Συμμαζεύεται σταδιακά η καθαριότητα στον Δήμο Καβάλας

Καταγραφή της κατάστασης με τα βαρέα αντικείμενα και τα απορρίμματα καταβάλει η Υπηρεσία Καθαριότητας Καβάλας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Ανέστη Τσουρουκίδη καταβάλλεται μία τεράστια προσπάθεια να συμμαζευτεί η κατάσταση.

Όπως ανέφερε «Είναι αλήθεια πως κάνουμε μια τεράστια – υπερπροσπάθεια. Δουλεύουμε όλα τα μέλη του τομέα μας και κινούμαστε προς πάσα κατεύθυνση ώστε να καταγράψουμε στο δρόμο πια, τις ελλείψεις, τα προβλήματα.

Θα καθαρίσουμε κάποιες περιοχές και  μάλιστα θα καθαρίσουμε με δύο αυτοκίνητα, το μεγάλο όχημα μας όπου χωράει βέβαια θα κάνει δουλειά και μαζί με το μικρό όχημα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα κάνουμε προσπάθεια με λίγα εργατικά χέρια και με τα μηχανήματα και πάντα με σωστή και συντονισμένη δουλειά να κάνουμε το καλύτερο δυνατό απομακρύνοντας τα σκουπίδια.

Θα προσπαθήσω στο νέο Αντιδήμαρχο να παραδώσω την πόλη καθαρή και όχι όπως ήταν πριν. Αλλά στο σημείο αυτό θα πρέπει να εξάρω και τους πολίτες με την τακτική τους μια και το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε περισσότερα τηλεφωνήματα και περισσότερα παράβολα πια, ώστε η δουλειά της αποκομιδής να γίνεται με πιο σωστό τρόπο!».

ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Πρόσθεσε δε πως «Γίνονται προσπάθειες, ακολουθούμε την σωστή τακτική και μαζί μας έρχονται και οι πολίτες πια.

Είναι γνωστό ότι δεν έχουμε προσωπικό, έχουμε ζέστη, έχουμε περίοδο αδειών και δουλεύουμε μια κατάσταση πολύ δύσκολη».

Ο ίδιος σημείωσε ότι μπάζα, παράθυρα, πόρτες που πετιούνται εδώ και εκεί σημαίνει ότι δεν τα πηγαίνουν οι ιδιοκτήτες τους εκεί που πρέπει. «Σαφώς και πρέπει να πάνε σε χώρους ανακύκλωσης, σαφώς και πρέπει να πληρώσουν ένα , παράβολο, αλλά αυτό δεν γίνεται.  Τα σκουπίδια πληρώνονται και ο πολίτης πρέπει να υπολογίσει αυτό το κόστος. Τι γίνεται όμως; Αναθέτει ο καβαλιώτης σε κάποιον άλλο να του μαζέψει τα μπάζα, αυτός του λέει μια τιμή, 100 ευρώ για παράδειγμα και δεν υπολογίζει το τέλος απόθεσης των άχρηστων αντικειμένων που κανονικά θα έπρεπε να πληρώσει και τελικά κανείς δεν πληρώνει και απλά επιβαρύνεται ο Δήμος Καβάλας….

Ο Δήμος Καβάλας πρέπει να πάρει το παλιό αντικείμενο αλλά κανονικά πρέπει  να πληρώσει ο πολίτης έναν κάδο. Πρέπει να ρωτάν πρώτα τους ιδιώτες που θα πάνε τα άχρηστα αντικείμενα για να μην έχουμε άθλιες εικόνες δίπλα μας. Πρέπει να βοηθήσουν όλοι. Ακόμη και αυτοί οι πολίτες που βλέπουν κάποιους να αφήνουν άχρηστα αντικείμενα στην γειτονιά τους πρέπει να ρωτούν γιατί τα αφήνουν εκεί. Έτσι μόνο, με υπευθυνότητα θα παλέψουμε και θα κατακτήσουμε μια ωραία πόλη» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *