Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας με την παρουσία του βουλευτή Γιώργου Καμίνη, Συμπαραστάτης εξελέγη ο Α. Αθανασίου

Με την παρουσία του Γιώργου Καμίνη, βουλευτή Αθηνών και πρώην Δημάρχου Αθήνας, συνεδρίασε απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας στις 7 το απόγευμα αρχικά, με μοναδικό θέμα την εκλογή Συμπαραστάτη Δημότη Επιχειρήσεων. Ο κ. Καμίνης στο σύντομο χαιρετισμό του, χαρακτήρισε πάρα πολύ δύσκολο και βαρύ το αξίωμα του δημάρχου καθώς καθημερινά λογοδοτεί και πρέπει να αποδεικνύει ότι παράγει από θέληση. Την ίδια ώρα που καθημερινά ο πολίτης μπορεί να τον απασχολήσει και έχει τεράστια ευθύνη. Ο κ. Καμίνης υπενθύμισε ότι εξελέγη δήμαρχος στην 1/1/2011 και «αποστρατεύτηκε» το 2019, χαρακτηρίζοντας πάρα πολύ δύσκολα τα χρόνια της θητείας του, θεωρώντας όμως ότι ήταν μία μεγάλη πολιτική εμπειρία, προσφέροντας όσο μπορούσαν. Καταληκτικά σημείωσε ότι επιθυμία του είναι να τον λένε δήμαρχο κι όχι βουλευτή, ευχήθηκε καλή συνέχεια στο Σώμα, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχουν συναινέσεις και συνεργασίες λόγω της μεταρρύθμισης του Κλεισθένη που τη χαρακτήρισε μεγάλο πείραμα.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ

Η πρώην δήμαρχος κ. Τσανάκα τον χαρακτήρισε από τους καλύτερους δημάρχους, πρότυπο, σχολιάζοντας ότι όταν φεύγεις από δήμαρχος χαλαρώνεις. Με τη σειρά του ο κ. Μουριάδης, ως δήμαρχος, τον χαρακτήρισε ευπρόσδεκτο στην πόλη της Καβάλας.

Εν συνεχεία ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πεφάνης καλωσόρισε την κ. Τσανάκα και τον κ. Κελαϊδάκη που επανέκαμψαν από ιατρικές επεμβάσεις και ξεκίνησε τη διαδικασία για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη. Τέσσερις ήταν οι υποψήφιοι και συγκεκριμένα ο κ. Αθανασίου Αθανάσιος, δικηγόρος, πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, η Καρακατσάνη Μαγδαληνή, επίσης δικηγόρος, ο κ. Κυριατζής Αναστάσιος, οικονομολόγος- ιδιωτικός υπάλληλος, και ο κ. Τσαμπάζης Χαράλαμπος, συνταξιούχος τραπεζικός. Αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς από τους υποψηφίους δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση.

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Όπως εξήγησε ο κ. Πεφάνης, για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη, χρειαζόταν τα 3/5 του συνόλου των παρισταμένων ενώ αποχώρησε ο σύμβουλος κ. Ποτόλιας σε ένδειξη διαμαρτυρίας, διαφωνώντας με τον θεσμό. Στη συνέχεια ξεκίνησε η ψηφοφορία με τον κ. Πεφάνη να ξεκαθαρίζει ότι δεν θα υπήρχαν φάκελοι για λόγους οικονομίας. Κι ενώ ξεκίνησε η ψηφοφορία, όταν ήρθε η σειρά του κ. Βέρρου, ο τελευταίος ζήτησε φάκελο με αποτέλεσμα να επαναληφθεί η ψηφοφορία!!!!!

Τελικά, με 26 ψήφους εξελέγη ο κ. Αθανασίου, έναντι 11 της κ. Καρακατσάνη, 1 του κ. Κυριαζή και καμίας ψήφου του κ. Τσαμπάζη, ενώ υπήρξε κι ένα λευκό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *