Στο ΤΑΙΠΕΔ η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα για το θέμα των νέων διοδίων που πρόκειται να εγκατασταθούν στο ύψος της παράκαμψης στον Άγιο Σίλα

Η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα διαμαρτυρήθηκε τηλεφωνικά στον πρόεδρο της Εγνατία Οδού για το γεγονός ότι πρόκειται να εγκαταστήσουν διόδια στο ύψος της παράκαμψης στον Άγιο Σίλα, κάτι που θα οδηγήσει πολλές νταλίκες στο κέντρο της πόλης για να αποφύγουν οι οδηγοί του να πληρώνουν διόδια.

Στις δηλώσεις της η κ. Τσανάκα σημείωσε πως «την Παρασκευή στην επιστροφή μου από Τουρκία πήρα τον πρόεδρο της Εγνατία Οδού για να παραπονεθώ για το γεγονός ότι βάζουνε σε λάθος σημείο τα διόδια πριν από την Καβάλα και κατ΄ αυτόν τον τρόπο επιτρέπουν από παράδρομο σε όλες τις νταλίκες της ανατολής να περάσουν μέσα από την πόλη της Καβάλας για να γλιτώσουν διόδια. Και τα ΙΧ βέβαια, αλλά τη μεγάλη τη ζημιά την κάνουν οι νταλίκες, την έχουμε δει τελευταία, την έχουμε νοιώσει στο πετσί μας. Ποιος ξέρει τι μας περιμένει δεδομένου ότι το ρεύμα της Βενιζέλου είναι ανάποδο, είναι προς την είσοδο της Καβάλας, κι επομένως η μοναδική διέξοδος από το κέντρο της Καβάλας προς Θεσσαλονίκη είναι η μία λωρίδα της Ερυθρού Σταυρού. Ο πρόεδρος μού είπε ότι έπρεπε να τα έχουμε δημοπρατήσει κι ότι αργήσαμε κιόλας, ότι δεν είναι αυτός υπεύθυνος για τις αλλαγές και με παρέπεμψε στο ΤΑΙΠΕΔ. Και μού έδωσε και τηλέφωνο ο άνθρωπος και όνομα. Προσπάθησα, επικοινώνησα με διάφορους τρόπους, δεν μπόρεσα να κλείσω ραντεβού από την Καβάλα, ο λόγος που έφυγα άρον τον άρον την Τρίτη πρωί πρωί ήταν για να προλάβω ακριβώς αυτό το πράγμα. Γιατί αφού η αξιολόγηση δεν έκλεισε ακόμα θα μπορούσα να κατεβώ στα υπόλοιπα υπουργεία αλλά το ραντεβού ήταν μετά την αξιολόγηση. Ο μοναδικός λόγος που έφυγα για την Αθήνα ήταν αυτό το θέμα».

ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ

Ανέφερε πως «πήγα στο ΤΑΙΠΕΔ, με δεχτήκανε 4.30 προχθές το απόγευμα γιατί είναι πολύ σοβαρό το θέμα. Πιστεύω ότι η καινούρια πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ με την οποία μίλησα κατάλαβε το θέμα, της είπα ότι καταστρέφεται η πόλη, δεν πρόκειται να το δεχθούμε αυτό το πράγμα με τίποτα και αν χρειαστεί να μπει και εισαγγελέας θα μπει και εισαγγελέας. Αλλά να το δούμε σοβαρά. Το είδε με πρακτικό μυαλό και καλή θέληση. Μπροστά μου πήρε τηλέφωνο στο σύνδεσμό της με τον υπουργό κ. Σπίρτζη, σε αυτούς που αποφασίζουν, ζήτησε μετ’ επιτάσεως να μάθει για ποιο λόγο οι μελετητές αποφασίσανε στο συγκεκριμένο σημείο να μπουν τα διόδια και όχι σε κάποιο άλλο που να αποκλείονται οι παράδρομοι για τις νταλίκες, γιατί εμένα αυτό με καίει και αυτό με νοιάζει τόσο πολύ και μού είπε ότι θα το δει το θέμα και θα έχω νέα από την κ. πρόεδρο ελπίζω πάρα πολύ γρήγορα. Τους βουλευτές τους είδα στο Άγαλμα του Πόντιου την Κυριακή, τους είπα το θέμα ότι είναι πολύ σοβαρό, μού απάντησαν με το επιχείρημα το γνωστό ότι υπάρχει νόμος που δεν επιτρέπει να περνούν τα βαρέα οχήματα. Και λέω αυτό δεν είναι επιχείρημα, δεν το τρώμε πια, διότι εκτός από το νόμο πρέπει να υπάρχουν και υπουργικές αποφάσεις για την εφαρμογή του νόμου. Και άμα δεν γίνουν οι υπουργικές αποφάσεις χαιρέτα μας τον πλάτανο. Το ίδιο είπα και στην κ. πρόεδρο, μην μου πείτε αυτό το επιχείρημα, όποιος μου το λέει με κοροϊδεύει. Μού μίλησε με ειλικρίνεια, μπροστά μου πήρε τηλέφωνο, κατέγραψε η ίδια τα πάντα, η ίδια είπε ότι καταστρέφεται η Καβάλα αν μπουν όλες αυτές οι νταλίκες μέσα, δεν υπάρχει περίπτωση του είπε του αλλουνού που μιλούσε στο τηλέφωνο, θέλω να το δείτε πάρα πολύ σοβαρά το θέμα και θα ζητήσει από τους μελετητές της Εγνατία τα κριτήρια με τα οποία μπήκαν σε αυτό το σημείο τα διόδια και ποιες άλλες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν».

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Συμπλήρωσε δε πως «προχθές το βράδυ μετά τις επτά είχαμε ραντεβού με τον υπουργό τον κ. Φάμελο (σ.σ. αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας) σε ότι αφορά τα θέματα που αφορούν τον ΧΥΤΑ και τη διαχείριση απορριμμάτων. Πρώτα είδα τον κ. Λιόγκα ήταν μαζί μας στη συζήτηση, νομίζω ότι βοηθάει πάρα πολύ αυτό, καθώς είναι σύμβουλος του υπουργού και Καβαλιώτης, όπως και το γεγονός επίσης ότι ο Φάμελος είναι Βορειοελλαδίτης. Ελπίζω να βοηθηθούμε ούτως ώστε να μη φύγουν όλα τα χρήματα τα οποία υπάρχουν από το πρόγραμμα προς την Αθήνα ή προς τη νότια Ελλάδα και να υπάρξει χρηματοδότηση και για τα δικά μας τα απορρίμματα, ελπίζω να μας βοηθήσει και να τα προχωρήσουμε όπως πρέπει. Πρέπει όχι απλώς να τρέξουμε, να λαχανιάσουμε για να προλάβουμε. Έχουμε μεγάλα προβλήματα στην περιοχή σε ότι αφορά τη γραφειοκρατία. Δεν έχει εκδοθεί ούτε μία άδεια από την Περιφέρεια. έχουμε μεγάλα προβλήματα, αλλά πιστεύω με τη βοήθεια του υπουργού και της Αποκεντρωμένης πιστεύω να καταφέρουμε να τα περάσουμε. Ζήτησα τη βοήθεια και του ίδιου του Περιφερειάρχη για αυτό το πράγμα».

ΑΛΛΕΣ ΕΠΑΦΕΣ

Όσον αφορά τις προγραμματισμένες για χθες επαφές της κ. Τσανάκα στην Αθήνα, σημείωσε πως «θα πάω στους στρατηγούς και περιμένω τηλέφωνο για να πάω στην κ. Παπανάτσιου (σ.σ. υφυπουργός Οικονομικών) για να πάω να τη συναντήσω. Εκτός από το Νοσοκομείο και όλες τις άλλες διεκδικήσεις θα προσθέσω το Φάληρο, το Τελωνείο και τις αποθήκες και βέβαια κουβαλώ μαζί μου υλικό και για την Παλιά Μεραρχία. Ζήτησα από τον κ. Παπακοσμά που έχει το ιστορικό αρχείο του δήμου να μου δώσει στοιχεία, φωτογραφίες και κείμενο, για να μπορέσουμε να το διεκδικήσουμε» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση