Συναντήσεις του βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη με τους αρμόδιους υπουργούς για τη διέλευση βαρέων οχημάτων μέσα από την πόλη και το Πολυδύναμο Ιατρείο Οφρυνίου

Την ανάγκη μη διέλευσης των βαρέων οχημάτων μέσα από την πόλη της Καβάλας έθεσε υπόψην του υπουργού Μεταφορών ο βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης. Για το θέμα αυτό δήλωσε ότι «είναι ένα θέμα που το κυνηγάω από την προηγούμενη θητεία μου ως βουλευτής. Απλώς ζητάω από τον υπουργό να ενεργοποιήσει την ηλεκτρονική καταγραφή και την καταβολή του συνόλου των διοδίων στον συνοριακό σταθμό που περνούν τα φορτηγά. Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες πληρώνουν το αντίτιμο από την είσοδό τους στα σύνορα για να μην σταματάνε στα διόδια ώστε να μην περνάνε μέσα από τις πόλεις, τα χωριά και τους παράλληλους της Εγνατίας, για να τα αποφύγουν και να δημιουργούν προβλήματα. Να πληρώνουν από την αρχή για όλο το δρομολόγιό τους. Από την παραλιακή Εγνατία περνάνε 30 φορτηγά την ώρα. Συν ότι αν πληρώσουν από τα σύνορα δεν θα υπάρχει πρόβλημα να σταματήσει το φορτηγό στα διόδια και να δημιουργήσει ρύπους. Συν ότι δημιουργεί πρόβλημα στα άλλα αυτοκίνητα στο δρομολόγιο. Αυτό ζήτησα και περιμένω να ανταποκριθεί ο υπουργός στην ερώτησή μου».

ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Μιλώντας για άλλα θέματα είπε ότι «την Τρίτη είχαμε το νομοσχέδιο στην Βουλή  για το επιτελικό κράτος. Είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο κατά 80% δεν χρειάζεται να υπογράφει ο υπουργός για διάφορα θέματα. Δημιουργείται μία θέση μέσω ΑΣΕΠ δημοσίου υπαλλήλου που έχει κριθεί με αξιοκρατικά κριτήρια. για να μπορέσει αυτός να λειτουργεί και όλες οι υπηρεσίες του κράτους να περνάνε από αυτόν χωρίς να επεμβαίνει ο υπουργός. Είναι ένα νομοσχέδιο που θα βοηθήσει πάρα πολύ εναντίον της γραφειοκρατίας. Πιστεύω ότι είναι πολύ πρωτοποριακό, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες το εφαρμόζουν και πιστεύω ότι θα πάμε καλά και θα βοηθήσει αν μην υπάρχει αυτή γραφειοκρατία».

ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Επίσης είπε ότι «εδώ και ένα μήνα παρακάλεσα τον περιφερειακό διευθυντή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας να στελεχωθεί το Πολυδύναμο Ιατρείο της παραλίας Οφρυνίου. Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα, συν ότι το χειμώνα υπάρχουν 2-3 χιλιάδες κάτοικοι, που εκεί ασχολείται ένας αγροτικός γιατρός που πηγαίνει κάθε μέρα και σε άλλο χωριό και πηγαίνει λίγες ώρες στο πολυδύναμο ιατρείο. Έχουν βγει δύο θέσεις για γενικό γιατρό ή παθολόγο. Προκηρύχθηκε η μία η οποία καλύφθηκε αλλά δεν έχει εγκατασταθεί. Και αναγκάζονται από το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης να πηγαίνει ένας γιατρός Δευτέρα έως Παρασκευή. Σαββατοκύριακο κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν στην παραλία Οφρυνίου περίπου 20 χιλιάδες παραθεριστές.

Ζήτησα, επίσης, το ασθενοφόρο που είχα φέρει από την Ιταλία, δώρο του Ιταλικό Ερυθρού Σταυρού μαζί με τον τότε Σεβασμιότατο Προκόπιο, επειδή το έχουν πετάξει στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης και δεν του δίνουν σημασία, να μεταφερθεί εκεί. Διότι αν χρειαστεί κάποιος πρώτες βοήθειες, πρέπει να φύγει το ΕΚΑΒ από την Καβάλα για την παραλία Οφρυνίου –αν μπορεί. Ζήτησα να μεταφερθεί άτομο στο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης ώστε το ασθενοφόρο να εγκατασταθεί με τον οδηγό διασώστη στο Πολυδύναμο Ιατρικό κέντρο της παραλίας Οφρυνίου. Συν ότι υπάρχει δίπλα η Εγνατία Οδός που μπορεί να συμβεί κάποιο ατύχημα. Πήγα, λοιπόν, και συνάντησα τον υπουργό και τον διευθυντή του υπουργού, έβαλα αυτό το θέμα και πιστεύω ότι θα έχουμε γρήγορα εξελίξεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *