Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ασφαλιστών χθες σε δύο τράπεζες στην Καβάλα

Σε κινητοποιήσεις κατεβαίνουν τα μέλη της Ένωσης Ασφαλιστών Καβάλας λόγω του γεγονότος ότι οι τράπεζες κάνουν ασφαλιστήρια συμβόλαια. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησαν χθες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε δύο τράπεζες στην Καβάλα, στην Εθνική Τράπεζα και στην Τράπεζα Πειραιώς.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας κ. Γιάννης Παναγιωτίδης ανέφερε πως «η Ένωση των Ασφαλιστών και Διαμεσολαβητών Νομού Καβάλας είναι ένα Σωματείο που ανήκει στη δύναμη της Ομοσπονδίας. Τη Δευτέρα είχε μια συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Ομοσπονδίας, όπου δημοσιοποίησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστές ως κλάδος σε σχέση με τις τράπεζες και την πρακτική που εφαρμόζουν οι τράπεζες έχοντας αλλάξει το αντικείμενο των εργασιών τους κάνοντας ασφάλειες. Και βέβαια δεν είναι κακό το να κάνει κάποιος ασφάλειες, αρκεί βέβαια να πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος και να τηρεί τις διαδικασίες. Κάτι το οποίο στην καθημερινότητα δεν το κάνουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες».

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Σημειώνεται ότι χθες υπήρξε μια διαμαρτυρία έξω από δύο τράπεζες στην Καβάλα και την επόμενη βδομάδα θα γίνει κινητοποίηση σε πανελλήνια μορφή από το αρμόδιο δευτεροβάθμιο όργανο των ασφαλιστών. Η πρώτη διαμαρτυρία έγινε στην Εθνική Τράπεζα στις 10.30 το πρωί και η δεύτερη λίγο αργότερα στην Τράπεζα Πειραιώς, όπου τα μέλη του κλάδου μεταξύ άλλων ανήρτησαν και σχετικά πανό διαμαρτυρίας.. «Οι τράπεζες ουσιαστικά χρησιμοποιούν αθέμιτους τρόπους, πιέζουν πελάτες που έχουν πάρει δάνειο, πολλές φορές παραπλανώντας τους, για να ασφαλίζουν τα δάνειά τους και οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με τραπεζική εργασία ή προϊόν στην τράπεζα ή σε μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες που συνεργάζονται με τις τράπεζες. Όμως από ότι είπε τη Δευτέρα και ο πρόεδρος του Σωματείου ο Γιάννης Χάιδος, δεν ακολουθούν τις πρακτικές που προβλέπει η νομοθεσία και συγκεκριμένα το νόμο ο οποίος εφαρμόζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος όσον αφορά τους ασφαλιστές. Υπάρχει έτσι ένας αθέμιτος ανταγωνισμός από τις τράπεζες απέναντι σε αυτούς που καθημερινά προσπαθούνε να βγάλουν το ψωμί τους. Να πούμε ότι οι ασφαλιστές που είναι εξουσιοδοτημένοι παίρνουν πιστοποίηση κάθε δύο χρόνια από το Επιμελητήριο Καβάλας, προσκομίζουν ένα σωρό δικαιολογητικά και πιστοποιούνται κάθε χρόνο και ζητούν το ανάλογο να γίνεται με αυτούς που πουλάνε ασφαλιστικά προϊόντα στις τράπεζες. Να υπάρχει ένας θεμιτός ανταγωνισμός» τόνισε ο κ. Παναγιωτίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast