Στο αεροδρόμιο της Καβάλας ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκε στο Αεροδρόμιο της Καβάλας για να επιθεωρήσει την ετοιμότητα του ενόψει του ανοίγματος της θερινής περιόδου. Έκανε σχετικές δηλώσεις δείχνοντας να είναι ικανοποιημένος.

Συγκεκριμένα είπε ότι «κάναμε την απαραίτητη αυτοψία ώστε να είμαστε σίγουροι ότι είναι διαμορφωμένα τα χωροταξικά δεδομένα για την υποδοχή των ταξιδιωτών μετά την 1η Ιουλίου. Νομίζω ότι το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Η χώρα μας είναι μια ασφαλής χώρα. Περιμένουμε τους ταξιδιώτες, θέλουμε να δώσουμε απόλυτη προτεραιότητα στο ζήτημα του τουρισμού, όμως χωρίς καμία έκπτωση σε θέματα δημόσιας υγείας. Και οι ταξιδιώτες που θα έρχονται θα πρέπει να είναι και να νοιώθουν ασφαλείς αλλά και οι όλοι οι συμπολίτες μας που θα τους υποδεχθούν, θα πρέπει και να είναι και να παραμείνουν ασφαλείς. Στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο τα υγειονομικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων θα κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους. Δεν είναι τόσο δειγματοληπτικοί οι έλεγχοι, είναι πλέον στοχευμένοι. Θα γίνονται κάθε μέρα 60 τεστ και αυτό μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τον όγκο των πτήσεων και των επιβατών. Γενικά δεν είχαμε κάποιο ιδιαίτερο ζήτημα. Θα τρέξουμε την απαραίτητη άσκηση προσομοίωσης (σ.σ. την Τρίτη) και ίσως μικρές αρρυθμίες που θα προκύψουν σε συνεργασία με τον αερολιμενάρχη και τους εφόρους διαχείρισης του αεροδρομίου, θα τα λύσουμε.

Κανείς δεν μπορεί να ταξιδέψει στη χώρα χωρίς να έχει συμπληρώσει το απαραίτητο passenger location forum. Είναι ένα έντυπο που αφορά τον εντοπισμό της διαδρομής του, ποια η χώρα μόνιμης κατοικίας του, η χώρα προέλευσης, η χώρα που μπορεί μέσω transit διαδικασίας να έρχεται και ταυτόχρονα μια σειρά από κριτήρια τα οποία επεξεργάζονται επιστημονικά κα μας δίνουν εκείνους που χρειάζεται να κάνουμε το τεστ. Αυτοί που είναι οι περισσότερο «επιβαρυμένοι» και να προσέξουμε. Δουλεύουμε πολύ σκληρά γι’ αυτήν την πλατφόρμα κι εδώ και στο εξωτερικό, σε συνεργασία πάντα με τους επιδημιολόγους μας. Όταν συμπληρώνεται το PLF έρχεται πίσω το QR Code, που έχει έναν αριθμό. Ανάλογα με τον αριθμό, η αστυνομία που θα υποδεχθεί εδώ τους ταξιδιώτες, θα ξέρει ποιους θα στείλει για να γίνει το τεστ και ποιοι θα συνεχίσουν τον διαβατηριακό έλεγχο κλπ.

Υπάρχει μια διαδικασία για τα τεστ. Ειδικά για την Καβάλα θα αποστέλλονται στη Θεσσαλονίκη. Θα χρειάζονται 24-36 ώρες για τα αποτελέσματα. Αυτός που θα κάνει το τεστ είναι υποχρεωμένος να παραμείνει μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος σε αυτοπεριορισμό στο σημείο που έχει δηλώσει ότι είναι ο προορισμός του».

ΞΑΝΘΗ

Για την Ξάνθη και τα κρούσματα κορωνοϊού είπε ότι «μας απασχολεί. Παρακολουθούμε καθημερινά. Προβληματιζόμαστε πολύ. Γίνεται τεράστια προσπάθεια από τους κατοίκους και το αναγνωρίζω. Δεν ξέρω αν είμαστε στο τέλος του τούνελ. Σε κάθε περίπτωση ό,τι απόφαση παίρνουμε έχει άξονα το καλό των κατοίκων και να μην επιτρέψουμε να υπάρξει επέκταση στην ευρύτερη περιοχή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *