Συγχαρητήρια της δημάρχου Καβάλας για την εκδήλωση Καβάλα Night City Run

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας η δήμαρχος κ. Τσανάκα συνεχάρη την Τροχαία και τους αντιδημάρχους κ.κ. Φιλόσογλου και Πρασσά όπως και την πρόεδρο της «Δημωφέλεια» κ. Ιωσηφίδου για την επιτυχία της εκδήλωσης Καβάλα Night City Run. Μάλιστα ανέφερε ότι 3.000 άτομα έδωσαν το «παρών» τους σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, μία εκδήλωση που ζωντάνεψε την πόλη της Καβάλας, ενώ η κ. Τσανάκα ευχήθηκε να είναι ακόμα καλύτερη την επόμενη χρονιά. Από την πλευρά του ο κ. Σιμιτσής συμφώνησε ότι ήταν πολύ μεγάλη η επιτυχία αυτής της εκδήλωσης, αλλά αναρωτήθηκε τι θα γίνει στην περίπτωση που υπάρχει περισσότερος κόσμος σε αυτήν και πού θα φιλοξενηθεί, ρωτώντας τι γίνεται με την περίπτωση του παλιού Νοσοκομείου.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Στη συνέχεια ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος ρώτησε τι γίνεται με το Ναυτικό Μουσείο, καθώς και με τις υποδομές στο Κλειστό της Καλαμίτσας για τα ΑΜΕΑ και την ομάδα μπάσκετ «Ίρις». Και ρώτησε επίσης για το παλιό Νοσοκομείο και το στρατόπεδο Ασημακοπούλου σε ότι αφορά τις εργασίες που γίνονται. Με τη σειρά του ο κ. Παππάς ρώτησε σχετικά με την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού κ. Φούχτελ στην Καβάλα και επίσης τι γίνεται με τη ΒΦΛ αλλά και τον αγωγό ΤΑΡ.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Από την πλευρά του ο κ. Βέρρος έθεσε το ερώτημα τι γίνεται με τα λύματα του Δήμου Παγγαίου που καταλήγουν στο βιολογικό καθαρισμό του Δάτου και τη λαϊκή των Κρηνίδων όπου δεν υπάρχει οριοθέτηση για τους παραγωγούς. Επίσης έθεσε θέμα πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου, ρωτώντας για τις 4 καθαρίστριες για τις σχολικές μονάδες, κάνοντας λόγο για προσλήψεις χωρίς κριτήρια τονίζοντας ότι είναι μια κοροϊδία. Επίσης ρώτησε για το πρόβλημα που υπάρχει με συνεργάτες της δημάρχου που δηλώνουν ότι προσφέρουν εθελοντική εργασία, κάτι που απαγορεύεται από το νόμο, τονίζοντας ότι δεν κρεμάει κανέναν στα μανταλάκια, πλην όμως θα πρέπει η τοπική αυτοδιοίκηση να έχει συνέπεια και συνέχεια. Ο κ. Ποτόλιας έθεσε θέμα Σώρρα κι ότι δεν πρέπει να ξαναέρθουν οι τοπικοί υποστηρικτές του στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι στο οποίο συνηγόρησε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γραμμένος.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Η κ. Τσανάκα απαντώντας σημείωσε ότι ο Δήμος Καβάλας δεν κάνει προβολή του έργου του και τόνισε ότι η Καβάλα πρέπει να ζωντανέψει ως πόλη. Πρόσθεσε δε ότι ο φάκελος για το Ναυτικό Μουσείο βρίσκεται στη νομική υπηρεσία του δήμου, ενώ για την ομάδα «Ίρις» απάντησε ότι υπάρχει μεγάλη ευαισθησία και θα κάνουν ότι μπορούν. Για το παλιό Νοσοκομείο είπε ότι το κέρδος για την πόλη και το κράτος είναι ότι ένα ενδεχόμενο δημιουργίας ξενοδοχείου θα φέρει ανάπτυξη και έσοδα. Τόνισε δε ότι αυτό το παλιό κτήριο που θέλουν να γίνει ξενοδοχείο θα κριθεί από τον επενδυτή πώς θα γίνει και ότι θα είναι αναπτυξιακός μοχλός που θα δώσει θέσεις εργασίας. Πρόσθεσε ότι αυτός είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός του δήμου για το παλιό Νοσοκομείο. Μάλιστα άφησε υπονοούμενα για τους συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Αλεξιάδη που του ενσπείρουν υπόνοιες για το ιδιοκτησιακό του κτηρίου και για αυτό δεν δίνεται λύση. Σημείωσε δε ότι η νομική υπηρεσία του δήμου και του υπουργείου Οικονομικών θα συναντηθούν εντός των ημερών για την εξεύρεση λύσης. Για το Ασημακοπούλου ανέφερε ότι το υπουργείο Αμύνης δεν τους ρωτάει για τις εργασίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση