Στο πεπαλαιωμένο υπόγειο δίκτυο της ΔΕΗ οφείλονται οι συχνές διακοπές ρεύματος, δήλωσε και ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης

Στο πεπαλαιωμένο υπόγειο δίκτυο της ΔΕΗ οφείλονται οι πολύ συχνές διακοπές στην ηλεκτροδότηση και θα πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα. Αυτά διαμήνυσε στον βουλευτή κ. Μακάριο Λαζαρίδη ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ κ. Στέφανος Ωχταποδάς.

Για το θέμα αυτό ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι «συναντήθηκα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ που είναι αρμόδιος για τη διακίνηση του ρεύματος. Δυστυχώς, ακόμη δεν έχει φτάσει η χώρα εκεί που θέλουμε. Νομίζω με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα κάνουμε βήματα και θα πάμε σε μια πιο κανονική χώρα. Χρειάζονται πολιτικές παρεμβάσεις για να μπορούμε να μαθαίνουμε κατ’ αρχάς και στη συνέχεια να προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαμε συνεχείς και παρατεταμένες διακοπές ρεύματος. Αυτό δεν είναι το οποίο απλά το παρακολουθούμε κάνοντας ευχολόγια ή επισημαίνοντας το πρόβλημα. Πήρα την πρωτοβουλία και συναντήθηκα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ, τον κ. Στέφανο Ωχταποδά και του ζήτησα κυρίως να αναζητήσουμε ποιο είναι το πρόβλημα και πώς θα το επιλύσουμε. Σύμφωνα με την τεχνική προσέγγιση του ΔΕΔΔΗΕ το βασικότερο πρόβλημα που υφίσταται στην Καβάλα και προκαλούνται αυτές οι συνεχείς διακοπές, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην τοπική κοινωνία, σε μία περίοδο τουριστική, είναι το πεπαλαιωμένο υπόγειο δίκτυο της πόλης. Από ‘κει και πέρα, είναι ένα ζήτημα που θα το συζητήσει και με τον νέο δήμαρχο, τον κ. Μουριάδη, τον οποίο ενημέρωσα όπως ενημέρωσα και τον κ. Δέμπα και τον κ. Λεμονίδη για τις τελευταίες εξελίξεις. Όταν μιλάμε για υπόγειο δίκτυο σημαίνει ότι θα υπάρξουν συζητήσεις με τον δήμο Καβάλας, διότι θα προκληθεί μία αναστάτωση εφόσον θα πάμε σε αντικατάσταση. Μερική ή ολική αυτό θα το κρίνουν οι τεχνικοί.

Εκεί βρισκόμαστε. Θα το παρακολουθήσουμε. Δεν θέλω να δημιουργηθούν προσδοκίες στην Καβάλα ότι αύριο το πρωί θα λυθεί το θέμα. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθούμε και να μάθουμε ποιο ήταν το βασικό πρόβλημα. Μπορεί στην πορεία των διαδικασιών να προκύψουν κι άλλα ζητήματα τα οποία θα μας πει ο ΔΕΔΔΗΕ αλλά σε κάθε περίπτωση έχουμε μία βάση πάνω στην οποία πατάμε για να προχωρήσουμε στις αλλαγές που απαιτούνται».

ΠΡΩΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Για την πρώτη ομιλία του στη βουλή, τη Δευτέρα, είπε ότι «είναι μια πρώτη ομιλία που πάντα είναι συγκινησιακά φορτισμένη. Ξεκίνησα λίγο προβοκατόρικα, λέγοντας αυτά τα οποία άκουσα στα χωριά του νομού. Τι λέει ο κόσμος; Λέει ότι δεν είναι κράτος αυτό, αν δεν έχεις μπάρμπα στην κορώνη δεν κάνεις τίποτα, δεν θα γίνουμε ποτέ Ευρωπαίοι, κάνε με εμένα πρωθυπουργό και θα τα αλλάξω όλα σε μία μέρα. Αυτό ακριβώς κάναμε τη Δευτέρα και θα ολοκληρώσουμε σήμερα (σ.σ. χθες) με την ψήφιση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος. Είναι ένα νομοσχέδιο που βάζουμε τέλος στην κομματικοποίηση, τέλος στη γραφειοκρατία, τέλος στην πολυνομία και τέλος στην πολυδιάχυση αρμοδιοτήτων. Με απλά λόγια, περνάμε σταδιακά από το «κουμπάρος gov» σε ένα πραγματικό «open gov» κι αυτό είναι που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι το πρώτο βήμα. Χρειάζονται, βέβαια, να γίνουν πολλά ακόμη για να φτάσουμε εκεί που πραγματικά θέλουμε όλοι. Νομίζω ότι είμαστε στην σωστή κατεύθυνση και είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να αλλάξουμε τη διοίκηση.

Όπως είπα και στην ομιλία μου, υπάρχει ένας αναγεννησιακός πίνακας του Λοριντζέτι με το όνομα «η αλληγορία της καλής και της κακής διακυβέρνησης». Αν περιμένει κάποιος να δει σ’ αυτόν τον πίνακα κάποιο δημόσιο πρόσωπο, κάποιου είδους κυβερνητικής σύσκεψης, κάποιον βασιλιά ή πρίγκιπα, θα απογοητευτεί. Διότι θα δει μια μεσαιωνική πόλη με τα τείχη και τους πύργους της μπροστά από τα οποία υπάρχουν αγρότες κι άλλοι επαγγελματίες που απερίσπαστα κάνουν τις εργασίες τους. Αυτό, όμως, που θέλει να μας πει ο Λοριντζέτι είναι ότι η σωστή διακυβέρνηση είναι εκείνη που εξασφαλίζει τους όρους κα τις προϋποθέσεις ώστε όλοι να μπορούν να κάνουν απλά τη δουλειά τους. Αυτό ακριβώς κάναμε τη Δευτέρα και θα κάνουμε και σήμερα (σ.σ. χθες) και όπως είπα στην αντιπολίτευση, αν όλα θεωρούν ότι είναι καλώς καμωμένα, ας μην το ψηφίσουν. Αν, όχι, τους κάλεσα να ζωγραφίσουμε μαζί έναν σύγχρονο πίνακα καλής διακυβέρνησης όπως αυτό ς του Λοριντζέτι. Διότι πρέπει επιτέλους να μπει ένας τέλος στο άλλοθι της μιζέριας του στρουθοκαμηλισμού, να σταματήσουμε να θεωρούμε την πολιτική ατομικό μας τσιφλίκι. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά. Η πολιτική δεν είναι ατομικό τσιφλίκι, είναι προσφέρω στους ανθρώπους οι οποίοι με τιμούν με την ψήφο τους. Και βεβαίως το είπα ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε σε έναν νέο πίνακα για να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να αναρωτηθούμε πώς φτάσαμε μέχρι εδώ. Αυτό ήταν το βασικό ερώτημα τα χρόνια της κρίσης. Είναι, λοιπόν, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουμε το άλμα προς τα εμπρός. Να επαναφέρουμε τη χώρα στην κανονικότητα και το χαμόγελο των πολιτών στα χείλη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *