Στο Εκθεσιακό Κέντρο στην Νέα Καρβάλη ενδέχεται να κάνουν πρόβες οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Καβάλας

Με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα συναντήθηκε η νομικός κ. Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου για το θέμα εξεύρεσης χώρων για τους πολιτιστικούς συλλόγους. Η ίδια πρότεινε το Εκθεσιακό Κέντρο στην Νέα Καρβάλη, όπου υπήρξε θετική αντιμετώπιση. Η ίδια συναντήθηκε και με τον δήμαρχο κ. Μουριάδη για το θέμα της μεταφοράς των μελών των συλλόγων.

Η κ. Χατζηκωνσταντίνου δήλωσε ότι “Πράγματι το τελευταίο διάστημα, μετά και από την λήξη της καραντίνας, οι πολιτιστικοί σύλλογοι που είναι άνθρωποι που ασχολούνται χρόνια με τον πολιτισμό, και στο κομμάτι το χορευτικό αλλά και το χοροδιακό, αντιμετώπισαν σοβαρά πρόβλημα γιατί ακριβώς η τήρηση των αποστάσεων και στον ΠΥΘΑΓΟΡΑ όπου στεγάζονταν οι περισσότεροι από αυτούς για τις πρόβες τους, ήταν ένα θέμα δύσκολο.

Δεν μπόρεσαν να μπουν όλοι στη διαδικασία της πρόβας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουν γίνει ήδη κάποιες συναντήσεις και με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού ζητώντας να βρεθούν χώροι.

Υπήρχαν σκέψεις για αξιοποίηση και του γυάλινου κτηρίου στο παλιό νοσοκομείο αλλά οι χώροι αυτοί δεν έχουν κατάλληλες υποδομές για να φιλοξενήσουν ανθρώπους, πολύ περισσότερο με αυτές τις συνθήκες και με θέματα καθαριότητας ασχολούμενοι.

Ασχολούμενη όμως χρόνια με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, σκέφθηκα ότι ο μόνος χώρος που μπορεί να διατεθεί και να τηρεί και τους κανόνες είναι το  Εκθεσιακό Κέντρο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΡΔΥΡΗΣ οπότε απευθύνθηκα στον κ. Δέμπα ο οποίος με προθυμία αποδέχθηκε την πρότασή μου».

ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Και πρόσθεσε πως «Συζητήσαμε λεπτομέρειες διαδικαστικές που έχουν να κάνουν όχι τόσο με την υποδομή του χώρου, ο οποίος είναι πολύ καλός κύρια για τις χορωδίες και τα χορωδιακά που υπάρχει τρόπος για την τήρηση των αποστάσεων, αλλά αυτό που έχουμε τώρα να λύσουμε είναι το θέμα της μετακίνησης. Γιατί πάρα πολλά χορευτικά και χορωδιακά συγκροτήματα πρέπει να μετακινηθούν για να πάνε στο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΡΔΥΡΗΣ. Οπότε είχα και μια συνάντηση και με τον Δήμαρχο, ζητώντας τη βοήθεια του ώστε να υπάρξουν μεταφορικά μέσα τις απογευματινές κυρίως ώρες που θα λειτουργήσει ο χώρος αυτός και στα επόμενα βήματα θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και με τα ΚΤΕΛ. Αν δεν βρούμε λύση με το Δήμαρχο, μια και με τον κ. Δέμπα καταλήξαμε σε πλήρη συμφωνία και χαίρομαι πολύ για αυτό, ενώ η κίνηση τον τιμά μια και το Επιμελητήριο είναι δίπλα στους φορείς, οπότε ζητάμε και τη βοήθεια όλων. Ίσως να κάνουμε λόγο για μια εθελοντική προσφορά για να δούμε και πως θα γίνει το θέμα με τις μετακινήσεις. Αν μας βρει λύση ο Δήμαρχος θα δούμε.  Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε με το ΚΤΕΛ για να είναι εύκολη η πρόσβαση στις ώρες 5 – 9 περίπου ώρες που συνήθως γίνονται οι πρόβες. Πολλοί σύλλογοι είναι σε απόγνωση. Ακόμη και σε άλλες εποχές, μια και από πολιτισμό είμαστε πολύ καλά στην Καβάλα, οπότε οι σύλλογοι θέλουν να κάνουν και πολιτισμό και εκδηλώσεις, ετίθεντο θέμα χώρων. Τηρουμένων των μέτρων ασφαλείας και με αποστάσεις πάντα μπορούν να κάνουν εκδηλώσεις αν και ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ δεν μπορεί πια να χρησιμοποιηθεί οπότε το θέμα είναι και οι πρόβες προ των εκδηλώσεων. Είμαι όμως αισιόδοξη ότι λύση θα βρεθεί”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast