Συνεχίζεται η προσπάθεια συλλόγων και κατοίκων για να μην μπει η κεραία κινητής τηλεφωνίας πλησίον του 25ου Δημοτικού Σχολείου

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων συναντήθηκε με τους κατοίκους Δεξαμενής και Αγίων Αναργύρων αναφορικά με την πρόθεση εταιρείας κινητής τηλεφωνίας να τοποθετήσει κεραία στην περιοχή πλησίον του 25ου Δημοτικού Σχολείου. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης, κ. Μαριάννα Δρόσου, σήμερα  επρόκειτο να συναντηθούν με τον δήμαρχο για να τον ενημερώσουν.

Η κα Δρόσου δήλωσε ότι «το απόγευμα της Τετάρτης είχαμε συνάντηση, η Ένωση Γονέων, ο Σύλλογος Γονέων του 25ου Δημοτικού Σχολείου που τον αφορά άμεσα η εγκατάσταση της κεραίας και κυρίως των κατοίκων της περιοχής της Δεξαμενής- Αγίων Αναργύρων, για να γίνει μία καινούργια ενημέρωση όσον αφορά την πορεία των ενεργειών μας. Είχαμε μεγάλη συμμετοχή, μαζέψαμε περισσότερες υπογραφές, είναι πάνω από 200. Διακόσια άτομα έχουν βάλει υπογραφή για να γίνουν τα ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσει η εγκατάσταση της κεραίας. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμου. Έχουμε την συμπαράσταση του κόσμου, που τον αφορά άλλωστε διότι η κεραία θα μπει στην περιοχή τους και ανησυχούν για τα παιδιά τους.

Έχουμε και μία σειρά από συναντήσεις. Σήμερα (σ.σ. χθες) έχουμε μία συνάντηση με τον δήμαρχο να τον ενημερώσουμε. Η προηγούμενη δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο δήλωσαν τη στήριξή τους, όπως και ο νυν δήμαρχος. Θέλει, όμως, μια ενημέρωση για αν δει κι εκείνος πώς θα κινηθούμε από ‘δω και πέρα. Ενημερώνουμε γενικά τους φορείς. Έχουμε την πρόθεση να ενημερώσουμε κι άλλους, όσο περισσότερους, γιατί έχουν δείξει ενδιαφέρον και θέλουν να είναι μαζί μας.

Την Πέμπτη είχαμε μία συνάντηση με τον Μητροπολίτη, τον ενημερώσαμε σχετικά. Αυτή η συνάντηση αφορούσε και γενικότερα θέματα της Ένωσης Γονέων, των παιδιών. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο για τα παιδιά και για τους νέους της πόλης μας. Έχουμε διάφορα στο μυαλό μας και προσπαθούμε να τα υλοποιήσουμε με οποιαδήποτε βοήθεια».

ΠΟΛΛΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ

Για την εμμονή της εταιρείας να τοποθετήσει την κεραία στο συγκεκριμένο σημείο, είπε ότι «η εταιρεία έχει καταφέρει κι έχει τοποθετήσει πάρα πολλές κεραίας μέσα στην πόλη που ο κόσμος δεν τις γνωρίζει. Έχουμε πάνω από 55 κεραίες μέσα στην Καβάλα και δίπλα σε σχολεία. Η συγκεκριμένη έτυχα να πέσει στην αντίληψή μας πριν εγκατασταθεί. Είμαστε θα έλεγα ένα βήμα πιο μπροστά, γιατί όταν τη βάλουν και μετά είναι πάρα πολύ δύσκολο να τη βγάλεις. Προσπάθησαν κατά καιρούς κάποιοι σύλλογοι. Εμείς εξαιτίας της περιοχής –είναι το Σουηδικό Σπίτι- καταφέραμε να πάρουμε προσωρινή παύση εργασιών. Βλέπουμε, όμως, ότι η εταιρεία συνεχίζει και κάνει προσπάθειες να πάρει άδεια και να τοποθετήσει την κεραία. Γι’ αυτό κι εμείς κάνουμε προσπάθεια να το μάθει ο κόσμος. Όσο περισσότερος κόσμος το γνωρίζει τόσο μεγαλύτερη είναι η δύναμή μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *