Στο πλευρό των σεισμόπληκτων της Αλβανίας οι παρατάξεις του Δήμου Καβάλας

Η Καβάλα συμπάσχει… Συγκεκριμένα  κάλεσμα στους πολίτες για συγκέντρωση βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας, απηύθυναν στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν την Τρίτη (3/12), οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Καβάλας.

”Επειδή στη διπλανή μας πόρτα ζουν Αλβανοί μετανάστες με τους οποίους έχουμε αναπτύξει σχέσεις και φιλίες, μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες, οφείλουμε ως Δήμος Καβάλας να δείξουμε ότι συμπαραστεκόμαστε σε αυτό το μεγάλο δράμα της γείτονος χώρας. Καλούμε όλους τους Καβαλιώτες να συνεισφέρουν με βοήθεια, ώστε να μπορέσουμε στο μέτρο του δυνατού να προσφέρουμε κάτι στους πάσχοντες γείτονες μας”, τόνισε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης. 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ

Ο Αλέκος Ζέκεν, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου μεταναστών Αλβανία – Ελλάδα, δήλωσε: ”Το ότι σας βλέπω όλους μαζί μου δίνει χαρά και κουράγιο. Πρέπει πρώτα να ευχαριστήσω τον Δήμο Καβάλας για τη βοήθεια, για το ότι μας άνοιξε την πόρτα. Χρειαζόμαστε τρόφιμα μακράς διάρκειας, κουβέρτες και φάρμακα, γιατί η κατάσταση για πολλούς στην Αλβανία είναι δύσκολη”.

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται για διάστημα ενός μήνα στην άκρη του δημοτικού κήπου, εκεί που ήταν παλιότερα το αναψυκτήριο, από το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Επίσης, είδη μπορούν να αφήνουν όσοι δεν μπορούν να κατέβουν στο κέντρο στα ΚΑΠΗ, από όπου θα τα συγκεντρώνει ο Δήμος και θα τα μεταφέρει στον δημοτικό κήπο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Βαγγέλης Παππάς, κάλεσε τους Καβαλιώτες να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους γείτονες μας, τονίζοντας ότι η πόλη μας πάντοτε δείχνει την αλληλεγγύη της σε δύσκολες στιγμές. Ο Μάκης Παπαδόπουλος επισήμανε ότι οι Καβαλιώτες εκπέμπουν μήνυμα αλληλεγγύης σε ανθρώπους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, χαιρέτισε για την πρωτοβουλία του τον δήμαρχο, συγχαίροντάς τον. Η τέως δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, είπε ότι οι Αλβανοί είναι κομμάτι της ελληνικής και της τοπικής κοινωνίας, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να δείξουμε όλοι την ανθρωπιά μας για να βοηθήσουμε πάσχοντες ανθρώπους, ειδικά τώρα μέσα στον χειμώνα. Ο Χρήστος Ποτολίας τόνισε ότι η αλληλεγγύη και η φιλία των λαών είναι η εγγύηση για να απομονώσει τις δυνάμεις που σπέρνουν το διαίρει και βασίλευε. Ο Νίκος Ξανθόπουλος υπογράμμισε ότι πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη, στο μέτρο που ο καθένας μπορεί, για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι γείτονες μας. Ο Δημήτρης Βογιατζής τέλος, επισήμανε ότι όταν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση, πρέπει όλος ο Δήμος  Καβάλας να στηρίξει την πρωτοβουλία του δήμαρχου, βάζοντας στην άκρη τις πολιτικές διαφορές για το κοινό καλό των λαών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *