότηση από το Κεφαλάρι για τον πεδινό όγκο των Κρηνίδων και των Φιλίππων γενικά. Τα ορεινά όμως δεν θα υδροδοτηθούν από εκεί, από το Κεφαλάρι.

Τέλος αναφορικά με τη δυσοσμία στο Παληό, εμείς επικοινωνήσαμε με τον  κ. Θανόγλου και είδαμε ότι κάποιος μετακίνησε ή έσπασε ένα φρεάτιο που η ΔΕΥΑΚ έφτιαξε. Μάλιστα ο κ. Θανόγλου δέχθηκε ότι δεν ήταν δικό μας λάθος. Το πρόβλημα της δυσοσμίας έχει περιορισθεί και δεν αφορά στο βιολογικό αλλά σε άλλη περιοχή. Τέλος και σε άλλες περιοχές του Παληού υπάρχει πρόβλημα με το δίκτυο ύδρευσης γι` αυτό και κάνουμε συνεχώς παρεμβάσεις.

Μετά την παρέμβαση μας τέλος βόρεια του Παληού δεν υπάρχει πλέον δυσοσμία».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *