«Συνεργασία και συναπόφαση σε κάποια ζητήματα, δεν σημαίνει συνδιοίκηση», δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας, Λεωνίδας Παππάς

Ο Κλεισθένης επιτάσσει συνεργασίες δημοτικών παρατάξεων, όπως δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Λεωνίδας Παππάς που εξελέγη με τον συνδυασμό του δημάρχου κ. Μουριάδη. Διευκρινίζει, όμως, ότι δεν σημαίνει αυτό συνδιοίκηση.

Ο κ. Παππάς είπε ότι «ο Κλεισθένης θα λέγαμε ότι επιτάσσει συνεργασίες κι όχι μόνο προβλέπει, αλλά το θετικό είναι ότι ο Θόδωρος Μουριάδης από ιδιοσυγκρασία κι αν ακόμη δεν υπήρχε αυτή η πρόβλεψη του νόμου θα επιδίωκε ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες. Θεωρώ ότι αν προσέλθουμε ειλικρινά σε ένα διάλογο και συνεργαστούμε σε μία βάση προγραμματική, μπορεί αυτή η θητεία να αποδώσει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από πολλές άλλες θητείες. Άρα, λοιπόν, είναι επιβεβλημένη αλλά είναι και θεμιτή η συνεργασία για να αντιμετωπιστούν καλύτερα τουλάχιστον τα πολύ μεγάλα ζητήματα. Βέβαια, να ξεκαθαρίσουμε, συνεργασία και συναπόφαση σε κάποια ζητήματα, δεν σημαίνει συνδιοίκηση. Να το ξεκαθαρίσουμε. Δήμαρχος είναι ο Θόδωρος Μουριάδης και μάλιστα με ένα συντριπτικό ποσοστό. Οι Καβαλιώτες επέλεξαν να μην δώσουν δεύτερη θητεία στην κα Τσανάκα κι αυτό δεν έγινε τυχαία. Καταδίκασαν την απερχόμενη διοίκηση άρα λοιπόν, ναι στη συνεργασία και στο διάλογο αλλά όχι στη συνδιοίκηση. Το αν κάποιοι έχουν κατά νου ότι μπορούν εκμεταλλευόμενοι το γράμμα του νόμου, μόνοι τους να πάρουν αποφάσεις ερήμην του νέου δημάρχου και ερήμην της ετυμηγορίας των Καβαλιωτών, πλανώνται πλάνην οικτράν. Μη νομίζουν ότι θα έχουν τον πρώτο λόγο. Θα έχουν άποψη την οποία δεν έδωσαν στην αντιπολίτευση στην προηγούμενη θητεία, θα ακούγονται, θα τους ακούει ο Θόδωρος Μουριάδης, θα τους ακούμε όλοι, θέλουμε την άποψή τους, θέλουμε τη βοήθειά τους, αλλά όχι συνδιοίκηση».

ΧΑΜΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ

Εξηγώντας το λόγο που το αναφέρει αυτό, δήλωσε ότι «υπάρχει μια φήμη, μια διαρροή, ότι μπορεί η αντιπολίτευση από μόνη της να πάρει αποφάσεις, αν ορίσει διοικήσεις σε Νομικά Πρόσωπα. Αυτό δεν είναι ακριβές και δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση. Φανταστείτε ερήμην και αντίθετα στη βούληση του δημάρχου να θελήσει η κα Τσανάκα με ακόμη μία πτέρυγα της αντιπολίτευσης κι αν ακόμη αριθμητικά μπορεί, να ορίσει από μόνη της διοίκηση σε Νομικά Πρόσωπα. Αυτό διέπεται από μία πραξικοπηματική λογική και νομίζω ότι ούτε οι Καβαλιώτες το θέλουν, ούτε το ίδιο το πνεύμα του Νόμου. Ασχέτως αν το γράμμα το επιτρέπει. Άρα λοιπόν, χαμηλούς τόνους. Ο κ. Μουριάδης και θέλει και θα επιδιώξει συνεργασίες, είναι προς το συμφέρον της Καβάλας. Μας αρέσει- δεν μας αρέσει, τους αρέσει- δεν τους αρέσει, πρέπει να συνεργαστούμε. Αυτό είναι το μήνυμα και το πνεύμα των εκλογών».

«ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ»

Ενόψει ανάληψης θητείας  του νέου δημάρχου κ. Μουριάδη είπε ότι «είμαστε σε διερευνητικές επαφές, ενημερωνόμαστε και προετοιμαζόμαστε γιατί η 1η Σεπτεμβρίου θα έρθει πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι νομίζουμε και τα προβλήματα είναι πάρα πολλά. Μας προβληματίζει η απραξία και η εικόνα εγκατάλειψης του δήμου σχεδόν σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα, σχεδόν σε όλα τα επίπεδα. Είναι ανθρώπινη και κατανοητή ως ένα βαθμό η απογοήτευση που υπάρχει στην απερχόμενη διοίκηση για το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά η διοίκηση έχει συνέχεια. Οφείλουν να διοικήσουν και να μην εγκαταλείψουν το δήμο στην τύχη του αυτούς τους δύο μήνες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *