ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Συνεχίζει την απεργία πείνας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης

Συνεχίζει την απεργία πείνας που ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης, λόγω του ότι συνεργεία της κατασκευάστριας εταιρείας του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ προχώρησαν σε δειγματοληψία από τα χωράφια στην περιοχή των Φιλίππων. Ο κ. Καλπακίδης δήλωσε ότι θα συνεχίσει έως ότου απομακρυνθούν τα συνεργεία.

Για την ενέργειά του η οποία δεν συνηθίζεται στην περιοχή μας είπε ότι «πολλά πράγματα είναι πρωτόγνωρα για τα τοπικά δεδομένα. Μέσα από αυτήν την κίνηση εκφράζεται η θέση της τοπικής κοινωνίας που σε κάποια στιγμή οφείλουν όλοι να τη σεβαστούν. Ουσιαστικά είναι μία κίνηση η οποία έχει να κάνει με την αγανάκτηση και την οργή η οποία ξεχειλίζει από τη συμπεριφορά της Κοινοπραξίας, με τα ψέματα που λέει και με τον τρόπο που συμπεριφέρεται, που έπρεπε να έχει κάνει διαβούλευση πριν ξεκινήσει το έργο. Εδώ βρίσκεται στα τελειώματα, έτσι όπως λέμε αυτοί και προσπαθούν με κάθε τρόπο να κάμψουνε τις αποφάσεις που υπάρχουν κόντρα στις επιθυμίες  της τοπικής κοινωνίας. Εμείς θα είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε μέχρι να λυθεί το ζήτημα οριστικά».

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ο κ. Καλπακίδης έχει τη συμπαράσταση των συναδέλφων αγροτών και όχι μόνο, καθώς τον επισκέφθηκαν η δήμαρχος Καβάλας κα Τσανάκα και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κ. Γραμμένος. Ο ίδιος είπε ότι «ναι ήρθαν, όπως και άλλοι πολλοί έχουν έρθει. Και όχι μόνο αγρότες και φορείς, αλλά και κόσμος από την τοπική κοινωνία συμμετέχει. Χθες (σ.σ. την Κυριακή) ήταν 50 άνθρωποι εδώ, σήμερα (σ.σ. χθες) είμαστε περίπου 70-80 εδώ και ουσιαστικά όλο αυτό που λέγανε το παραμυθάκι ότι είναι 4-5 άτομα, καταρρίπτεται και προφανώς η Κοινοπραξία πρέπει κάποια στιγμή να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο, έτσι όπως επικαλείται και έχει».

ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ

Για το αν τον πλησίασαν τα στελέχη της εταιρείας είπε ότι «όχι, δεν υπάρχει καμία επαφή». Για τις εργασίες είπε ότι «απ’ όσο γνωρίζω δεν συνεχίζονται, έχουν σταματήσει. Μάλιστα, δεν ήρθαν να δουλέψουν σήμερα (σ.σ. χθες), τουλάχιστον στην περιοχή των 11 χιλιομέτρων. Και θα δούμε μέχρι πού θα πάει. Δεν ξέρω τι σκέφτεται ο καθένας, πάντως, η δική μας η θέση είναι ότι θα είμαστε εδώ μέχρις ότου βρεθεί μια λύση στο συγκεκριμένο θέμα. Απ’ όπου ξεκινήσουν ξανά οι εργασίες θα μας βρουν μπροστά τους. Ο αγώνας συνεχίζεται, ενδεχομένως να περιμένουν να ψοφήσουν κάμποσοι από μας και το λέω έτσι γιατί σαν σκουλήκια μας βλέπουν οι άνθρωποι. Δεν μας αντιμετωπίζουν ως πολίτες αυτού του τόπου, γιατί αν μας αντιμετώπιζαν θα έκαναν και διαβούλευση, θα άκουγαν και την άποψη της τοπικής κοινωνίας και μάλιστα θα τηρούσαν τους νόμους και τη νομιμότητα. Δυστυχώς, ο νόμος και η νομιμότητα ισχύουν μόνο για μας τους απλούς πολίτες. Γι’ αυτούς δεν ισχύει τίποτα. Τους προκαλούμε συνεχώς και τους καλούμε συνεχώς σε διάλογο, αλλά συνεχώς βάζουν διάφορα προσχήματα, βάζουν τροχοπέδη στις συναντήσεις. Ενώ στην αρχή μας λένε ότι είμαστε στη διάθεσή σας να συζητήσουμε οτιδήποτε, με οποιονδήποτε και δυστυχώς όταν έρχεται η ώρα, στο δια ταύτα, με διάφορα προσχήματα αποφεύγουν τη συζήτηση και γυρνάνε στα χωριά μοιράζοντας δωράκια, φυλλάδια και παίρνοντας τηλέφωνα σε ιδιοκτήτες απειλώντας τους, λέγοντας ότι «είτε το θέλετε, είτε όχι, ό,τι και να κάνετε ο αγωγός θα περάσει από ‘δω». Αυτή είναι η συμπεριφορά της εταιρείας στην ουσία. Το δημόσιο πρόσωπό της το κρατάει ψηλά αλλά δυστυχώς πίσω από τα τηλέφωνα κρύβεται η πραγματικότητα των απειλών και των εκβιασμών. Αυτή είναι η Κοινοπραξία και μάλιστα αν μας κάνει και μήνυση ότι την κατηγορούμε και έχουμε πάρα πολλούς μάρτυρες από αυτούς τους οποίους παίρνουν και τους λένε ότι «είτε το θέλετε, είτε όχι, ο αγωγός θα περάσει. Εσείς κάντε ό,τι θέλετε». Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της Κοινοπραξίας και όχι αυτό που φαίνεται στις διαφημίσεις και στα φυλλάδια που μοιράζει. Η Κοινοπραξία αυτοδιαψεύδεται πάρα πολλές φορές μόνο από τα δημοσιεύματα που κάνει. Αν κάποιος τα προσέξει και τα διαβάσει θα καταλάβει ότι δεν πρόκειται τελικά για κάποιους οι οποίοι αντιλαμβάνονται το μέγεθος της εταιρείας στο οποίο εργάζονται».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *