Στο Νοσοκομείο Καβάλας από 1ης Σεπτεμβρίου γίνονται μαγνητικές τομογραφίες

Στο Νοσοκομείο Καβάλας από 1ης Σεπτεμβρίου γίνονται μαγνητικές τομογραφίες για όλο το κοινό κάτι που είναι πρωτοπόρο για τα τοπικά δεδομένα. Δηλαδή ο κάθε ασθενής να κλείνει  ραντεβού και να κάνει μία μαγνητική τομογραφία δωρεάν. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Αναστάσιος Καρασαββόγλου έκανε σχετικές δηλώσεις αλλά και για άλλα θέματα.

Όπως δήλωσε αρχικά «Ο μαγνητικός τομογράφος λειτουργεί εδώ και 5-6 χρόνια αλλά μαγνητικές τομογραφίες μπορούσαν να κάνουν όσοι φιλοξενούνταν στο νοσοκομείο Καβάλας, όσοι δηλαδή ήταν ασθενείς και ήταν εντός του Νοσοκομείου Καβάλας.

Αυτοί μπορούσαν μόνο να κάνουν τομογραφίες και καταλαβαίνω τους λόγους που δεν είχε ανοίξει για περισσότερο κόσμο. Από 1η Σεπτεμβρίου λοιπόν δίδουμε στον κάθε συμπολίτη μας που έχει την ανάγκη να κάνει μαγνητική τομογραφία την ευκαιρία να κλείνει ραντεβού, να έρχεται στο νοσοκομείο και να κάνει την απαραίτητη εξέταση του χωρίς καμία επιβάρυνση.

Είναι μια σημαντική πρόταση αυτή μια και το κόστος μιας μαγνητικής τομογραφίας στα εξωτερικά εργαστήρια είναι μεγάλος ενώ πλέον ο πολίτης δεν θα πληρώνει τίποτε».

ΠΕΡΙ ΟΓΚΟΛΟΓΟΥ

Μάλιστα ερωτηθείς σχετικά με την πρόσληψη του ογκολόγου ο κ. Καρασσαβόγλου εξήγησε ότι  «Η προκήρυξη για την κάλυψη της θέσης έγινε από εμάς. Το διάστημα που μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους γίνεται στην φόρμα της πρόσληψης και αφορά το μήνα Σεπτέμβριο χρονικά ενώ τέλος Σεπτέμβρη θα έχει λήξει η προθεσμία και θα συνέλθουν τα αρμόδια όργανα προκειμένου να κάνουν αυτό που πρέπει βάσει της νόμιμης διαδικασίας.

Βέβαια εμείς νομίζουμε ότι μέσα στο 2018 θα καταφέρουμε να έχουμε ογκολόγο αλλά και ρευματολόγο όπως το έχουμε υπολογίσει. Το τμήμα της ογκολογικής βέβαια συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, ενώ η εικόνα που έχω είναι ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα μα κανένα. Οι γιατροί οι δύο που στηρίζουν το ογκολογικό τμήμα το στηρίζουν αφού λειτουργούν ώριμα και μεθοδικά και ανταποκρίνονται σε όλες τις ανάγκες που υπάρχουν καθημερινά.

Κάποια στιγμή ερωτηθείς μάλιστα τι θα γίνει όταν θα φύγει ο κ. Κασαράκης , εγώ απαντούσα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει το σύστημα και ο χρόνος που είναι ο καλύτερος γιατρός θα δείξει πως θα πορευθούμε. Εγώ έλεγα ότι όλα θα πάνε καλά και δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Αυτοί που έμειναν πίσω κάνουν πολύ καλή δουλειά. Η ογκολόγος κ. Χαμαλίδου κάνει εξαιρετική δουλειά  η οποία μάλιστα ούτε άδεια θα πάρει για να καλύψει τις απαιτήσεις του τμήματος. Η κουβέντα περί του κ. Κασαράκη και του ογκολογικού είχε απίστευτες υπερβολές!!!»….

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Άλλωστε ξεκινούν και οι ειδικότητες λογοθεραπευτή, αγγειολόγου και διαιτολόγου – διατροφολόγου. Μια μεγάλη γκάμα ειδικοτήτων. Είχαμε αρχικά σχεδιάσει το ρόλο του Νοσοκομείου και είπαμε ότι πρέπει να παρέμβει το νοσοκομείο με τους δικούς του όρους σε κομμάτια που βρίσκονται σε ιδιωτικά ιατρεία. Με τα παραπάνω ιατρεία και εργαστήρια που αναφέρουμε μπαίνουμε σε κομμάτι που δεν υπήρχαν στο Νοσοκομείο και γινόταν μόνο στο ιδιωτικό ιατρείο.

Τέλος έχουμε θέμα με δερματολόγο και ιατροδικαστή. Δεν είναι μείζονος σημασίας θέματα αλλά χρειαζόμαστε περισσότερο γιατρό για το αιμοδυναμικό εργαστήριο, ιατρό στον ψηφιακό αγγεοιογράφο και πρώτη προτεραιότητα δεν είναι ο δερματολόγος. Και παθολόγους χρειαζόμαστε αλλά κάνουμε μια ιεράρχηση και το Δ.Σ. αποφασίζει και κρίνει».

ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ

Ο ίδιος εκτιμά ότι οι ανάγκες είναι πολλές απλά οι περιορισμοί ήταν πολλοί και πολλές ειδικότητες δεν μπορούσαν να έρθουν στο νοσοκομείο της Καβάλας.

«Τέλος το ότι δεν άλλαξε η ομάδα του υπουργείου υγείας είναι πολύ σημαντικό, Γιατί είναι μια ομάδα που ακούει, σχεδιάζει, έχει υπουργούς που χαράζουν πολιτικές και κάνει έργο. Είμαι χαρούμενος που δεν άλλαξε κάτι. Τέλος σε ό,τι αφορά το ΤΟΜΥ πάμε καλά, έχουμε 1200 πολίτες που έχουν εγγραφεί για να πηγαίνουν εκεί και να τους βλέπουν οι γιατροί των ειδικοτήτων. Η καμπάνια που κάναμε έπιασε τόπο, ο κόσμος πάει στο ΤΟΜΥ και οι γιατροί πρέπει να δουλεύουν πιο εντατικά και να κάνουν γνωστή την παρουσία τους μια και στόμα με στόμα μπορεί κανείς να πετύχει περισσότερα πράγματα» τόνισε καταληκτικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *