Στον αποκλεισμό της εθνικής οδού Καβάλας -Δράμας στο ύψος της γέφυρας Φιλίππων προχώρησαν οι κάτοικοι Φιλίππων

Στον  αποκλεισμό της εθνικής οδού Καβάλας -Δράμας στο ύψος της  γέφυρας Φιλίππων προχώρησαν οι κάτοικοι Φιλίππων  το Σάββατο 6 Ιουλίου  στις 10,00 το πρωί διαμαρτυρόμενοι για το μόνιμο πρόβλημα υδροδότησης, με τις καθημερινές  πολύωρες  και μερικές φορές πολυήμερες  διακοπές στην υδροδότηση. Ένα πρόβλημα που  εδώ και μία δεκαετία οξύνεται  δραματικά τα τελευταία χρόνια   κατά την  εαρινή και  θερινή περίοδο.  Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με την ελπίδα ότι θα ασκήσουν  πίεση  έτσι ώστε  να  σκύψουν πάνω στο πρόβλημα οι αρμόδιοι και να δώσουν  μόνιμη λύση.  Ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος παρακολουθεί το θέμα και έκανε σχετικές δηλώσεις.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος «Είναι αγανακτισμένοι οι κάτοικοι και βέβαια έχουν απόλυτο δίκιο! Όντως αυτή η κατάσταση με τις διακοπές νερού είναι αφόρητη. Προφανώς υποβαθμίζει και την ποιότητα του νερού αλλά όταν δεν υπάρχει νερό τρεχούμενο, συνεχόμενο, αυτό αναγκάζει τους κατοίκους να πάνε σε άλλες λύσεις, όπως δεξαμενές όπως έχω ακούσει και αυτό εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για την υγεία τους!

Μιλάμε για ανάπτυξη μικροβίων, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που έχουμε και ζέστη. Επειδή οι κάτοικοι ψάχνουν κάποια λύση για να βρουν νερό, αυτό μπορεί να δημιουργήσει χειρότερα προβλήματα από αυτά που υπάρχουν τώρα.

Πέρα από αυτό, τόνισα ότι υπάρχει και το θέμα της ποιότητας νερού στα νιτρικά. Και το είπα γιατί πρέπει να δοθεί άμεση προτεραιότητα στο να δοθεί λύση εκεί.

Πρώτος λόγος επειδή οι κάτοικοι δεν έχουν νερό και δεύτερος και πολύ σημαντικός η ύπαρξη των νιτρικών που είναι σε οριακό σημείο και σίγουρα ως θέμα θα χειροτερέψει τα επόμενα χρόνια. Αυτό τόνισα και αυτό που λέω ότι είναι εγώ πιέζω αλλά λύσεις δεν μπορώ να δώσω».

ΠΙΕΣΕΙΣ

Και πρόσθεσε πως «Πιέσαμε όπως σε άλλες περιπτώσεις, όπως Νικήσιανη, Παλιά Καβάλα και τότε λύσεις δόθηκαν. Αυτό θέλω να κάνω και τώρα και αν πάμε παραπέρα θα πρέπει να πάρουμε άμεσα μέτρα τα οποία θα είναι αρνητικά για όλους.

Βέβαια σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και κακή εικόνα θα παρουσιασθεί απλά δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε εφόσον χρειασθεί. Αυτό να το ξέρουν οι ιθύνοντες. Δεν μπορούμε να κρατάμε το θέμα εσαεί! Αν δεν μπορούν να φέρουν λύση και να φέρουν άμεσα νερό από το Κεφαλάρι – αυτό το άκουσε και ο νέος Δήμαρχος κ. Μουριάδης στην συγκέντρωση που κάναμε  – θα πω ότι όλα καλά, αλλά μπορούν να βρεθούν και άλλες λύσεις, βραχυπρόσθεσμες που θα ανακουφίσουν το πρόβλημα μέχρι να βρεθεί η οριστική λύση. Όπως και να έχει όμως μέχρι τότε κάτι πρέπει να γίνει!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *