Στύλους και πινακίδες από διαφημιστικά καθάρισε ο Δήμος Καβάλας μέσω της υπηρεσίας Καθαριότητας

Ο Δήμος Καβάλας μέσω της υπηρεσίας Καθαριότητας καθάρισε τους στύλους και τις πινακίδες ενημέρωσης, αλλά και στάσεις λεωφορείων σε μία προσπάθεια εξωραϊσμού της πόλης. Η Αντιδήμαρχος κ. Πρασσά δήλωσε πως από εδώ και στο εξής όσοι προκαλούν τέτοια ρύπανση θα τιμωρούνται με πρόστιμα.

Στις δηλώσεις της η κ. Πρασσά σημείωσε πως «την περασμένη βδομάδα κάναμε μια εξόρμηση όχι μόνο στο κέντρο της Καβάλας αλλά γειτονία προς γειτονιά. Προσωπικά ήρθα σε επαφή με όλους τους οδοκαθαριστές στους τομείς μας καθώς θέλαμε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών. Ένα πολύ άσχημο θέαμα που είδα όταν ανέλαβα πριν από ενάμιση μήνα ήταν οι στύλοι. Και δεν ήταν πρώτη φορά ούτε και εξεπλάγην. Είναι γεμάτοι διαφημιστικά, ενοικιαστήρια, πωλητήρια. Αυτά πρέπει να βγουν. Και πραγματικά βγήκανε και ευχαριστώ πάρα πολύ όλο το προσωπικό της καθαριότητας το οποίο έκανε μια πολύ επιμελημένη δουλειά. Έχουν μαζευτεί κάποια τα οποία είναι ευανάγνωστα τα στοιχεία των διαφημιζόμενων, οι επόπτες ήδη παίρνουν τηλέφωνο και τους προειδοποιούν για πρόστιμα. Τα πρόστιμα είναι αρκετά τσουχτερά, είναι από 90 ως 300 ευρώ. Αυτό ορίζει ο κανονισμός καθαριότητας, δεν το βγάζουμε εμείς από το μυαλό μας, ο κανονισμός καθαριότητας έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Και έχουμε δώσει εντολή σε όλους τους οδοκαθαριστές με το που θα δουν καινούριες αναρτήσεις να τις αφαιρούνε πάλι. Δεν επιτρέπεται αυτό το πράγμα, είναι αντιαισθητικό, είναι ρύπανση για την πόλη και έχουμε και πολλά σημαντικές διαμαρτυρίες και από επιχειρηματίες. Είτε αυτά είναι μεσιτικά γραφεία είτε αυτά είναι διάφορες εφημερίδες, ραδιόφωνα κλπ. Θα πρέπει να σταματήσει αυτό και να είμαστε συνεχώς από πίσω από αυτούς που βάζουν τέτοιες διαφημίσεις. Και δεν είναι μόνο οι διαφημίσεις που βάζουν πάνω στους στύλους. Είναι και οι εκδηλώσεις, πάσης φύσης αυτοκόλλητα τέλος πάντων. Κάναμε και μια προσπάθεια να αφαιρέσουμε και κάποια που έχουν βάλει επάνω στις πινακίδες του ΚΟΚ, προσπαθούμε όσο μπορούμε, εκεί χρειάζεται και σκάλες, δεν μπορούν οι οδοκαθαριστές να έχουν σκάλα μαζί τους. Είπαμε να συνδράμουν τα απορριμματοφόρα της υπηρεσίας Καθαριότητας πλευρίζοντας αυτά τα σημεία, αλλά και τα φορτηγά των Τεχνικών Υπηρεσιών, είναι και δική τους ευθύνη».

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

Συμπλήρωσε δε πως «και τώρα θα γίνει ακόμα καλύτερη δουλειά και με την Κοινωφελή Εργασία. Η υπηρεσία Καθαριότητας μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει εργαζόμενους της Κοινωφελούς Εργασίας, προς το τέλος του μήνα θα γίνουν οι προσλήψεις για μας, οπότε θα πάμε ακόμα καλύτερα. Αυτή τη στιγμή πιστεύω θα έρθει η πρώτη δόση, γύρω στα 40 – 50 άτομα. Δεν έρχονται όλοι μαζί, έρχονται σιγά σιγά, πρέπει να περάσουν από διαδικασίες γραφειοκρατίας, έλεγχο των δικαιολογητικών που έχουν προσκομίσει. Ζητάμε τη συνδρομή και των δημοτών να μην κολλούνε πάνω σε στύλους ή οπουδήποτε αλλού διαφημιστικά. Υπάρχουν ειδικά σημεία στο δήμο που μπορούν να κάνουν τέτοιες αναρτήσεις. Έχω ζητήσει από υπηρεσιακούς παράγοντες να βρουν ακριβώς ποια είναι αυτά τα σημεία. Προσωπικά γνωρίζω κάποια, αλλά θέλω μέχρι και για το τελευταίο να υπάρχει μια κατάσταση, οπότε τώρα με την έναρξη της Κοινωφελούς Εργασίας θα τα περιποιηθούμε αυτά, θα τα βάψουμε και θα πρέπει να χρησιμοποιούν αυτά τα σημεία. Θα βγει και δελτίο τύπου στο μέλλον να γνωρίζουν όλοι πού είναι αυτά τα σημεία, αν και όλοι τα γνωρίζουν αυτά τα σημεία πού είναι, φαίνονται, πχ υπάρχει ένα απέναντι από το 36-60 στην Πλατεία, υπάρχει ένα στο περίπτερο της πρώην Νομαρχίας Καβάλας, τα γνωρίζουν οι δημότες. Εμείς θα κοιτάξουμε να τα ευπρεπίσουμε και να χρησιμοποιούν μόνο αυτά. Από κει και πέρα έχει γίνει και ένα αίτημα στο ΟΤΕ για να περιποιηθούν τα ΚΑΦΑΟ και τους τηλεφωνικούς θαλάμους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση