Στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων κατέθεσε η διοίκηση της ΒΦΛ τους μισθούς των 134 εργαζομένων που βρίσκονται εκτός εργοστασίου

Στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων κατέθεσε η διοίκηση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων τους μισθούς των 134 εργαζομένων που βρίσκονται εκτός εργοστασίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων κ. Νίκο Βογιατζίδη επιβάλλεται ο πρωθυπουργός να πάρει θέση αν αποδέχεται τις πρακτικές του μεγαλομετόχου κ. Λαυρεντιάδη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι άλλη μία τραγελαφική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, να πληρωνόμαστε πλέον μέσω Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Την άρνηση του κ. Λαυρεντιάδη παρανόμως να μην αποδέχεται τις υπηρεσίες μας και να μην ξεκαθαρίζει σε τι κατάσταση βρισκόμαστε ως εργαζόμενοι. Αυτό προήλθε μετά από εξώδικο που στείλαμε στην εταιρεία και όπως βλέπουμε οι πιέσεις αποδίδουν. Αυτό που μένει πλέον και δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα, είναι να τοποθετηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός, εάν οι επιχειρηματικές πρακτικές του κ. Λαυρεντιάδη είναι αποδεκτές ή όχι.

Οι εργαζόμενοι παράγουν και έργο. Πηγαίνουν στη δουλειά τους κι εργάζονται. Εμείς αυτό που επιθυμούμε είναι η επιστροφή στην εργασία μας και να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας έτσι όπως συνέβαινε τον προηγούμενο καιρό κι έτσι όπως επιτάσσουν οι δικαστικές αποφάσεις».

ΠΙΕΣΗ

Για τα επόμενα βήματα είπε ότι «εμείς και συνδικαλιστικά θα συνεχίσουμε να πιέζουμε αλλά και δικαστικά. Επιπλέον, απαιτούμε απ’ όλο το πολιτικό σύστημα να πάρει θέση για το αν αποδέχεται αυτές τις πρακτικές ή όχι. Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κι έχουν καταγγείλει τις συγκεκριμένες πρακτικές. Υπάρχει εκκωφαντική σιωπή από το κυβερνόν κόμμα για το αν αποδέχεται αυτές τις πρακτικές.

Είναι μια πρωτοφανής κατάσταση. Γι’ αυτό και διαμαρτυρόμαστε. όχι μόνο για τη βόλεψή μας αλλά γιατί θέλουμε να μπει σε υγιή παραγωγική βάση όλη η λειτουργία του εργοστασίου με όλους τους εργαζόμενους και με δικαιώματα τα οποία απορρέουν μέσα από τις νομοθεσίες, τις οποίες καταπατά ο κ. Λαυρεντιάδης σήμερα.

Το εργοστάσιο κατά την κρίση μας δεν υπήρχε σε χειρότερη παραγωγική κατάσταση. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχουν παραιτηθεί όλοι οι προϊστάμενοι που έχουν διοριστεί από το 2016 μέχρι σήμερα στη μονάδα θειικού οξέος. Υπάρχουν κι άλλα ζητήματα παραγωγικής διαδικασίας τα οποία θα εκθέσουμε συν τω χρόνω».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *