«Στόχος μας είναι να έχουμε μια αρμονική συνεργασία», δηλώνει ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, Κώστας Πεφάνης

Νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ανέλαβε ο κ. Κωνσταντίνος Πεφάνης. Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος τους είναι να παράξουν σοβαρό έργο προς όφελος των πολιτών.

Ο κ. Πεφάνης είπε ότι «ξεκινήσαμε στη 1 Σεπτέμβρη με το πρώτο δημοτικό συμβούλιο, με τις αρχαιρεσίες εκλογής του προεδρείου, όπου εκλέχθηκα πρόεδρος. Αντιπρόεδρος είναι η κα Δρακονάκη από την πλευρά της κ. Τσανάκα και γραμματέας και ο κ. Δεληκάρης από την πλευρά του κ. Παπαδόπουλου. Παράλληλα εκλέξαμε τις δύο βασικές Επιτροπές του δήμου, την Οικονομική και την Ποιότητας Ζωής. Ελπίζουμε η πορεία να είναι πάρα πολύ καλή. Ο δικός μου στόχος και ο στόχος της παράταξής μας είναι να έχουμε μια αρμονική συνεργασία με την έννοια όχι της έλλειψης των εντάσεων και των διαφωνιών, αυτές είναι δεδομένο ότι θα προκύψουν, αλλά με την έννοια της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας του δημοτικού συμβουλίου, έτσι ώστε οι αποφάσεις που θα λαμβάνουμε να είναι προς όφελος της κοινωνίας και του λαού της Καβάλας. Αυτό που θέλουμε είναι να παράγουμε έργο και να αλλάξουμε πολλά δεδομένα που χρειάζονται αλλαγή. Να δημιουργήσουμε νέα πράγματα.

Ο νέος νόμος του Κλεισθένη δίνει το δικαίωμα σχεδόν όλες οι αποφάσεις που έχουν οικονομικό θέμα να περνάνε από την Οικονομική Επιτροπή και κάποιες άλλες από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και να μην έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο. Θέλουμε να έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο οι αποφάσεις και αυτό θα επιδιώξουμε. Διότι στο δημοτικό συμβούλιο μπορεί να γίνει εκτενής συζήτηση, να λάβουν το λόγο όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις και να τονίσουν τα θετικά ή αρνητικά σημεία που βλέπουν σε κάθε θέμα. Έτσι ώστε να παρθεί στο τέλος μία απόφαση η οποία θα έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση».

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Για το αν υπάρξει συνεργασία των παρατάξεων, είπε ότι «η πρώτη ένδειξη που εκλάβαμε από τη συνεδρίαση της Κυριακής, είναι ότι δεν υπάρχει πολύ μεγάλη δυνατότητα συνεννόησης με κάποιες άλλες παρατάξεις. Πήρα 22 ψήφους σε 37 παρόντες. Ο Κλεισθένης ορίζει ότι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εκλέγεται υποχρεωτικά από την παράταξη του δημάρχου. Είτε με ψήφιζαν είτε όχι, θα ήμουν πρόεδρος εγώ ή κάποιος που θα υποδείκνυε ο κ. Μουριάδης. Άρα ήταν μια τυπική διαδικασία. Περίμενα περισσότερες ψήφους για να δοθεί ένα μήνυμα της συνεργασίας αυτής. Δεν ήρθε και δυστυχώς έγιναν δηλώσεις από κάποιες πλευρές οι οποίες δεν ήταν προς την κατεύθυνση της συνεννόησης και της συνεργασίας. Ελπίζω στις επόμενες συνεδριάσεις να δείξουν όλοι διαφορετικό πρόσωπο και να δείξουν αυτήν τη συνεννόηση για την οποία συζητούσαμε πριν τις εκλογές. Όλοι είχαμε ως σημαία αυτήν τη συνεννόηση γιατί την προέβλεπε ο νόμος. Κι εμείς θέλουμε να τη δημιουργήσουμε αυτήν τη συνεννόηση, για να παίρνονται συλλογικά οι αποφάσεις. Διότι το δημοτικό συμβούλιο είναι ένα συλλογικό όργανο που απαρτίζεται από διάφορες παρατάξεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι. Στα περισσότερα θέματα είμαστε μαζί κι έχουμε απέναντί μας την καθημερινότητα, τα προβλήματα και πρέπει να υπηρετήσουμε τον κόσμο της Καβάλας, για να φτιάξουμε την πόλη που ονειρευόμαστε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *