Στο 1,05 η τιμή πετρελαίου θέρμανσης στην Καβάλα

Ευτυχώς, στα 1,05 ευρώ το λίτρο θα κυμανθεί η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας από την Τρίτη (15/10), οπότε και αρχίζει επίσημα η περίοδος διάθεσής του, η οποία ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου του 2020.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το πρωί της Δευτέρας (14/10), ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Φώτης Πούλος, η φετινή τιμή είναι πιο χαμηλή από αυτήν του 2018 κατά 10 με 12 λεπτά το λίτρο.

”Είμαστε έτοιμοι για τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για τη φετινή χειμερινή περίοδο. Η μέση τιμή, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά τις επόμενες μέρες λόγω των γεγονότων που εκτυλίσσονται στη Συρία, θα είναι στα 1,05 το λίτρο. Θέλω να τονίσω ότι αυτή η τιμή είναι 10 με 12 λεπτά φθηνότερη σε σχέση με την περσινή έναρξη. Σίγουρα θα θέλαμε να είναι αρκετά χαμηλότερα η τιμή. Περιμένουμε λίγο αυτές τις μέρες να δούμε το τι θα γίνει με το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Υπάρχουν κάποιες εξαγγελίες για μεγαλύτερη βοήθεια προς τους καταναλωτές, δηλαδή αυξημένο επίδομα και ίσως υπάρξει κάποια προκαταβολή για να μην έχουμε αυτό το πρόβλημα που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια να δίνεται το επίδομα μία τον Φεβρουάριο και μία μετά το καλοκαίρι που τις περισσότερες φορές δεν είχε και πάρα πολύ νόημα να παίρνει κάποιος επίδομα μέσα στο καλοκαίρι για το πετρέλαιο θέρμανσης. Είναι όμως πράγματα, τα οποία τα περιμένουμε, δεν έχουν ψηφιστεί και θα είμαστε πιο σίγουροι να τα συζητήσουμε μετά την ψήφισή τους και αφού τα δούμε γραμμένα”, ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Φώτης Πούλος. 

Η ΤΙΜΗ

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, υπογράμμισε με έμφαση ότι το 2011 ένας καταναλωτής πλήρωνε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και ΦΠΑ στα 25 ευρώ στον τόνο και σήμερα έχει φτάσει να πληρώνει πάνω από 350 ευρώ στον τόνο.

”H διαφορά είναι πάρα πολύ μεγάλη, είναι τεράστια και είναι κάτι που βαραίνει τις τσέπες όλων των καταναλωτών. Λέμε διαρκώς ότι είναι ένα είδος πρώτης ανάγκης και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στις περισσότερες φορές επιβάλλεται σε είδη πολυτελείας. Το πετρέλαιο θέρμανσης δεν είναι είδος πολυτελείας και πρέπει άμεσα, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να το δουν  ζεστά οι κυβερνώντες και να απαλειφθεί αυτό το βάρος από το συγκεκριμένο προϊόν”, δήλωσε σχετικά ο κ. Πούλος.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Ερωτηθείς τέλος αναφορικά με το αν οι καταναλωτές θα πρέπει σιγά σιγά να βάζουν πετρέλαιο θέρμανσης στις δεξαμενές τους, ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας απάντησε: ”Σίγουρα θα ήταν καλύτερα οι καταναλωτές να μην περιμένουν την τελευταία στιγμή να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης. Οι περισσότεροι συνάδελφοι είναι έτοιμοι, δεν υπάρχουν προβλήματα ούτε επάρκειας, ούτε διαθεσιμότητας του πετρελαίου. Αν έχουν τα χρήματα οι πολίτες καλό είναι να αρχίσουν να προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης, ώστε να μην τρέχουν τις πρώτες μέρες του χειμώνα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *