Στον καθαρισμό του αμμοκράτη στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου προχωράει από χθες η ΔΕΥΑΚ

Έναν αμμοκράτη καθάριζε χθες συνεργείο της ΔΕΥΑΚ στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Καβάλας. Ο αμμοκράτης είχε να καθαριστεί μία ολόκληρη 10ετία και πάνω σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης κ. Νίκο Ξανθόπουλο.

Αναλυτικά ο κ. Ξανθόπουλος ανέφερε πως «ο αμμοκράτης κρατάει τα φερτά υλικά που κατεβαίνουν από την Πτολεμαίου, την Κάδμου κι από όλη την περιοχή εκεί, ώστε να μην πέφτουν αυτά στους αγωγούς της αποχέτευσης και δημιουργούν προβλήματα και βουλώματα και πλημμυρίζουν υπόγεια κλπ. Ενόψει χειμώνα προγραμματίσαμε τον καθαρισμό του, καθώς ο αμμοκράτης αυτός έχει να καθαριστεί τουλάχιστον 10-15 χρόνια. Αναγκαστήκαμε να σπάσουμε το οπλισμένο σκυρόδεμα της οροφής του, να ανεβάσουμε μηχάνημα πάνω για να βγάλει τα φερτά υλικά, μιλάμε για ποσότητες που υπολογίζονται γύρω στα 200 κυβικά. Ήδη από το πρωί της Δευτέρας είχαν κατέβει τρία φορτηγά και θα είμαστε εκεί και την Τρίτη σίγουρα (σ.σ. σήμερα) για να τα καθαρίσουμε. Γιατί όλα αυτά όταν μεταφέρονται μέσα από το δίκτυο των αγωγών της αποχέτευσης καταλήγουν στο αντλιοστάσιο που είναι στην κεντρική πλατεία. Καταλήγοντας εκεί δημιουργούν πρόβλημα στη λειτουργία του αντλιοστασίου αφενός και αφετέρου αυτά στη συνέχεια προωθούνται στο βιολογικό καθαρισμό της Καβάλας και όταν μπαίνουν εκεί φερτά υλικά δημιουργούν πάρα πολλά προβλήματα και στη λειτουργία του βιολογικού».

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Όσον αφορά τη διαδικασία για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή στη ΔΕΥΑΚ, ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε πως «αυτή η πρόταση ήταν πρόταση της διοίκησης. Διότι η ΔΕΥΑΚ Καβάλας στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας που είχε και εξακολουθεί να έχει, προβλεπόταν η θέση του Γενικού Διευθυντή. Η προηγούμενη διοίκηση αποφάσισε να καταργήσει αυτή τη θέση του Γενικού Διευθυντή. Ο Γενικός Διευθυντής είναι ο υπηρεσιακός παράγοντας αυτός του οποίου η  θητεία λήγει όταν λήγει η θητεία της εκάστοτε διοίκησης του δήμου αντιστοίχως και είναι αυτός ο οποίος είναι αρμόδιος για τα υπηρεσιακά θέματα. Επειδή λοιπόν υπήρχε αυτή η δυσλειτουργία, είμαστε μια από τις λίγες ΔΕΥΑΚ που δεν έχουν Γενικό Διευθυντή, εμείς λοιπόν βλέποντας αυτό το πρόβλημα εισηγηθήκαμε στο Δ.Σ. να τροποποιήσουμε αυτό τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας έτσι και να προβλέπεται και η θέση του Γενικού Διευθυντή. Και δεν είναι η μόνη τροποποίηση που θα κάνουμε. Επεξεργαζόμαστε ήδη και είμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό σημείο και το Οργανόγραμμα να τροποποιήσουμε και τον Οργανισμό λειτουργίας όπως κάναμε τροποποίηση του κανονισμού προμηθειών, όπως θα κάνουμε και άλλες τροποποιήσεις και προσαρμογές. Αυτές θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες, εμείς θα κάνουμε το αυτονόητο. Η ΔΕΥΑΚ πρέπει να έχει ένα σύγχρονο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας και να λειτουργεί όπως ακριβώς χρειάζεται».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση