Στους ισχυρούς νοτιάδες απέδωσε τη βύθιση του ενός εκ των δύο φάρων στους τεχνητούς υφάλους της Ραψάνης ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης

Στους ισχυρούς νοτιάδες απέδωσε τη βύθιση του ενός εκ των δύο φάρων στους τεχνητούς υφάλους της Ραψάνης ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης. Μάλιστα αντίκρουσε το επιχείρημα ότι ο ύφαλος θα έπρεπε να είναι επιφανειακός. Συγκεκριμένα σημείωσε πως «είναι το έργο που έχει γίνει για την προστασία των ακτών της Ραψάνης, υπάρχει ένας τεχνητός ύφαλος που δεν φαίνεται, ο οποίος είναι ένα μέτρο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας κι έχει ως σκοπό να κόβει το κύμα ούτως ώστε να μην έχουμε φαινόμενα καταστροφής των τοιχίων και της παραλίας όπως είχαμε το 2010. Οι δύο αυτοί φάροι που υπάρχουν εκεί είναι για να προειδοποιούν τα σκάφη που διέρχονται από κει για να μην περνάνε από κει ανάμεσα από τους φάρους  για να μην έχουμε κάποιο ατύχημα. Τώρα με το νοτιά τον τελευταίο που έγινε, προφανώς ο φάρος αυτός δεν είναι πακτωμένος, δεν είναι δηλαδή μέσα στη θάλασσα, αυτό που βλέπουμε είναι μια βάση τσιμεντένια και προφανώς από κάποια αστοχία ενδεχόμενα του τρόπου που ήταν πακτωμένος έχει γείρει, δηλαδή δεν είναι ότι έσπασε, έχει απλώς ανατραπεί από το νοτιά και πρέπει να το ξανασηκώσουν και να το βάλουν στη θέση του ώστε να αποκαταστήσουν την τυχόν αστοχία που υπάρχει. Είναι η νέα άποψη των ανθρώπων που ασχολούνται με τα λιμενικά έργα που δεν θέλουν να χαλάει το τοπίο και για αυτό το λόγο οι ύφαλοι μπαίνουν μέσα στη θάλασσα και για λόγους αισθητικής και για λόγους πρακτικούς, διότι το κύμα σπάει εν τη γενέσει του καθώς κόβεται η ορμή του κύματος που φτάνει στην παραλία. Έτσι πρέπει να γίνεται, θα ήταν ενδεχόμενο χειρότερο ο ύφαλος αυτός να ήταν επιφανειακός. Δημιουργεί άλλα προβλήματα στην παραλία».

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ερωτηθείς τι εξελίξεις υπάρχουν σχετικά με τη δημοτική ομάδα και πότε θα αποφασιστεί ποιος θα είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού στις επόμενες δημοτικές εκλογές, ο κ. Μουριάδης σημείωσε πως «επικεφαλής αυτήν τη στιγμή είναι ο κ. Σιμιτσής και ούτως ή άλλως η παράταξη εκπροσωπείται από τον Κωστή Σιμιτσή. Τώρα προς το τέλος Δεκεμβρίου, αρχές του καινούριου χρόνου προφανώς θα κάνουμε μια μάζωξη όπου θα πούμε τις θέσεις μας, θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι από δω και πέρα, οπότε θα πάρουμε τις αποφάσεις μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *