Συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή για τη μαύρη εργασία σε τεχνικά επαγγέλματα είχε η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών

Συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας είχε η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών για το θέμα της μαύρης εργασίας σε τεχνικά επαγγέλματα. Ο πρόεδρος  της Ομοσπονδίας κ. Θεόδωρος Χατζηχρήστος σημείωσε πως ευελπιστούν να επιτευχθεί ο στόχος.

Συγκεκριμένα είπε ότι «την Τρίτη είχαμε μία συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή. Το θέμα της ήταν σχετικά με τα τεχνικά επαγγέλματα που εκπροσωπούμε και συγκεκριμένα για τη μαύρη εργασία από κάποιους οι οποίοι δραστηριοποιούνται παράνομα στο χώρο των τεχνικών επαγγελμάτων, για παράδειγμα υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ψυκτικοί κλπ. Ζητήσαμε τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας στο να μπορέσουμε να πατάξουμε αυτό το φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια έχει φουντώσει λόγω και της οικονομικής κρίσης. Αρκετοί προτίμησαν να κάνουν διακοπή της δραστηριότητάς τους στην εφορία και να συνεχίσουν όμως χωρίς βάρη να δραστηριοποιούνται. Μας διαβεβαίωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής ότι θα βγάλει διαταγή στο να μας στηρίξουν σ’ αυτό το θέμα και σε οποιαδήποτε καταγγελία προκύψει από τα σωματεία μας θα είναι αρωγοί στο να επέμβουν και να προχωρήσουν τις διαδικασίες».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Και πρόσθεσε πως «Πιστεύω ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έξαρση του φαινομένου. Γίνονται καταγγελίες από τα σωματεία κατά καιρούς και είχαμε αποτελέσματα. Το δύσκολο είναι ότι κάποιοι από τους συναδέλφους αδυνατούν να πάρουν μία δουλειά διότι υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα και δυσκολεύουν το έργο. Ενώ μπόρεσαν όλο αυτό το διάστημα μέσα στην κρίση να σταθούν όρθιοι, εκπληρώνοντας και τις υποχρεώσεις τους προς το ελληνικό κράτος ό,τι αφορά τη φορολογία, τα ασφαλιστικά κλπ».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:

«Πραγματοποιήθηκε στη Kαβάλα η επίσκεψη μελών της διοίκησης της ΟΕΒΕΚ με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Καβάλας κ.Καραμανλή Ιωάννη την Τετάρτη 12.30 μμ.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε από την πλευρά της Ομοσπονδίας ο Πρόεδρος κ. Χατζηχρήστος Θεόδωρος,ο Γενικός Γραμματέας κ. Κωνσταντινίδης Παναγαγιώτης και ο τομεάρχης Τεχνικών Επαγγελμάτων κ. Καϊλάρης Δημήτριος.

Η συνάντηση απασχολούσε κυρίως τα τεχνικά επαγγέλματα του Ν. Καβάλας και είχε ως βασικό θέμα τη μαύρη εργασία. Ο αστυνομικός Διευθυντής άκουσε τις θέσεις και τα αιτήματα των επαγγελματιών και δεσμεύτηκε ότι η υπηρεσία θα συνδράμει ενεργά στον περιορισμό της παράνομης επαγγελματικής δραστηριότητας

 Ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Καβάλας κ. Μουριάδη Θεόδωρο στις 14.30 μμ με την παρουσία και του  τομεάρχη Υγειονομικού ενδιαφέροντος/Εστίασης κ. Βαφείδη Γεωργίου.

Συζητήθηκαν οι δράσεις της Ομοσπονδίας σε τοπικό αλλά και περιφερειακό επίπεδο, καθώς και οι δυνατότητες συνεργασίας του Δήμου με την Ομοσπονδία για θέματα σχετικά με τους Επαγγελματίες, τους Εμπόρους και του Βιοτέχνες του Δήμου Καβάλας.

 Τέλος συζητήθηκε το πρόβλημα της αύξησης των δημοτικών τελών ,θέμα που απασχολεί έντονα τους Επαγγελματίες, Βιοτέχνες και Εμπόρους του Ν.Καβάλας  και ζητήθηκε από τον δήμαρχο Καβάλας μια πιο δίκαιη κατανομή αυτών, ανάλογα με τις  επιχειρήσεις. Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε από την πλευρά του να επανεξετάσει το θέμα σε μέλλοντα χρόνο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *