Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια Καβάλας

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των «Ελευθερίων» από πλευράς του Δήμου Καβάλας. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Κώστα Παπακοσμά φέτος οι εκδηλώσεις δίνουν κυρίως έμφαση στα ιστορικά γεγονότα Καβάλας.

“Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν σε μια εβδομάδα Εκδηλώσεις προσαρμοσμένες στο κλίμα των ημερών. Εκδηλώσεις με αποστάσεις, και βέβαια εκδηλώσεις χωρίς χορούς αλλά με εκμάθηση της ιστορίας, Αυτό είναι άλλωστε φέτος το σύνθημα των εκδηλώσεων. Να μαθουμε περισσοτερη ιστορια, να γνωρισουμε την πολη μας και ταυτοχρονα να κανουμε κτήμα την ιστορια αυτη και να την κοινωνησουμε στους νεους ανθρωπους. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι νέοι άνθρωποι μπορούμε να περάσουμε αυτά τα στοιχεία που έχουν να κάνουν με την πόλη και την ιστορία με έμφαση βέβαια την απελευθέρωση της πόλης.

Άρα μιλάμε για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ με ιστορικό χαρακτήρα. Μάλιστα τη Δευτέρα 6 Ιουλίου είχαμε δύο ενδιαφέρουσες ομιλίες Στην πρώτη ομιλία ο κ. Κώστας Χιόνης, ο καθηγητής και ιστορικός μίλησε για τον Στυλιανό Μαυρομιχάλη που βοήθησε στην απελευθέρωση της πόλης και μετά η Κ. Σαπφώ Ζαρκάδα Αγγελούδη θα μιλήσει για το χρονικό της απελευθέρωσης της Καβάλας από τους Βουλγάρους και την ιχνηλάτηση των πρωταγωνιστών της απελευθέρωσης αυτής”.

TA MEΤΡΑ

Και πρόσθεσε πως «Βέβαια σε κάθε εκδήλωση λαμβάνουμε  και τα απαιτούμενα μέτρα και το λέω αυτό για το υπερτονίζω γιατί και οι καρέκλες μας είναι σε απόσταση ενώ υπάρχουν άνθρωποι του Δήμου Καβάλας που σε περίπτωση συνωστισμού προβαίνουν στην αραίωση των θέσεων και του κοινού. Βέβαια στην παραλία της Καβάλας επειδή υπάρχει άπλετος χώρος όλα πηγαίνουν καλά και αυτό το είδαμε και με την προβολή τριών ντοκιμαντέρ που είχαν σχέση με την ιστορία της Καβάλας, την απελευθέρωση, τα 100 χρόνια του Επιμελητηρίου Καβάλας και την αθλητική ιστορία της πόλης μας. Είχαμε προγραμματίσει και την προβολή άλλων 6 ντοκιμαντέρ την περασμένη Παρασκευή, ο καιρός όμως και ο ισχυρός άνεμος δεν μας επέτρεψε να κάνουμε την προβολή και έτσι αυτή έγινε την Τρίτη 7 Ιουλίου. Όλα αυτά στην παραλία της Καβάλας, στην προτομή του Ναυάρχου Κανάρη με την προβολή του ντοκιμαντέρ για τον αείμνηστο μητροπολίτη μας Προκόπιο για τα 40 χρόνια ποιμαντορίας του στη Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου όπως και το ντοκιμαντέρ για την ιστορία της Λιμενικής Υπηρεσίας Καβάλας και έξι μικρά ντοκιμαντέρ που έχουν σχέση με 6 σημαντικές προσωπικότητες της πόλης που με την παρουσία τους και το έργο τους βοήθησαν στην πορεία αυτού του τόπου. Μιλάω για τον Πασχάλη Κιτσικόπουλο, με το Κιτσικιπούλειο, τον Βασίλη Σαμέρκα που έκανε το 2ο ΚΑΠΗ, την Ευδοξία Βαφείδου την ιδρύτρια της Μέριμνας για το παιδί, τον Πέτρο Ζουμπουλάκη για το Ζουμπουλάκειο Γυμνάσιο τη δική του δωρεά, και τον Τάσο Βασιλειάδη το Κέντρο για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών πλέον – πριν ήταν στέγη αστέγων – στην οδό Γαληνού Ευεργέτες της πόλης που πρέπει να τους τιμούμε Άλλωστε ο Δήμος Καβάλας είχε παράξει το 2013 μια σειρά ντοκιμαντέρ και είναι καλό να προβάλλονται” .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *