Στο Παληό ελπίζουν  να γίνει σύντομα το έργο με το δρόμο  στις «Γλάστρες» ειδάλλως θα έχουν  μεγάλο πρόβλημα εν μέσω θέρους

Στο Παληό καβάλας επικρατούν δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες λόγω των εργασιών αντικατάστασης του τοιχίου που κατέρρευσε στην θέση «Γλάστρες». Από την πλευρά του ο Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Παληού κ. Αγγελιάδης δηλώνει ότι αυτό οφείλεται και στην κακή οδική σήμανση που υπάρχει.

Όπως τόνισε αρχικά «Το Παληό με την παράκαμψη που υπάρχει  στο ύψος των ΓΛΑΣΤΡΩΝ δέχεται συνεχώς προβλήματα. Επειδή δεν φαίνονται οι τρεις μικρές ταμπέλες που έχουν τοποθετηθεί στο ύψος της ΜΟΜΑ, μετά τον Μπάτη δηλαδή, συνεχώς δημιουργούνται προβλήματα. «Φρακάρουν» νταλίκες, επειδή περνούν και δεν έχουν εκ των προτέρων δει ότι δεν έπρεπε να περάσουν από τον εν λόγω δρόμο μια και είναι στενό και ανηφορικό το πέρασμα που δόθηκε ως δίοδος.

Δεν μπορεί να γίνει από αλλού παράκαμψη και κάθε φορά έχουμε θέμα. Η παράκαμψη δεν εξυπηρετεί τα μεγάλα οχήματα. Φορτηγά και λεοφωρεία έχουν θέμα και όλοι απλά δεν βλέπουν τις μικρές πινακίδες και έρχονται και πάνε να περάσουν από ένα δύσκολο σημείο.

Μια λύση είναι οι πινακίδες να μπουν πολύ πιο μπροστά, ίσως στο ύψος της Καλαμίτας και παράλληλα καλό είναι να υπάρξει αστυνόμευση.  Αυτό το χρονικό διάστημα χρειαζόμαστε περισσότερη αστυνόμευση. Η Τροχαία πρέπει να ενισχυθεί και δεν πρέπει να μείνουν στην ενημέρωση στο Παληό αλλά από πολύ πιο νωρίς να γνωστοποιηθεί η απαγόρευση. Χρειάζεται καλύτερη ενημέρωση και περισσότερη αστυνόμευση».

ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΓΟΥ

Στο ερώτημα αν οι κάτοικοι του Παληού είναι ικανοποιημένοι από την εξέλιξη του έργου, ο ίδιος απαντά ότι   «Από όσο γνωρίζουμε όλες οι μελέτες που έπρεπε να γίνουν έχουν γίνει. Υπάρχουν κάποιες διαδικασίες που λόγω του κατεπείγοντος του έργου γίνονται με τον  πιο γρήγορο δυνατό τρόπο. Από εκεί και μετά, μέχρι την λήξη του έργου θα απαιτηθεί ένα χρονικό διάστημα ενός μηνός τουλάχιστον, οπότε εκτιμούμε ότι μέχρι 15 Ιουνίου το έργο θα είναι έτοιμο. Αυτό βέβαια αν δεν έχουν άλλους παράγοντες που θα προκύψουν και θα καθυστερήσουν το έργο. Το θέμα είναι το έργο να γίνει και να γίνει μάλιστα σωστά. Είμαστε ήδη στην αρχή του καλοκαιριού. Θα μπορούσαν βέβαια τα πράγματα να ήταν πολύ χειρότερα. Να γινόταν για παράδειγμα η ζημιά σε σημείο που δεν θα μπορούσε να γίνει καν παράκαμψη»…

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Αναφορικά με το συμβάν με το τσίμπημα οχιάς  σε κάτοικο του Παληού,  ο κ. Αγγελιάδης  σχολίασε  ότι  «Εδώ υπάρχει ένα θέμα  με τα φίδια μια και έχουμε μεγάλη βλάστηση, έχουμε χόρτα άρα λογικό είναι να υπάρχουν και φίδια. Θα πρέπει επομένως ο καθένας να είναι πολύ προσεκτικός. Θα πρέπει ο καθένας να ψεκάζει καλά, μια και υπάρχουν τρόποι να λάβει κανείς τα μέτρα του. Μέσα στον κήπο μας ο καθένας ας ψεκάσει».

Αναφορικά με τις εργασίες τώρα στο ΚΟΡΑΛΙ ο συνομιλητής μας ανακοίνωσε ότι  «Απλά περιμένουμε να μπουν τα παιδικά παιχνίδια στο πάρκο και οι ελαστικοί τάπητες. Από εκεί και μετά δεν ξέρω αν φέτος θα έχουμε αναψυκτήριο. Το καινούριο χωροταξικό απαγορεύει τέτοιες δράσεις παρά μόνο επιτρέπει απλά γεύματα, δηλαδή μία μικρή καντίνα..

Πρόκειται για χώρο που ανήκει στο Δήμο Καβάλας και βγαίνει σε ενοικίαση. Φέτος δεν θα έχουμε κάτι, θα δούμε όμως τι μπορεί να γίνει εκεί. Μια και αυτός είναι ο μόνος χώρος που έχουμε στο Παληό. Όλο το καλοκαίρι, όλα τα παιδιά και οι γονείς είμαστε εκεί. Πως θα γίνει χωρίς αναψυκτήριο. Δεν μπορεί να έρθει έτσι απλά μια καντίνα. Ο Δήμος μπήκε σε διαδικασία να νομιμοποιήσει τις αυθαίρετες εγκαταστάσεις και να τις βελτιώσει παράλληλα. Από εκεί και πέρα έχουμε και το θέμα αν θα νοικιασθεί κάποια στιγμή ο χώρος. Θα δούμε».

Τέλος ο ίδιος αναφέρθηκε και σε μια ακόμη παράπλευρη απώλεια, απόρροια της παράκαμψης. «Το ΚΤΕΛ βάζει μικρό λεωφορείο για να εξυπηρετήσει την επιβατική κίνηση αλλά και αυτό δεν είναι αρκετό. Έβαλε και δεύτερο όχημα όπως είδα. Γενικά όμως υπήρχε και υπάρχει θέμα. Όταν ξεκινήσει η κίνηση ας ελπίσουμε ότι μέχρι 15 Ιουνίου θα τελειώσει το έργο και θα λυθεί και το πρόβλημα. Ο Δήμος Καβάλας μας είπε ότι οι διαδικασίες των μελετών έχουν ξεκινήσει. Η αστυνόμευση και η κατασκευή είναι ανεξάρτητα από το Δήμο Καβάλας  και ταυτόχρονα αλληλένδετα. Δεν μπορεί για παράδειγμα ένας τεχνίτης να ξεκινά και να κάνει έργο χωρίς να υπάρχει έτοιμη μελέτη. Για αυτό και περιμένουμε και ελπίζουμε σε ταχεία λύση» κατέληξε ο ίδιος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση