ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Συνάντηση Επιμελητηρίων με κυρίαρχο θέμα την έκδοση πολεοδομικών αδειών

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας συναντήθηκε με την Διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αν. Μακεδονίας με κυρίαρχο θέμα την έκδοση των πολεοδομικών  αδειών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα διερευνούν τρόπους επίλυσης για την άμεση έκδοση πολεοδομικών αδειών.

Ο κ. Δέμπας δήλωσε ότι «έγινε μία διευρυμένη συνάντηση της διοικούσας των δύο Επιμελητηρίων, δηλαδή του Επιμελητηρίου της Καβάλας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, με τον πρόεδρο Μιχάλη Παπαδόπουλο και μέλη της διοικούσας του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Η συζήτηση δεν περιορίστηκε μόνο στο θέμα της πολεοδομίας και της έκτασης αδειών αλλά συνεχίστηκε σε πολύ μεγαλύτερο βάθος. Η ατζέντα μεγάλωσε μέχρι το κλείσιμο της συζήτησης. Καταλήξαμε στο να έχουμε από ‘δω και πέρα όσο το δυνατόν περισσότερες κοινές δράσεις, τοποθετήσεις. Να έχουμε κοινές προτάσεις, κοινές διεκδικήσεις για θέματα που άπτονται τεχνικών θεμάτων που επηρεάζουν όμως την επιχειρηματικότητα και το επιχειρείν στην περιοχή μας».

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ

Πρόσθεσε δε πως «Ένα εκ των θεμάτων ήταν αυτό της πολεοδομίας, των σοβαρών καθυστερήσεων που έχουμε στην έκδοση των αδειών. Και πλέον με μεγάλη σαφήνεια είπαμε ότι ομάδα εργασίας ή επιτροπή των δύο επιμελητηρίων θα δει πολύ σοβαρά τις επόμενες μέρες πως θα υπάρχουν προτάσεις και στοχευμένες ενέργειες και προς το υπουργείο και προς το δήμο ή την περιφέρεια για αν δούμε πώς θα βρεθεί λύση σ’ αυτό το θέμα κυρίως για τη Θάσο και την Καβάλα ιδιαίτερα.

Τέθηκαν όμως και θέματα για το χωροταξικό, για το κτηματολόγιο και θέματα εξυπηρέτησης επενδυτών και ενημέρωσης των επενδυτών για το τι συμβαίνει στην περιοχή μας, για να γνωρίζουν με σαφήνεια που μπορεί κάποιος να κατασκευάσει εργοστάσιο ή ξενοδοχείο κλπ. Έγινε μια πολύ καλή συζήτηση και θα έχουμε τις επόμενες μέρες και την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας σε όλα αυτά τα θέματα. Αυτό που φαίνεται είναι ότι υπάρχουν λύσεις. Εφόσον υπάρξει και η διάθεση όχι μόνο η δική μας αλλά και άλλων φορέων, υπάρχουν λύσεις. Υπάρχουν προτάσεις. Πιστεύω ότι είναι εφικτές κι επειδή η πίεση θα είναι ακόμη πιο μεγάλη, έχουμε εγκεκριμένα έργα και επενδυτικά έργα μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, έχουμε γενικότερα μια κινητικότητα πάντοτε όποτε έρχεται η καλοκαιρινή περίοδος ακόμη και για σπίτια και κατοικίες. Άρα η πίεση θα είναι ασφυκτική. Και δεν μπορεί να παραμείνουμε σε μία κατάσταση σε μία κατάσταση τέλματος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *