Στο πρώην κτίριο του Εθνικού Οργανισμού Καπνού θα μεταφερθούν υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας

Στο πρώην κτίριο του Εθνικού Οργανισμού Καπνού θα μεταφερθούν υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας, όπως η Τεχνική Υπηρεσία, στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης του δημαρχείου. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Μιχαηλίδη αρχικά θα μεταφερθεί η Τεχνική Υπηρεσία και θα ακολουθήσουν και άλλες.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η μετακίνηση ήταν προγραμματισμένη να γίνει το επόμενο διάστημα. Καθυστερούσε είναι η αλήθεια αλλά με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε, ξεκίνησε ήδη η μετακίνηση της Εθνικής Υπηρεσίας στο νέο κτήριο του Εθνικού Οργανισμού Καπνού (ΕΟΚ) και ίσως κάποιων διοικητικών υπηρεσιών, δεν είναι ακόμη σίγουρο. Π.χ. του τμήματος προμηθειών που στεγαζόταν ακριβώς πάνω από το κίτρινο κτήριο στον πρώτο όροφο. Εξαιτίας της φωτιάς είναι κάπως δύσκολο να στεγαστεί εκεί κόσμος. Ξεκίνησε, λοιπόν, η μετακόμιση. Θα πάει η τεχνική υπηρεσία αρχικά και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν σιγά- σιγά και οι υπόλοιπες υπηρεσίες. Τα δύο κτήρια που στεγάζεται το δημαρχείο έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα και τα επόμενα χρόνια θα ανακαινιστούν πλήρως. Είχε προβλεφθεί αυτή η μετακίνηση των υπηρεσιών με εξαίρεση το γραφείο δημάρχου και κάποιων λίγων διοικητικών υπηρεσιών».

ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Πρόσθεσε ότι «είναι θέμα ασφάλειας αυτή η μετακίνηση. Τα κτήρια είναι παλιά, δεν έχουν την υποδομή που χρειάζεται ώστε να ανταποκριθούν στις καινούργιες απαιτήσεις που προκύπτουν όσον αφορά πχ τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό. Άλλωστε κάπως έτσι ξεκίνησε και η πυρκαγιά στο κτίριο των Τεχνικών Υπηρεσιών. Θα μεταφερθούμε σε άλλο κτήριο με σύγχρονες υποδομές και νομίζω ότι θα ωφεληθούν όλοι. Η πρόσβαση θα είναι πιο εύκολη για τον κόσμο και οι υπάλληλοι θα έχουν περισσότερο χώρο και άλλες υποδομές στη δουλειά τους. Το κτήριο έχει πολλές δυνατότητες. Κάθε όροφος είναι γύρω στα 1200 τμ. Το κτήριο έχει ιδιαίτερη αρχιτεκτονική καθώς ήταν βιομηχανικό, με άλλες υποδομές. Αν και κάθε μετακόμιση δημιουργεί πρόσκαιρα προβλήματα, νομίζω ότι σύντομα όλοι θα ωφεληθούν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *