Συνεχείς ελέγχους πραγματοποιεί σε επιχειρήσεις η Διεύθυνση Υγείας

Συνεχείς ελέγχους διενεργεί η Διεύθυνση Υγείας Καβάλας σε επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί κάποια παράβαση καθώς οι επαγγελματίες έχουν πειθαρχήσει στην νομοθεσία.. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Υγείας κ. Χρήστο Παπαδόπουλο χρειάζεται προσοχή και επαγρύπνηση.

Όπως τόνισε αρχικά «Εξάλλου μέχρι στιγμής κάναμε ελέγχους στα κουρεία και αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι επαγγελματίες φοβούνται τις κυρώσεις και δεν παραβαίνουν τα μέτρα. Το θέμα είναι ότι ο κόσμος δεν εφαρμόζει τα μέτρα.

 Η μάσκα για παράδειγμα είναι υποχρεωτική για τους επαγγελματίες και οι άνθρωποι τις φορούν αλλά και αυτό είναι κάτι που ίσως να μην γίνεται απολύτως σωστά. Θα γίνουν βέβαια συστάσεις για να διορθωθεί τις επόμενες μέρες. Στους πελάτες όμως που δεν είναι υποχρεωτική η χρήση βάσει της νομοθεσίας και  εκεί δεν βλέπω να ακολουθούνται οι συστάσεις και αυτά που λέει ο ΕΟΔΥ να φοράμε μάσκες.

 Για παράδειγμα και στα λεωφορεία η μάσκα είναι υποχρεωτική να φοριέται και καλό είναι όλοι να την φοράμε μια και μιλάμε για θέμα υγείας. Το ζήτημα είναι ότι δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε. Δεν έχει λήξει τίποτε. Αν περιμένουμε ο καιρός να εξαφανίσει τον ιό νομίζω ότι θα περιμένουμε πολύ. Ο καιρός μπορεί να βοηθήσει λίγο αλλά δεν είναι δυνατόν να μην κάνουμε κάτι και εμείς και να περιμένουμε ο ιός να εξαφανισθεί από μόνος του».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *