Συλλήψεις 2 εργαζομένων χθες στην πύλη του εργοστασίου των Λιπασμάτων, επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας

Κανονικά γινόταν χθες το πρωί η ροή των φορτηγών στο εργοστάσιο Φωσφορικών Λιπασμάτων εκτός των λεωφορείων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ που μεταφέρουν απεργοσπάστες στο εργοστάσιο. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Μακρογιάννης ανέφερε ότι οι απεργοί επέτρεπαν την είσοδο στο εργοστάσιο στους απεργοσπάστες, αρκεί αυτοί να κινούνταν πεζοί στο εργοστάσιο. Αντίθετα η Διοίκηση τους εργοστασίου επέμενε στην είσοδο των απεργοσπαστών με τα λεωφορεία σε μία προσπάθεια πρόκλησης έντασης, σύμφωνα με τον κ. Μακρογιάννη.

Συγκεκριμένα ο κ. Μακρογιάννης σημείωσε πως χθες το πρωί που βρισκόταν στην πύλη του εργοστασίου επικρατούσε ηρεμία, οι εργαζόμενοι απεργοί ήταν στο δρόμο και η ροή των φορτηγών γινόταν κανονικά, αλλά δεν άφηναν τα λεωφορεία να περάσουν μέσα. «Είναι ξεκάθαρο ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να περάσουν με τα πόδια, δεν απαγορεύεται η διέλευση των εργαζομένων αρκεί να περνάνε με τα πόδια» ανέφερε σε δηλώσεις του χθες το πρωί, συμπληρώνοντας ότι χθες το πρωί υπήρχε μια ένταση με την αστυνομία, κι έγιναν και δύο προσαγωγές.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ερωτηθείς ο κ. Μακρογιάννης αν κάποιο μέλος από τη διοίκηση της βιομηχανίας έδωσε το παρών του στο εργοστάσιο χθες το πρωί, σημείωσε πως υπήρχαν κάποιοι προΐστάμενοι. «Υπάρχει μια εμμονή της διοίκησης, ενώ οι εργαζόμενοι αφήνουν να περάσουν κάποιοι με τα πόδια αν θέλουν να μπουν στο εργοστάσιο, η διοίκηση επιμένει και θέλει να δημιουργήσει νέα ένταση ώστε να περάσουν με τα λεωφορεία. Υπάρχει αδιαλλαξία, κάπου να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. προσπαθούν να κλιμακώσουν την κατάσταση χωρίς να υπάρχει λόγος. Επιμένουν να περάσουν με τα λεωφορεία ενώ οι εργαζόμενοι λένε ότι μπορούν να περάσουν με τα πόδια. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει διάθεση από την πλευρά της διοίκησης να δημιουργήσει ένταση. Κάνουμε έναν αγώνα δίκαιο, οι εργαζόμενοι παλεύουν για το μεροκάματό τους, παλεύουν για την καθημερινότητά τους, τις οικογένειές τους, είναι ιερός ο αγώνας τους. Δεν έχουν και άλλα περιθώρια, δεν υπάρχει άλλη λύση για να διεκδικήσουν τα δίκια τους παρά μόνο η απεργία. Ταλαιπωρούνται τόσο καιρό οι άνθρωποι, είναι απλήρωτοι, δεν έχουν εισόδημα από τη μια μέρα στην άλλη. Αναζητάνε μια λύση που δεν τους δίνεται» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΓΙΑΤΖΙΔΗ

Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Βιομηχανία κ. Βογιατζίδης για τη συνάντηση που έγινε χθες με το Γ. Γ. του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα, σημειώνοντας πως «ήταν ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που κάναμε ως Ομοσπονδία Χημικών Βιομηχανιών Ελλάδας. Πραγματικά μας άκουσε με μεγάλη προσοχή, στάθηκε αλληλέγγυος στα δίκαια των αιτημάτων μας και υποσχέθηκε ότι από πλευράς του το ΚΚΕ όπως έχει κάνει μέχρι τώρα θα συνεχίσει να το κάνει με μεγαλύτερη ένταση. Θα καταθέσει επερωτήσεις στη Βουλή προκειμένου να πιέσει την κυβέρνηση να πάρει θέση στα όσα το ίδιο της το υπουργείο έχει διαπιστώσει και έχει ανακαλύψει. Ότι κρύβεται σαφής μεταβίβαση εργασιακών σχέσεων, ότι υπάρχει δόλια συμπεριφορά της εταιρίας προκειμένου να καταστρατηγηθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και φυσικά κάνει λόγο και διαμαρτύρεται εντόνως για τις παράνομες μεθοδεύσεις του κ. Λαυρεντιάδη, του κ. Μπεχράκη και της παρέας του, για τις 51 παράνομες απολύσεις».

Σημειώνεται ότι προχθές το βράδυ έγινε στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας ενημερωτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στη ΒΦΛ, προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τις εξελίξεις και να γίνει η καλύτερη προετοιμασία για τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που κήρυξε από χθες η Ομοσπονδία Χημικών Βιομηχανιών Ελλάδας.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Από  χθες   στις 6.00 το πρωί ξεκίνησαν πανελλαδικά  48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στον κλάδο των Λιπασμάτων, που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής  Βιομηχανίας, με αφορμή τα συμβάντα στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων.

Εξάλλου χθες το πρωί ήταν παρατεταγμένοι οι εργαζόμενοι στις 2 πύλες του εργοστασίου για να περιφρουρήσουν  την απεργία τους μη επιτρέποντας την είσοδο σε άλλους εργαζόμενους. Η περιφρούρηση δημιούργησε εντάσεις με αποτέλεσμα να συλληφθούν 2 εργαζόμενοι νωρίς το πρωί  από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται εκεί από τα ξημερώματα ενώ έχουν εγκλωβιστεί 2 λεωφορεία στην πύλη  με εργαζόμενους που θέλουν να εργαστούν.  Στην συνέχεια οι εργαζόμενοι επισκέφθηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο, που τους διευκρίνισε ότι είναι ενάντιος στις απολύσεις των εργαζομένων. .

Σήμερα πέρασε στο εργοστάσιο η πρωινή βάρδια από την 2η πύλη του εργοστασίου που ήταν αυστηρά φυλασσόμενη από αστυνομικές δυνάμεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση