«Στον τομέα του αθλητισμού πήγαμε μπροστά» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιώργος Φιλόσογλου

Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα για το ανοιχτό Κολυμβητήριο καβάλας στο Πάρκο Φαλήρου καθώς δεν λειτούργησε ούτε και φέτος και  η εικόνα που παρουσιάζει είναι παρακμιακή…  Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Γιώργος Φιλόσογλου έκανε σχετικές δηλώσεις χθες.

«Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι οι εσωτερικοί χώροι των αποδυτηρίων του ανοικτού Κολυμβητηρίου είναι σφραγισμένοι. Είναι ένα σημείο κέντρο απόκεντρο και προσελκύει πέρα από παιδιά και ενήλικες που σέβονται τον κόπο και τον ιδρώτα όλων των πολιτών και άλλα άτομα που αναζητούν άλλα πράγματα, τη μια μέρα καθαρίζουν λοιπόν και την άλλη πάλι τα ίδια.

Και αυτή η λύση που πρέπει να βρεθεί θα έρθει μέσα από συνεργασία πολλών φορέων. Δεν μπορεί ο Δήμος Καβάλας να αναλάβει 24ωρη φύλαξη. Σαφώς πρέπει κάτι να γίνει. Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας λοιπόν έχει κάποια σχέδια. Και μετά από πολλά χρόνια αδράνειας και με αφορμή την αθλητική διοργάνωση το 2015 για πρώτη φορά έγιναν εργασίες και φτιάχτηκε ένας ωραίος χώρος. Το δεύτερο σημείο που θέλει η Δήμαρχος να προχωρήσει είναι στην επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου. Δεν ξέρω ακριβώς αν ο διαγωνισμός κηρύχτηκε άγονος ή αν ο ιδιώτης που κέρδισε ήθελε κάτι εκτός επιθυμιών του Δήμου» σημείωσε αρχικά.

ΣΤΟΧΟΣ

Πρόσθεσε δε πως «Η σημερινή διοίκηση έχει ως στόχο της να πετύχει ακριβώς την επαναλειτουργία του ανοικτού κολυμβητηρίου και αυτό θα κάνουμε με τον πλέον κατάλληλο τρόπο.  Η διοίκηση θέλει να το δώσει στο κοινό, εννοώ στους καβαλιώτες και στους επισκέπτες της ώστε να δημιουργηθεί μια εστία μοναδική. Και σε συνεργασία με ξενοδοχεία και άλλους φορείς να κάνει μια γενικευμένη δράση ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει το κολυμβητήριο να φτιαχθεί,. Έχουν γίνει εκεί μεγάλες ζημιές και μάλιστα πριν από λίγες ημέρες κάναμε μια σύσκεψη στο Δημαρχείο και όπως μας είπε ο κ. Φιλιππίδης – εκτός βέβαια αν κάτι δεν πάει καλά – μέχρι την άνοιξη, αρχές του καλοκαιριού θα μπορέσει ο χώρος να δοθεί σε λειτουργία. Δηλαδή να αντικατασταθούν όλα εκείνα  που πρέπει, θα γίνει αντικατάσταση των ζημιών ώστε σε πρώτη φάση να λειτουργήσει τουλάχιστον η πισίνα. Σε δεύτερο χρόνο θα πρέπει να δούμε την λειτουργία του αναψυκτηρίου ώστε να παρέχεται μια πλήρη μονάδα που θα εξασφαλίζει ένα πλήρες πακέτο. Αυτό είναι το σχέδιο και αναζητούμε τώρα ή χρηματοδότηση εξ ολοκλήρου από προγράμματα ή δράση μέσα από ιδίους πόρους. Σε αυτή την φάση βρισκόμαστε, θα γίνουν βέβαια ανακοινώσεις σε διάφορα επίπεδα και νομίζω ότι έτσι θα προχωρήσουμε. Απλά πρέπει να ειπωθεί είναι ένα έργο που απαιτεί πολλά μετά από τόσα χρόνια εγκατάλειψης. Παράλληλα θα πρέπει σύντομα να γίνει και το Πάρκο Φαλήρου όμορφο, ζωντανό και πράσινο, πιο φωτεινό για αυτό εκτιμώ ότι σε εκείνη την περιοχή θα βοηθούσε αν μπορούσε να υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας αναψυκτηρίου το οποίο θα λειτουργούσε μόνιμα ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Γιατί η παρουσία ενός μόνο αθλητικού χώρου μπορεί να φέρει ανθρώπους που θέλουν και άλλα να κάνουν».

 

ΚΥΛΙΚΕΙΟ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Από όσο γνωρίζω υπάρχει δυνατότητα στο πάρκο να έχουμε και χώρο κυλικείου. Θα δούμε πως θα λειτουργήσει κάτι τέτοιο αρκεί βέβαια να εξασφαλίσουμε γενικά μια καλύτερη εικόνα. Βέβαια το Πάρκο Φαλήρου εδώ και καιρό καθαρίζεται εκτός βέβαια από ένα σημείο πέριξ του κολυμβητηρίου.

 

Άλλωστε και οι σύλλογοι θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν με το ανοικτό απλά πρέπει να δούμε όταν θα έρθει η ώρα της κατασκευής, ώστε να δημιουργηθεί μια κατασκευή που θα διευκολύνει την πρόσβαση ΑΜΕΑ. Αν μπορεί να συνδυαστεί και αυτό τότε θα μιλήσουμε με τους ομίλους για να κάνουν εκεί τις σχολές εκμάθησης και όχι στις παραλίες της πόλης.

 

Αναφορικά με την χρήση των αθλητικών υποδομών από τους πολίτες της Καβάλας, θα πω ότι από την πρώτη ημέρα της ενασχόλησης μου με το συγκεκριμένο αντικείμενο, προσπάθησα να κάνω και μια έρευνα για το πόσοι περίπου συμπολίτες μας ασχολούνται με τον αθλητισμό και ερασιτεχνικά και περιστασιακά. Ξεκίνησα με μια καταγραφή όλων των συλλόγων που έχουν δράση και έλαβα στοιχεία και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι 4500 – 5000 σε όλο το Δήμο είναι τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Αν σκεφτούμε και όσους ασχολούνται ερασιτεχνικά πάνω από 18, αν σκεφτούμε το κοινό, τα προγράμματα της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, τα 200 άτομα που ανά μήνα χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο και βάσει της καταγραφής που κάναμε και με τα 200 άτομα μεμονωμένα στο Ανθή Καραγιάννη, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι όντως είμαστε ένας Δήμος με 80 χιλιάδες και αυτοί που κάνουν αθλητισμό είτε συστηματικά είτε περιστασιακά τότε ξεπερνούμε τον αριθμό των 20 χιλιάδων. Αυτή είναι μια ευχάριστη νότα που δείχνει ότι ο άνθρωπος επιλέγει την άθληση.

 

Για αυτό και έχουμε πια περισσότερες υποχρεώσεις ώστε να κάνουμε τις συνθήκες άθλησης ακόμη καλύτερες. Σαφώς η οικονομική κρίση επηρέασε πολλούς γιατί κάποιοι πήγαιναν σε γυμναστήρια και πλέον δεν πηγαίνουν και γυμναστήριο οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι πολλοί χρησιμοποιούν τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις. Γι  αυτό και δεν φτάνουν οι ώρες στους χώρους μας και ήδη έχουμε θέμα με τη διάθεση των χώρων. Αναζητούμε χώρους, έχουμε ένα κλίμα το οποίο και εμείς λέμε ότι στον τομέα του αθλητισμού έχουμε κάνει βήματα εμπρός και αυτό μας το αναγνωρίζουν και οι πανελλήνιες ομοσπονδίες. Για αυτό και ο ΣΕΓΑΣ μας έχει σε πρώτη προτεραιότητα και θέλει να μας στείλει εδώ διοργανώσεις. Επίσης στόχος μας είναι να έχουμε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα και δύο τουλάχιστον διοργανώσεις τύπου gran pri προκειμένου το Ανθή Καραγιάννη να αποκτήσει την αίγλη του χθες. Όσο για το γήπεδο, θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τους αγώνες μια και ο χλοοτάπητας ήταν ένα θέμα που στα δύο χρόνια της θητείας μου το είδα ιδιαίτερα. Μιλούσα συνεχώς για αυτό και το γήπεδο θα είναι έτοιμο σε ποσοστό 101%. Και το παιχνίδι με τη ΔΟΞΑ θα το δούμε σε ένα πολύ καλό γήπεδο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση