«Στις 22 και 23 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το 4ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων» ανακοινώνει ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ  Ζαφείρης Μυστακίδης

Στις 22 και 23 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το 4ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων στο Επιμελητήριο  Καβάλας με την στήριξη του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Αν. Μακεδονίας κ. Ζαφείρης Μυστακίδης.

Αρχικά ανέφερε πως «Είναι χαρά μας πραγματικά που στις 22 και 23 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το 4ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων στην Καβάλα.  Μετά από μια επιθυμία δική μας και μια πολύμηνη προσπάθεια είμαστε στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσουμε και ως πόλη αλλά και ως ΓΕΩΤΕΕ Αν. Μακεδονίας αυτό το συμβάν, το θεσμό θα έλεγα μια και είναι η τέταρτη φορά που διεξάγεται.

Έχουν προηγηθεί τα δύο πρώτα στην Κατερίνη και το τρίτο στα Χανιά. Πρόκειται για συνδιοργάνωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου με μια εταιρεία που είναι μέλος του φορέα, την BASF Ελλάς που διακινεί αγροτικά και χημικά προϊόντα της Γερμανίας,

Πρόκειται για μια εταιρεία leader στην αγορά αυτή και φυσικά γίνεται με την υποστήριξη μας».

ΠΕΡΙ ΤΟΥ FORUM

Στο ερώτημα μας τι είναι αυτό το φόρουμ ο ίδιος απαντά ότι  «Είναι μια ιδέα που ξεκίνησε σαν μια μορφή στήριξης των ελληνογερμανικών σχέσεων προωθώντας και υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες και δράσεις των μελών αυτών. Σε αυτά τα φόρουμ τώρα, γίνονται συναντήσεις be to be,  ένας σύγχρονος τρόπος αναζήτησης και επίτευξης εμπορικών και αγοραστικών συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεων, όσον αφορά το κομμάτι των τροφίμων, των φρούτων, των λαχανικών, προϊόντα επίσης κτηνοτροφίας, όπως γάλα και κρέας. Πραγματικά από τα προηγούμενα τρία φόρουμ και με την εμπειρία που έχουμε μπορούμε να πούμε ότι  δημιουργούνται εμπορικές σχέσεις, ενδυναμώνονται υπάρχουσες εμπορικές σχέσεις και ας μην ξεχνάμε ότι στη δική μας περιοχή πολλές εταιρείες με τα αγαθά τους, όπως το σπαράγγι και το ακτινίδιο, το σταφύλι, η ελιά και άλλα απευθύνονται στη γερμανική αγορά.  Αυτά αποδεικνύονται από  επίσημα στατιστικά.

Και από την άλλη δίδεται η δυνατότητα σε εταιρείες που δεν μπορούν, δεν ξέρουν, δεν έχουν τη δυνατότητα ή δεν έχουν αυτή την εξωστρεφική βούληση  να δούν, να γνωρίσουν, να απευθυνθούν εν τέλει σε μια άλλη αγορά. Θα αποκτήσουν δηλαδή επαφή με εταιρείες που έχουν τη διάθεση και τον προσανατολισμό να αναπτύξουν εμπορικές σχέσεις με την Ελλάδα.

Πραγματικά τα τελευταία τρία χρόνια τα μηνύματα είναι πολύ αισιόδοξα και αυτά τα στοιχεία που παίρνουμε και από το εν λόγω Επιμελητήριο αλλά και από το υπουργείο Ανάπτυξης είναι πραγματικά ενθαρρυντικά.

Εμείς ευελπιστούμε πραγματικά μια τέτοια εκδήλωση εδώ στον τόπο μας να έχει θετικό αντίκτυπο και να ανοίξει προοπτικές εξωστρέφειας και προώθησης των αγροτικών μας προϊόντων σε μι α μεγάλη  αγορά της Ευρώπης. Και όλο αυτό μπορεί να ενισχύσει ή να ενδυναμώσει αυτές τις παραγωγικές δομές που υπάρχουν ή και που θα υπάρξουν στον τόπο μας.

Για εμάς αυτή η εκδήλωση είναι πολύ σημαντική. Άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός που υποστηρίζουμε αυτές τις δράσεις».

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ

Μάλιστα ο κ. Μυστακίδης εξήγησε ότι παρόμοιες εκδηλώσεις γίνονται και με άλλα κράτη. «Εμείς δεν έχουμε κάποια προτίμηση ποιος θα είναι ο εταίρος συνεργασίας. Εμείς θέλουμε να αναπτύσσονται τέτοιες δομές και να υπάρχει εξωστρέφεια πέρα από την ελληνική αγορά δηλαδή να κινούμαστε και εκτός Ελλάδος.

Νομίζω ότι θα έχουμε επιτυχία μια και ήδη έχουμε δικές μας εταιρείες που θέλουν να αναπτύξουν ή να ενδυναμώσουν συνεργασίες με τις γερμανικές επιχειρήσεις. Ήδη εξεδήλωσαν ενδιαφέρον πολλοί και αναμένουμε.

Μάλιστα την πρώτη μέρα θα γίνει ένα κύκλος συζητήσεων και ανακοινώσεων από διάφορους φορείς, επιπέδου πανελλαδικού και όχι μόνο τοπικού. Τη δεύτερη μέρα θα έχουν τη δυνατότητα επιχειρήσεις του τόπου μας να συναντήσουν επιχειρήσεις από τη Γερμανία και να κάνουν πιθανόν κάτι καλό, με μια θετική κατάληξη, μια θετική συνεργασία» σημείωσε καταληκτικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση