Στόχος να μπει μία τάξη στους πεζόδρομους για τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας όπως δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Γιάννης Κελγιώργης

Η καταπάτηση των πεζόδρομων από διάφορα οχήματα απασχολεί έντονα τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας. Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να υπάρξει μία σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους φορείς για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Ο Γενικός Γραμματέας  του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννης Κελγιώργης σε δηλώσεις του επεσήμανε την αναγκαιότητα να βρεθεί λύση καθώς η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

 Σύμφωνα με τον ίδιο «Πρέπει επιτέλους να δοθεί ένα τέλος στην άναρχη κατάσταση που υπάρχει στους πεζοδρόμους. Και αυτό το λέω μετά γνώσεως. Διότι αυτά που βιώνουμε στους πεζοδρόμους της Καβάλας, πιθανόν να μη τα βλέπουμε σε καμία άλλη πόλη του πλανήτη.

 Τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, τα μηχανάκια που περνούν ό,τι ώρα θέλουν. Χρηματοποστολές. Παράνομες πιθανώς κατασκευές από κάποια καταστήματα. Όλα συνθέτουν το παζλ της αναρχίας και πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας να δούμε τους κανονισμούς των πεζοδρόμων ώστε να μην θίγονται συμφέροντα συναδέλφων εις βάρος κάποιων άλλων και να δοθεί ένα τέλος ώστε να εξασφαλίσουμε μια αρμονική λειτουργία των επιχειρήσεων που λειτουργούν και δραστηριοποιούνται μέσα στους πεζοδρόμους.

Εμείς ζητήσαμε εδώ και καιρό από τ Δήμαρχο να γίνει μια συζήτηση. Άλλωστε τον έχουμε επισκεφθεί στο γραφείο του, του έχουμε εκθέσει τα προβλήματα που υπάρχουν με το θέμα των πεζοδρόμων.

 Έχουμε αφουγκραστεί ένα θέμα που υπάρχει αναφορικά με τις εμπορικές επιχειρήσεις πλάι σε επιχειρήσεις εστίασης ενώ έχουμε κάνει μια πρώτη κουβέντα και την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη  θα γίνει μια διαβούλευση υπό το Δήμο Καβάλας που θα καλέσει λογικά τους φορείς και μέσα σε αυτούς και τον Εμπορικό Σύλλογο που θα καταθέσει τις προτάσεις του ώστε να δούμε τι θα γίνει για να εξασφαλισθεί μια εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων και των κανονισμών μέσα στους πεζόδρομους».

 ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ

Αναφορικά με τις εκπτώσεις τόνισε ότι αυτές είναι υποτονικές. «Φέτος υπάρχει μια εμπορική κίνηση αλλά δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη χρονιά. Εμείς το βλέπουμε αυτό από την πρώτη ημέρα των εκπτώσεων. Το είδαμε και το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Καταλαβαίνουμε ότι τα εισοδήματα του κόσμου δεν είναι αυτά που ήταν άλλες χρονιές, δεν επαρκούν ή έχουν τελειώσει τα αποθεματικά οπότε δεν φτάνουν για την κατανάλωση.

 Για αυτό και σκεφθήκαμε εδώ και καιρό πάλι σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας από τον οποίο αναμένουμε την τελική απόφαση μια και εμείς είμαστε έτοιμοι οπότε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καφεζυθοπωλών θα κάνουμε ένα event στην πόλη, τις τελευταίες δύο ημέρες του μήνα, 28 και 29 του μηνός ώστε να εκμεταλλευτούμε τις δύο τελευταίες ημέρες και τους τουρίστες λόγω του καρναβαλιού της Ξάνθης ώστε να τους κρατήσουμε κοντά μας ένα διήμερο και να γίνουν κάποια συμβάντα στους δρόμους και στους πεζόδρομους και να μπορέσουμε να κάνουμε μεγάλες εκπτώσεις αφού είναι τέλος εποχής και όλοι θέλουν ρευστοποίηση οπότε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *