Συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας

Συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας που γίνονται κυκλικά για να μην προκαλείται αναστάτωση. Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Τεχνικών κ. Ευαγγελία Δρακονάκη είναι ένα έργο που το είχαν υποσχεθεί και που υλοποιείται τώρα, ενώ διέψευσε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας ότι οι εργασίες έχουν σταματήσει….

Η κ. Δρακονάκη είπε ότι «οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά. Είναι ένα έργο που υλοποιείται 9-10 μήνες μετά τη δημοπράτησή του. Οι εργασίες συνεχίζονται βάση της μελέτης. Από ‘κει και πέρα, οποιαδήποτε εργασία δημιουργεί κάποια αναστάτωση. Είναι λογικό. Ωστόσο έχουμε πει στον εργολάβο να είναι πάρα πολύ προσεκτικός. Να γίνονται με τέτοιο τρόπο οι εργασίες ώστε να δημιουργηθούν λιγότερα προβλήματα ειδικά στους επαγγελματίες πέριξ της πλατείας. Είναι ένα έργο που το υποσχεθήκαμε, δηλαδή το ρετουσάρισμα της πλατείας. Οι ριζικές ανακαινίσεις απαιτούν έναν πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό η διαδικασία του οποίου έχει ξεκινήσει δειλά- δειλά στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Καβάλας. Μ’ όλα ταύτα μετά από 9-10 μήνες από τη δημοπράτησή του, έφτασε η στιγμή να ξεκινήσει ο εργολάβος τις εργασίες που είχαν ψηφιστεί. Επειδή η πλατεία είναι μεγάλη και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, αποφασίσαμε ότι οι εργασίες θα γίνονται τμηματικά. Έχει ξεκινήσει η καθαίρεση των κυκλικών κερκίδων, θα αποκατασταθεί το μέρος και μετά ο εργολάβος θα πάει στο απέναντι σημείο. Διότι δεν θέλουμε να απομονώσουμε την πλατεία και να την μετατρέψουμε σε εργοταξιακό χώρο, απαγορευμένο για τους διερχόμενους. Υπάρχει μια αναστάτωση, είναι ένα έργο όμως που έπρεπε να γίνει και η εποχή είναι η κατάλληλη για να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται».

ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ

Για το τι προβλέπουν οι εργασίες είπε ότι «θα απομονωθεί το σιντριβάνι, θα μετατραπεί ίσως κάποιο κομμάτι σε παρτέρι και θα αποδοθεί ένα κομμάτι ως σιντριβάνι έως ότου αποφασιστεί αν υπάρξει η αναγκαιότητα παραμονής του ή κάποιου άλλου βελτιωμένου. Υπάρχει και περαιτέρω σχεδιασμός. Ο χρόνος περαίωσης του έργου είναι γύρω στους 8 μήνες. Σκοπός είναι να τελειώσει όσο ποιο γρήγορα και χωρίς απρόοπτα».

ΠΡΑΣΙΝΟ

Για το αν προβλέπεται επιπλέον πράσινο στην πλατεία, είπε ότι «διαφυλάσσουμε το πράσινο που έχει, διαφυλάσσουμε τα δέντρα τα οποία έχει, μεγαλώνουμε λίγο τα παρτέρια. Κρατάμε ένα καλό ισοζύγιο γενικότερα του πρασίνου στην περιοχή. Ήταν μια μελέτη για την οποία συνέβαλε και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Καβάλας και είναι μια ακόμη ευκαιρία να τους ευχαριστήσω. Κρατήσαμε όσο δυνατόν καλύτερα την απόδοση του πρασίνου σε συνδυασμό με ό,τι άλλο υλικό χρειάζεται για να είναι προσπελάσιμη και φιλόξενη η πλατεία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *