Στο πλευρό των πληγέντων επιχειρηματιών το Επιμελητήριο Καβάλας

Στο πλευρό των πληγέντων πλημμυροπαθών επιχειρηματιών είναι το Επιμελητήριο Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρό του κ. Μάρκο Δέμπα σε πρώτη φάση θα γίνει μία από τίμηση των ζημιών και στην συνέχεια θα τρέξουν τις διαδικασίες για τις αποζημιώσεις.

Ο κ. Δέμπας δήλωσε ότι «πολλές επιχειρήσεις και της Θάσου και της Καβάλας, κυρίως του πρώην Δήμου Φιλίππων που έχουμε αρκετές τηλεφωνικές οχλήσεις, για το τι γίνεται από ‘δω και πέρα. Είναι πολύ δυσάρεστο να βλέπουμε επιχειρηματίες και μονάδες, κυρίως ξενοδοχειακές στη Θάσο, να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Κυρίως στους υπόγειους χώρους που είχανε εξοπλισμούς βοηθητικούς, όπως πλυντήρια- κουζίνες, που σε κάποιες μονάδες έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές, χιλιάδων ευρώ. Αυτό που εμείς σ’ αυτήν τη φάση βλέπουμε και μαζί με τους δήμους και την Περιφέρεια, είναι τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν τα μέλη μας. Να τους κοινοποιήσουμε σε πρώτη φάση αυτήν τη διαδικασία που πρέπει να τη γνωρίζουν για να γίνει η καταγραφή των ζημιών. Από ‘κει και πέρα θα πρέπει να συσταθεί κάποια επιτροπή από την Περιφέρεια και τους δήμους, να περάσει να δει αυτές τις ζημιές έτσι ώστε στη συνέχεια, μιας και η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να υπάρχει δυνατότητα αποζημιώσεων μέσω κάποιων κονδυλίων που θα ανακοινώσει, εκτιμώ το συντομότερο δυνατόν, η κυβέρνηση και τα υπουργεία, για να ξέρουμε πώς οι επιχειρήσεις μας θα μπορέσουν να βγουν από αυτό το πρόβλημα που τους έχει δημιουργηθεί ξαφνικά.

Είναι δυσάρεστο. Ελπίζω να επουλώσουμε σύντομα αυτές τις πληγές. Σε πρώτη φάση αυτή θα είναι η αντίδρασή μας. Ενημέρωση για το πώς θα πρέπει να κινηθούν τα μέλη μας έτσι ώστε να τύχουν της οποιασδήποτε χρηματικής αποζημίωσης όποτε αυτή αποφασιστεί και δοθεί».

ΕΙΚΟΝΑ

Για το αν έχει μια πρώτη εικόνα των ζημιών, είπε ότι «σαν νούμερο όχι. Δεν έχουμε αυτήν την ξεκάθαρη εικόνα, αλλά είναι επιχειρήσεις  στα Λιμενάρια, στον Ποτό και στην Ποταμιά, αλλά κυρίως επιχειρήσεις είναι στον Ποτό και στα Λιμενάρια. Εκεί έχουμε τα περισσότερα μηνύματα για το τι έχει συμβεί αλλά και στον πρώην Δήμο Φιλίππων ήδη κι εγώ έχω από δύο επιχειρήσεις με προβλήματα κυρίως στους υπόγειους χώρους. Ο υπόγειος χώρος είναι λειτουργικός, έχουν εγκατεστημένα μηχανήματα βοηθητικά για τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Το νούμερο αυτό θα πρέπει να το δούμε τις επόμενες μέρες. Αυτό το φαινόμενο έχει 2-3 μέρες που είναι σε εξέλιξη ακόμη. Ας ελπίσουμε σήμερα (σ.σ. χθες) να είναι η τελευταία μέρα. Μετά να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί, να κάνουμε μια πλήρη καταγραφή όλων των ζημιών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *