Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στην Κομοτηνή θα καθίσουν την Τετάρτη νυν και πρώην δήμαρχος Παγγαίου και 56 νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου  στο εδώλιο του κατηγορουμένου στην Κομοτηνή θα καθίσουν ένας δήμαρχος και ένας πρώην και 56 νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Παγγαίου για την καταγγελία που έκανε ο πρώην δήμαρχος κ. Ξουλόγης για την πρόσληψη συμβασιούχων 2 μηνών από τη σημερινή διοίκηση. Ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης δεν έκρυψε την πικρία του στις δηλώσεις του για την όλη εξέλιξη, σημειώνοντας πως «56 άτομα θα πάρουμε ένα λεωφορειάκι που δεν φτάνει, παραπάνω θα χρειαστεί, για να πάμε όλοι μαζί στην Κομοτηνή στο δικαστήριο εκεί για την καταγγελία που είχε ξεκινήσει από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον κ. Ξουλόγη και δυστυχώς ταλαιπωρούμαστε όλοι μας, παρόλο που ο ίδιος θέλησε να υποβαθμίσει το γεγονός ως γεγονός από την αρχή. Ωστόσο δυστυχώς βλέπουμε ότι πάρα πολλοί, κι ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούμαστε και θα ταλαιπωρούμαστε για πάρα πολύ καιρό ακόμα. Ετοιμαζόμαστε για να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το θέμα. Αυτό που ισχυριζόμαστε ούτως ή άλλως είναι ότι είμαστε καθαροί, δεν υπάρχει θέμα, με την έννοια ότι κάναμε αυτό που ήταν σωστό και νόμιμο και προς όφελος του δήμου, αλλά δυστυχώς θα τραβήξει πολύ αυτή η ιστορία. Τελικά θεωρώ ότι το πολιτικό αδιέξοδο ήταν αυτό που οδήγησε τον κ. Ξουλόγη να φτάσει σε αυτήν την κατάσταση. Θα συνεχίσουμε να ταλαιπωρούμαστε δυστυχώς».

ΔΕΣΜΕΥΣΗ

Συμπλήρωσε πως «παράλληλα πιέζουμε κι έχουμε δέσμευση από τους τοπικούς βουλευτές ότι θα εισηγηθούν προς τη Βουλή να γίνει μια νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να κλείσει αυτό το θέμα. Παλαιότερα είχε τεθεί και στην ΚΕΔΕ και υπάρχει ομόφωνη απόφασή της που στηρίζει το Δήμο Παγγαίου και καταδικάζει οποιαδήποτε ανάλογη ενέργεια με αυτή του κ. Ξουλόγη, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Η ΚΕΔΕ είναι το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο της τοπικής αυτοδιοίκηση, εμείς πιέζουμε και έχουμε τη δέσμευση ότι λίαν συντόμως θα τεθεί το θέμα για νομοθετική ρύθμιση από τον κ. Γεωργαντά (σ.σ. υπεύθυνος τοπικής αυτοδιοίκησης της ΝΔ) και τον κ. Παναγιωτόπουλο προκειμένου να συνυπογράψουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κι έτσι να περάσει η νομοθετική ρύθμιση και να κλείσει το θέμα. Όλα αυτά όμως είναι χρονοβόρα, δυστυχώς δεν προλαβαίνουμε με τίποτα μέχρι τις 6 Δεκέμβρη που θα είμαστε όλοι στην Κομοτηνή και πρέπει να παραστούμε και να εκδικαστεί η υπόθεση και να δούμε τι αποτέλεσμα θα έχουμε. Ξεφεύγουμε από τον πραγματικό μας ρόλο και τις ασχολίες που έχουμε σε καθημερινή βάση και ασχολούμαστε με θέματα που δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία του δήμου και αναρωτιέμαι αν αυτός ήταν ο στόχος του καταγγέλλοντα, δηλαδή να δημιουργήσει πρόβλημα ουσιαστικό στη λειτουργία του δήμου».

ΑΥΤΟΓΚΟΛ

Τόνισε δε πως «πέρα από το ότι γύρισε μπούμερανγκ στον ίδιο και όπως λέμε με ποδοσφαιρικούς όρους έβαλε αυτογκόλ, αλλά ωστόσο σε εμάς δημιουργεί ένα σοβαρότατο πρόβλημα. Πέρα από την ταλαιπωρία αυτή που έχουμε και το ψυχοφθόρο του θέματος, δημιουργείται ένα ουσιαστικό πρόβλημα λειτουργίας του δήμου μας. Προσπαθούμε με μια νομοθετική ρύθμιση που έχουμε τη δέσμευση από τους βουλευτές ότι θα γίνει προσπαθούμε να λύσουμε το θέμα. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα, προσπαθούμε να λυθεί και να λέμε ότι θα κλείσει αυτός ο φάκελος. Τα πυροτεχνήματα του κ. Ξουλόγη από κει και πέρα που ακούγονται ότι δεν κάναμε τίποτα, δηλαδή τι, στο να αντιμετωπίσουμε την καταγγελία του καταγγέλλοντα; Αν μη τι άλλο είπα και στο Δημοτικό Συμβούλιο ξέρουμε ότι δεν είχε το σθένος το πολιτικό ούτε την ευθιξία να παραιτηθεί, ή να ανακαλέσει την καταγγελία του, αλλά τουλάχιστον ας ζητήσει μια συγνώμη από τους 56 αυτούς ανθρώπους και τους υπολοίπους δημότες που ταλαιπωρούνται μέσω αυτής της διαδικασίας και δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε ή να προσλάβουμε προσωπικό για να κάνουμε τη δουλειά μας. Μια απλή ανθρώπινη συγνώμη του ζήτησα στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσει. Ήταν το ελάχιστο που επιβάλλεται αν είχε την ελάχιστη πολιτική ευθιξία να το κάνει απέναντι στους συναδέλφους, κι αυτούς που ήταν μαζί του στο ψηφοδέλτιο αλλά και στους υπολοίπους που αφιερώνουμε χρόνο για να ασχοληθούμε με την τοπική αυτοδιοίκηση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *