Συνεχίζονται οι εργασίες στο κτίριο «Νεφέλες» στην Ραψάνη για να μετακομίσει σε αυτό το Ναυτικό Μουσείο Καβάλας

Συνεχίζονται οι εργασίες στο κτίριο «Νεφέλες» στην Ραψάνη για να μετακομίσει σε αυτό το Ναυτικό Μουσείο Καβάλας. Ο πρόεδρος του κ. Χρήστος Τζανάκος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία των εργασιών.

Σημείωσε δε ότι «Οι εργασίες προχωρούν σε εντατικό ρυθμό. Θέλω να πιστεύω και αυτή είναι η απαίτηση της Δημάρχου κ. Τσανάκα  όλες οι εργασίες να τελειώσουν τέλος Απριλίου. Θέλω να πιστεύω ότι έτσι θα γίνει και ότι θα τελειώσουμε.

Αμέσως μετά πρέπει να ξεκινήσει και η μετακόμιση του Ναυτικού Μουσείου από την Δημοτική Καπναποθήκη στις «Νεφέλες». Τώρα θα μπουν οι ηλεκτρολόγοι, τα πατώματα και  τα βαψίματα έχουν τελειώσει. Λεπτομέρειες θα δούμε όταν θα μπούμε μέσα.

Και εφόσον κάνουμε την μετακόμιση των εκθεμάτων θα φανούν λεπτομέρειες. Μέσα στον Μάιο ελπίζω ότι θα έχουμε προχωρήσει ικανοποιητικά μια και στις 9-10 Ιουνίου θα έχουμε το Πανελλήνιο Συνέδριο Ναυτικών Μουσείων στην Καβάλα οπότε κάτι πρέπει να δείξουμε».

ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Ο κ. Τζανάκος πρόσθεσε ότι «Στο συνέδριο θα έρθουν όλα τα Ναυτικά Μουσεία ενώ σε όλη την χώρα έχουμε 17 μουσεία. Θα έρθουν όμως και άλλοι φορείς, όπως το ίδρυμα Νιάρχου και άλλα ιδρύματα που έχουν σχέση με τη ναυτιλία.

Μιλάμε για μεγάλα ιδρύματα και νομίζω ότι θα έχουμε μια καλή παρουσία στην Καβάλα από την Αθήνα με ένα καλό συνέδριο. Έχουμε και συνάντηση στο Δημαρχείο για να δούμε και τα προγράμματα μας. Να κάνουμε και ξεναγήσεις στους συνοδούς για να προχωρήσουμε μια και οι ημέρες περνούν. Τα ξενοδοχεία έχουν κλεισθεί, όλα έχουν τελειώσει. Πιστεύω ότι 100 άτομα θα έρθουν στην Καβάλα λόγω του συνεδρίου.

Είναι τα μουσεία, οι εισηγητές, περίπου 15 άτομα και όλοι θα έρθουν με συζύγους οπότε πιστεύω ότι 100 άτομα θα είναι κοντά μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *