Συγκέντρωση διαμαρτυρίας χθες από τους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Όπως ήταν προγραμματισμένο, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καπνεργάτη, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί  στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας, οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι είναι απλήρωτοι τρεις και πλέον μήνες.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προσχολικής Αγωγής» του δήμου Καβάλας, Μαρία Φραντζεσκάκη, καθώς και ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου Παγγαίου, Τάσος Μεταξάς.

 

ΠΡΑΞΗ Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ

 

Ο Παύλος Χατζηλιάδης, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Παγγαίου, έκανε δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επισημαίνοντας: «Πραγματοποιούμε αυτήν την κινητοποίηση λόγω του θέματος που έχει προκύψει με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι εργαζόμενοι του οποίου είναι απλήρωτοι για τρεις και πλέον μήνες. Ζητάμε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους. Διεκδικούμε να γίνει πράξη η υπόσχεση της κυβέρνησης για αποκατάσταση, δηλαδή η μονιμοποίηση αυτών των ανθρώπων, που επί 15 συναπτά έτη προσφέρουν στην κοινωνία της Π.Ε. Καβάλας και στην τρίτη ηλικία. Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για το πρόβλημα που έχει προκύψει, ενώ οι υπόλοιποι συνάδελφοί μας βρίσκονται στην Αθήνα, όπου και μετέχουν στις κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας».

 

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου Παγγαίου, Τάσος Μεταξάς, υπογράμμισε στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Βλέπω τη μεγάλη αγωνία των εργαζομένων σε καθημερινή βάση. Τα παιδιά έχουν να πληρωθούν τρεις και πλέον μήνες γιατί δεν υπάρχουν χρήματα. Βρίσκονται σ’ ένα μεγάλο αδιέξοδο, είναι στη δουλειά καθημερινά και δεν υπάρχουν  χρήματα από το κράτος για να πληρωθούν. Απ’ ό,τι ξέρω το κόστος του «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι 80 εκατομμύρια ευρώ. Δεν μπορούν να εξασφαλίσουν αυτά τα χρήματα όταν λένε ότι έχουμε πλεονάσματα ή δίνουν επιδόματα; Το να έχουμε εργαζόμενους χωρίς να πληρώνονται δεν μπορώ να το καταλάβω. Αν θέλουν να καταργήσουν τον θεσμό ας το κάνουν, αλλά αν θέλουν να συνεχίσει να υφίσταται το «Βοήθεια στο Σπίτι» οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρωθούν. Δεν μπορούμε κάθε μέρα να κάνουμε συσκέψεις επί συσκέψεων για το πώς θα βρούμε χρήματα για να τους πληρώσουμε».

 

ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

 

Η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προσχολικής Αγωγής» του δήμου Καβάλας, Μαρία Φραντζεσκάκη, σημείωσε στις δηλώσεις της ότι  «Ο δήμος Καβάλας και το Νομικό Πρόσωπο στηρίζουμε αυτήν την απεργία, στηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους, που εδώ και πολλά χρόνια είναι εγκλωβισμένοι σε συμβάσεις, δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν και τώρα ενώ έχει υπογραφεί η σύμβαση μέχρι τις 31.12.19 προσκρούουμε στον νόμο ότι περνάμε τα δυο χρόνια γιατί το πρόγραμμα της Ε.Ε. είχε τελειώσει (μέχρι 31.12.17 πληρωνόταν κανονικά) και από εδώ και πέρα ο επίτροπος δεν υπογράφει τα εντάλματα βάσει του προεδρικού διατάγματος Παυλόπουλου. Εμείς επειδή τους χρειαζόμαστε, επειδή δουλεύουν πραγματικά πάρα πολύ με ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, είμαστε κοντά τους. Αύριο (Παρασκευή 30/3) εκδικάζεται η υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων τους, εμείς θα είμαστε εκεί και θα τους στηρίζουμε».

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» πραγματοποίησαν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και πιέσεως στους συμπολίτες μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *