Στις 20 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ «Ήλιος και Πέτρα» στο Ακόντισμα της Νέας Καρβάλης

Στις 20 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ «Ήλιος και Πέτρα» στο Ακόντισμα της Νέας Καρβάλης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Στέγης κ. Καπλάνη Ιωσηφίδη το φεστιβάλ συμπληρώνει 39 συναπτά έτη!

Όπως ανέφερε αρχικά «Το 39ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑ, μετά από 39 έτη ετοιμάζεται και πάλι. Βρισκόμαστε στην τελική φάση της προετοιμασίας στον χώρο του Ακοντίσματος. Εκεί θα λάβει χώρα και φέτος, όπως πάντα άλλωστε.

Το θέατρο αυτό ιδρύθηκε από την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, την υπουργό Πολιτισμού τότε για να φιλοξενεί το Φεστιβάλ ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑ.

Συνεχόμενα επί 39 χρόνια προχωράμε και φέτος μαζί με το Δήμο και τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στο Κσομόπολις θα έχουμε όλα τα χορευτικά σχήματα που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Χερσονήσου της Παναγίας θα συμμετάσχουν και στην παρουσίασή τους, στο θέατρο στο Ακόντισμα.

Αυτή η παρουσία πέρα από το ότι δηλώνει ότι το ΗΛΙΟΣ και ΠΕΤΡΑ είναι εδώ, είναι και σπουδαία με την λογική του ότι τα συγκροτήματα αυτά καθεαυτά, τον πολιτισμό των λαών, την μουσική και χορευτική τους δυνατότητα τη δείχνουν εδώ στο ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ

Ο κόσμος δεν έρχεται εδώ δηλαδή για να περιηγηθεί μόνο περίπτερα, όπως άλλωστε γίνεται με την Χερσόνησο της Παναγίας, ώστε να συμμετάσχει σε πολλαπλού τύπου εκδηλώσεις, αλλά έρχεται καθαρά και μόνο να δει τα χορευτικά συγκροτήματα στο κοίλο του θεάτρου.

Είναι μια εναλλαγή σε όλα αυτά που προσφέρονται για πέντε ημέρες στην χερσόνησο της Παναγίας. Έτσι λοιπόν όλα είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τους ξένους μας, άλλωστε κάποιοι θα μένουν στο ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ και θα έχουν μια καλύτερη επαφή ενώ εμείς είμαστε ερασιτέχνες με επαγγελματική συνείδηση οπότε θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την φετινή παρουσίαση!»

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ο ίδιος τόνισε ότι το ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑ γινόταν γύρω στις 9 Ιουλίου. «Στις 9 Ιουλίου είναι η επέτειος των εγκαινίων του θεάτρου που το εγκαινίασε η Μελίνα Μερκούρη και η Δόμνα Σαμίου.

Αυτό είχε γίνει το 1983. Και έτσι λοιπόν καθιερώθηκαν οι γιορτές αυτές για να τιμούν την ημερομηνία του θεάτρου και των εκδηλώσεων. Ωστόσο όμως μια μικρή μετατόπιση δεν εμποδίζει σε τίποτε τον κόσμο να χαρεί, να ανανεωθεί η επαφή μας με τον κόσμο. Είναι τόσο αναγκαίο για εμάς.

Το δικαίωμα της ανατολικής πλευράς της πόλης να υποδέχεται και να χαίρεται εκδηλώσεις ποιότητας είναι εδώ και μιλάμε για εκδηλώσεις που έχουν να κάνουν με την καρδιά του Έλληνα, που  έχει να κάνει με την αγάπη για όλους τους ανθρώπους, για όλους τους λαούς και όλους τους πολιτισμούς της γης. Αυτό είναι» τόνισε…..

Επίσης στις 26 και 17 Ιουλίου θα υπάρξει κύκλος εκδηλώσεων με θέμα την προσφυγιά. Μια θεατρική ομάδα από την Κωνσταντινούπολη από τον σύλλογο ανταλλαγέντων της Λοζάνης θα παρουσιάσει ένα θεατρικό έργο, συμπαραγωγή με την Στέγη και έχει ως θέμα την προσφυγιά και τα χωριά της περιοχής της Κοζάνης από όπου έφυγαν πολλοί μουσουλμάνοι και μετεγκαταστάθηκαν στην Τουρκία το 1924. 

Ένα τουρκικό θεατρικό δρώμενο και στις 27 θα ανέβει το έργο στο θέατρο ενώ μια ημέρα πριν θα γίνει ένα μεγάλο καππαδοκικό γλέντι. Του χρόνου θα παρουσιάσουμε εμείς θέατρο στην Κωνσταντινούπολη. Καλώ λοιπόν τον κόσμο της πόλης να μην  ξεχάσουν και φέτος το ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑ στις 20 Ιουλίου στις 9 το βράδυ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *