Συνάντηση  στην Καβάλα του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μ. Αμοιρίδη  με τον Σύνδεσμο Ξεναγών

Συνάντηση με την Πρόεδρο κα Έφη Καλαμπουκίδου και το μέλος του ΔΣ κο Ιωάννη Κιουρτσόγλου, του Συνδέσμου Ξεναγών Βορείου Ελλάδας είχε στην Καβάλα ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ.  Μιχάλης Αμοιρίδης.

Στην ατζέντα συζήτησης μεταξύ άλλων ήταν επαγγελματικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των ξεναγών, προτάσεις κοινών δράσεων, βελτίωσης υποδομών επισκεψιμότητας, ανάπτυξης νέων τουριστικών προϊόντων και προσβασιμότητας επισκεπτών. Συμφωνήθηκε η συμμετοχή εκπροσώπου του Συνδέσμου Ξεναγών Βορείου Ελλάδας στην ομάδα που έχει συσταθεί για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη της θεματικής ενότητας ‘’ Βήματα του Αποστόλου Παύλου’’, ενώ θα υπάρξει και σχετική εισήγηση στο διεθνές συνέδριο που προγραμματίζεται να γίνει στους Φιλίππους.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Ο κ. Αμοιρίδης δήλωσε ότι «Η ΠΑΜΘ έχει αντιληφθεί ότι οι ξεναγοί αποτελούν σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα της τουριστικής ανάπτυξης, έχουν αποδεδειγμένα εκπαίδευση και εμπειρία, είναι συνεχώς με τους επισκέπτες και γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις απαιτήσεις τους, τις ανάγκες που προκύπτουν, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης νέων τουριστικών πόρων. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι γνωρίζουν τον τρόπο να μεταδίδουν τη σωστή πληροφορία για τα ιστορικά μνημεία και την κληρονομιά μας και να δημιουργούν την ξεχωριστή εμπειρία που θα πάρει μαζί του ο επισκέπτης. Υπάρχει συνεχής επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων και θα φροντίσουμε αυτό να ενδυναμωθεί. Η καθαρή πολιτική συνεργειών σε κάθε τομέα, που εφαρμόζει από την πρώτη στιγμή ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, αποτελεί κλειδί για την επιτυχία και αυτό προσπαθούμε.»

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση