Συνεργεία της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων καθάρισαν της παραλία της Νέας Καρβάλης

Την παραλία της Νέας Καρβάλης καθάρισαν συνεργεία της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καρβάλης κ. Νίκο Γκίκα η συνδρομή της Βιομηχανίας ήταν καταλυτική.

Ο κ. Γκίκας δήλωσε ότι «μετά τις θεομηνίες του Ιανουαρίου, όλα τα φύλλα κατέληξαν στο δικό μας κόλπο. Είναι από πλατάνι και δεν μπορούσαν να καθαριστούν και δεν μπορούσαν να αφομοιωθούν. Χρειαστήκαμε τη βοήθεια μηχανημάτων αλλά για να τρέξει μια τέτοια διαδικασία ο δήμος, γιατί προσπαθήσαμε με τα GCB και με υπάλληλους του δήμου δεν καθαρίζει η παραλία. Για να νοικιάσουμε μηχάνημα οι διαδικασίες είναι πάρα πολύ χρονοβόρες κι έτσι απευθυνθήκαμε στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, μέσω του κ. Γιαννίκου. Μας βοήθησαν και πέρυσι όταν είχαμε θέμα και φέτος. Μας έδωσαν κι ένα άτομο για να μπορέσουμε να κουρεύουμε τα χόρτα. Έπρεπε να κάνουμε κάτι για να έχουμε μια παραλία που είναι από τη φύση της πεντακάθαρη και πάρα πολύ όμορφη. Η Βιομηχανία ανταποκρίθηκε και μπορούμε να έχουμε μια καθαρή παραλία να υποδεχθούμε τον κόσμο. Είναι ένα καταπληκτικό μηχάνημα κι έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά».

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αναφερόμενος στον τουρισμό της περιοχής είπε ότι «ξεκίνησε. Ήδη έχουμε λουόμενους. Πήραν πολύ θετικά το μήνυμα του καθαρισμού της παραλίας. Η Νέα Καρβάλη είναι σε ένα πολύ καλό στάδιο. Η ανεργία μας είναι λίγη, προσπαθούν να μας βοηθάνε μέσω των ανταποδοτικών οι βιομηχανίες, τα Πετρέλαια και τα Λιπάσματα. Είναι αρωγοί σε ό,τι χρειαζόμαστε κι έτσι θα πρέπει να είναι. Μην υποχωρώντας σε αρχές όπως το περιβάλλον, από την πρώτη στιγμή ιο βιομηχανίες ήταν κοντά μας. Η Νέα Καρβάλη έχει πάρει έναν καλό δρόμο. τους καλώ όλους να έρθουν να τη γνωρίσουν».

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Για την ξενοδοχειακή επένδυση που ακούγεται ότι γίνεται, είπε ότι «είναι πολλές οι επενδύσεις που γίνονται. Η μία θα είναι μεγάλη, πολύ σοβαρή, από κάποιους Τούρκους επενδυτές. Πολλοί Τούρκοι έχουν αγοράσει οικόπεδα, χτίζουν σπίτια. Στην προκειμένη περίπτωση είναι κάποιοι επενδυτές από Κωνσταντινούπολη που χτίζουν ένα πεντάστερο ξενοδοχείο το οποίο θα δουλεύει φουλ σεζόν, με σάουνα, χαμάμ κλπ. Υπάρχουν όμως και πολλές μικρότερες τουριστικές επενδύσεις. Είμαστε σε πάρα πολύ καλό στάδιο. Σε λίγα χρόνια θα αναδειχθεί πάλι η Νέα Καρβάλη που γνώριζαν οι παλιοί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *