Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των αγροτών του Ζυγού Καβάλας για την όδευση του αγωγού ΤΑP από τα χωράφια τους

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των αγροτών του Ζυγού Καβάλας για την όδευση του αγωγού ΤΑP από τα χωράφια τους, καθώς  στόχος τους είναι να αλλάξει η όδευση διότι θεωρούν ότι θα καταστραφούν τα χωράφια τους. Ο κ. Παναγιώτης Αρσονιάδης ως μέλος της Συντονιστικής επιτροπής Αγώνα  έκανε σχετικές δηλώσεις στον απόηχο της αναβολής της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Επικράτειας αναφορικά με 4 ενστάσεις που κατατέθηκαν για την όδευση του αγωγού.

«Τελικά η αναβολή μας ήρθε από την Αθήνα. Ήταν 4 συνολικά οι ενστάσεις, δύο από το Δήμο Καβάλας, μία από το Δήμο Σερρών και μια από το Δήμο Δοξάτου και τελικά επικαλέσθηκαν αναβολή και την πήραν. Αυτό φαίνεται ότι η διαδικασία ενοχλεί και κάποιοι θέλουν να κερδίσουν κάτι άλλο.

Πιστεύω ακράδαντα  ότι κάτι άλλο θέλουν αφού μάλλον ενοχλούνται από αυτά που συμβαίνουν.  Και βέβαια προσωπικά είμαι ο τελευταίος που θα πω ότι η Δικαιοσύνη εθελοτυφλεί.

Είμαι επίσης από αυτούς που υποστηρίζουν ότι η Δικαιοσύνη βλέπει τις εξελίξεις ωε εκτελεστικό όργανο και ενδεχομένως να προσδοκά και άλλου είδους εισηγήσεις. Το τι είδους εισηγήσεις είναι αυτό που θα το δούμε στην συνέχεια και προς το παρόν δεν μπορούμε να πούμε τίποτε άλλο. Έχουμε τα επικοινωνιακά της εταιρείας και από εκεί και πέρα μιλάμε για τεχνάσματα και σε επίπεδο ανακοινώσεων. Ακούω εξάλλου πολύ έντονα τις διαφημίσεις που λένε ότι θα ανοίξουν θέσεις εργασίας θα μπορούν να βρουν επιτέλους δουλειά οι αγρότες και αυτό δεν είναι αλήθεια. Αν δει κανείς την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων θα καταλάβει ότι όλα είναι ψέματα. Δεν είναι εξάλλου δυνατό κάποιος αγρότης να καλλιεργήσει πάνω από τον αγωγό όταν αυτός θα θαφτεί στο ένα μέτρο. Και να ξέρει κανείς ότι το άροτρο των αγροτών έχει 90 εκατοστά μήκος. Οπότε ποιος αγρότης θα πάει να καλλιεργήσει ή να σκάψει με το άροτρο του όταν θα ξέρει ότι από κάτω υπάρχει αγωγός και μπορεί να δημιουργηθεί κάποια επικίνδυνη κατάσταση;» σημείωσε αρχικά.

ΥΨΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ

Σε ότι αφορά τον ίδιο τον αγωγό, σχολίασε πως «Ένας αγωγός με υψηλή πίεση είναι αυτός που πρόκειται να κατασκευασθεί και όχι με χαμηλή πίεση. Άρα τα δεδομένα είναι τέτοια που δεν αφήνουν τα περιθώρια συνέχισης καλλιέργειας. Ούτε αποκατάσταση της γης μπορεί να γίνει και αυτό μέσα από την περιβαλλοντική μελέτη που οι ίδιοι κατέθεσαν στο υπουργείο. Ό,τι λένε είναι αναλήθεια και τίποτε άλλο. Μιλάμε για τον μεγαλύτερο αγωγό που περνά από την χώρα μας αυτή την στιγμή και ο κίνδυνος για ένα ατύχημα είναι πολύ μεγάλος. Και αυτό που επίσης κρύβουν είναι ότι στη δική τους μελέτη φαίνεται πως έχουν το δικαίωμα οποτεδήποτε το ζητήσει η εταιρεία και χωρίς καμία άλλη συζήτηση η ίδια η εταιρεία και πάλι να περιφράξει το αγωγό 100 μέτρα δεξιά και αριστερά.

Οπότε για ποια καλλιεργήσιμη γη μας μιλούν; Για ποια αποκατάσταση κάνουν λόγο; Όλα είναι ψέμα και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Απλά προσπαθούν να παρασύρουν άπαντες και να κρύψουν τα τυχόν προβλήματα και προσφέρουν τάχα ανταλλάγματα ώστε να υποκύψουν και να υπογράψουν. Σε άλλους δίδουν λίγα χρήματα και σε άλλους πολλά ώστε να τους πείσουν και να υπογράψουν. Αλλά στον κάμπο των Φιλίππων δεν έχουν υπογράψει και ξέρω πολύ καλά ότι έχουν υπογράψει μόλις λίγες αγρότες και αυτό είναι γνωστό, αγρότες όμως που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση μια και μιλάμε για καλλιεργητές εν μέσω κρίσης. Δεινή κατάσταση, δεν έχουν να φάνε και για αυτό υπέγραψαν. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση