Συνεδρίασε η Επιτροπή Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Η Επιτροπή Ανάπτυξης  της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης συνεδρίασε την Δευτέρα με 29 θέματα όπου συζητήθηκε το θέμα της ενίσχυσης της Έκθεσης του Επιμελητηρίου Καβάλα Expo αλλά και το θέμα της συναυλίας με την Ελένη Τσαλιγοπούλου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Ιωσηφίδης Αλέξανδρος έκανε διευκρινιστικές δηλώσεις.

Όπως ανέφερε «Πράγματι η επιτροπή συνεδρίασε με 29 θέματα και ήταν άπαντα από τις πιο μεγάλες συνεδριάσεις των θεμάτων. Ένα θέμα με μεγάλο ενδιαφέρον για την Καβάλα είναι σίγουρα η συνδιοργάνωση με το Επιμελητήριο της Έκθεσης Καβάλα ΕΧΠΟ. Η Περιφέρεια μας και δη η Επιτροπή Ανάπτυξης στηρίζει όλες αυτές τις σημαντικές διοργανώσεις και έτσι στηρίζει και την έκθεση με ένα ποσό περίπου 10 χιλιάδες ευρώ, ενώ αποφασίσθηκε και η στήριξη δράσης σχετικά με τη VIA EGNATIA μια κορυφαία εκδήλωση στην Καβάλα που θα λάβει χώρα στο Πάρκο Φαλήρου και θα έχει δωρεάν είσοδο για όλους τους πολίτες.

Το ραντεβού έχει ορισθεί για τις 20 Αυγούστου και θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια μοναδική συναυλία με το μουσικό σχήμα της Ελένης Τσαλιγοπούλου.

Όπως ξέρετε το VIA EGNATIA είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε από τον αείμνηστο Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη και συνεχίσθηκε από τη διοίκηση του κ. Μέττιου και είναι εκδηλώσεις που έχουν σκοπό την προώθηση του πολιτισμού στην περιοχή μας. Και ένα μουσικό σχήμα με την Ελένη Τσαλιγοπούλου θα δώσει την ευκαιρία στον κόσμο να περάσει όμορφες στιγμές».

ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σε ό,τι αφορά άλλα θέματα που συζητήθηκαν στην επιτροπή ο ίδιος σχολίασε ότι  «Ένα σημαντικό θέμα για την περιοχή της Θάσου είναι οι αναγκαίες επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο φράγμα των Μαριών. Έγινε ήδη η έγκριση της προμήθειας υλικού.

Στην επιτροπή από την Καβάλα εκτός από εμένα συμμετέχουν εξάλλου ο Τάσος Τσαλδαρίδης, ο Βασίλης Τραιφόρος και κάποιες φορές ο Σωτήρης Παπαδόπουλος ως αναπληρωματικός της πλειοψηφούσας παράταξης.

Απαρτία έχουμε πάντα, αν και είναι μια επιτροπή δύσκολη, υπεύθυνη, έχει αρμοδιότητα να εγκρίνει δαπάνες και αυτό έχει και κινδύνους για τα μέλη που αποφασίζουν σχετικά. Πρέπει να ευχαριστήσω στο σημείο αυτό όλα τα μέλη που δείχνουν καλή διάθεση συνεργασίας για το καλό της Περιφέρειας ΑΜΘ».

Ο ίδιος μάλιστα επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που θέλουν αλλαγές από τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ ώστε να ενισχυθεί αλλά κύρια να διευκολυνθεί το έργο των αιρετών. «Η κυβερνησιμότητα στους δήμους και στις περιφέρειες πρέπει να εξασφαλισθεί γιατί η απλή αναλογική στους Δήμους και στις Περιφέρειες αν εφαρμοσθεί έτσι όπως ψηφίσθηκε θα φέρει πολλά προβλήματα και δη ακυβερνησία.

Δείτε το Δήμο Καβάλας όπου η πλειοψηφούσα παράταξη έχει 9 συμβούλους στους 41. Αντιλαμβάνεστε ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να σταθεί, να περάσει αποφάσεις στις επιτροπές, στα Νομικά Πρόσωπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *