Στις 14 και 15 Νοεμβρίου οι εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας

Στις 14 και 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη τα πάντα είναι έτοιμα για την διεξαγωγή τους.

Ο κ. Λεμονίδης είπε ότι «οι εκλογές θα είναι στις 14 και 15 Νοεμβρίου στα γραφεία του Συλλόγου. Όλα είναι έτοιμα όσον αφορά την εκλογική διαδικασία. Έγινε η  η κατάθεση των συνδυασμών και μετά θα προχωρήσουμε στις περαιτέρω ενέργειες των Γενικών Συνελεύσεων, της Εκλογο-απολογιστικής συνέλευσης που θα γίνει μία μέρα πριν τις εκλογές, Τετάρτη 13 Νοεμβρίου. Η θητεία είναι ακριβώς με βάση τα καταστατικά, λήγει κανονικά. Είναι κανονικές εκλογές. Αυτό που διαφαίνεται είναι ότι ο δικός συνδυασμός, η Ενωτική Κίνηση Εμπόρων, για άλλη μία φορά θα ζητήσει την ψήφο των συναδέλφων, έχοντας δύο πετυχημένες θητείες. Πάμε για ακόμη μία που θα είναι ακόμη πιο δυνατή, με περισσότερες προτάσεις και ιδέες και πολλά νέα πρόσωπα, που για τα επόμενα 3 χρόνια θα επιδείξουμε πλούσιο και αποτελεσματικό έργο. Υπάρχει ένας ακόμη συνδυασμός. Νομίζω ότι αυτό που έγινε πριν τρία χρόνια με τρεις συνδυασμούς, δεν θα ξαναυπάρξει διότι δεν υπάρχει λόγος».

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή είπε ότι «το Μητρώο έκλεισε πριν μερικές μέρες. Είναι γύρω στα 630 μέλη. Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός τουλάχιστον στα χρόνια που ασχολούμαι με τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας. Αυτό δείχνει ότι τα μέλη αγκαλιάζουν ακόμη περισσότερο τον Εμπορικό Σύλλογο. Από ‘κει και μετά το μέγιστο και το πρώτιστο είναι η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία. Την προηγούμενη φορά υπήρξε πολύ μεγάλη συμμετοχή έτσι θα υπάρξει και τώρα. Εμείς περιμένουμε τους συναδέλφους, έχουν το χρόνο να έρθουν να ψηφίσουν ούτως ώστε να δύναμη στην όποια διοίκηση βγει από την εκλογική διαδικασία. Δύναμη δεν μπορεί να έχει μια διοίκηση να δεν προέρχεται μέσα από τη βάση, από τα μέλη. Όσο μεγαλύτερη η συμμετοχή, τόσο μεγαλύτερη η δύναμη».

ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Για την αγορά στην Καβάλα και ό,τι έρχεται, είπε ότι «αλλάζει  η εικόνα με τα μεγάλα πολυκαταστήματα που θα έρθουν. Η αγορά είναι ζωντανός οργανισμός που αλλάζει τα τελευταία 15 χρόνια προς το κομμάτι της εστίασης και του υγειονομικού ενδιαφέροντος. Συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Η έλευση πολυκαταστημάτων δεν είναι κάτι νέο. Έχουν έρθει κάποια εδώ και πάρα πολλά χρόνια και σίγουρα υπήρξαν προβλήματα στις μικρές επιχειρήσεις και τους συναδέλφους. Εκεί που μπορούμε να κάνουμε κάτι το κάνουμε. Ενεργήσαμε όπως ακριβώς έπρεπε, μα βάση τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και καταφέραμε κάποια πράγματα. Είμαστε υποψιασμένοι για τα πάντα, από ‘κει και μετά δεν είμαστε εμείς που δίνουμε την τελική άδεια για να ανοίξει ένα πολυκατάστημα. Κάποια στιγμή, όμως, θα πρέπει να γίνει μια σοβαρή μελέτη από κάποιον φορέα ο οποίος θα μπορέσει να δει ποια είναι η δυναμική και πόσο μπορεί να αντέξει μια αγορά όπως της Καβάλας τόσες αλυσίδες και τόσα πολυκαταστήματα. Εμείς δεν θα αφήσουμε την αγορά της Καβάλας να γίνει αγορά πολυκαταστημάτων. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε πάντα μέσα στα νομικά πλαίσια».

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Για τις εκπτώσεις του Νοεμβρίου είπε ότι «είναι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, σε πανελλήνιο επίπεδο. Στην αρχή μας ξένισε και βλέποντας κάποιες μελέτες είδαμε ότι δεν ανέβασαν τον τζίρο. Αυτό που ειπώθηκε είναι ότι θα είναι οι τελευταίες ενδιάμεσες εκπτώσεις που γίνονται, οπότε καταργούνται. Είναι κάτι που ζητούσε ο εμπορικός κόσμος και το πέτυχε. Ωστόσο παραμένουμε υποψιασμένοι σε κάθε ανακοίνωση διότι τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει δέκτες πολλών ανακοινώσεων από την πλευρά  των υπουργείων και τελικά η δεν υλοποιήθηκαν ή δεν έγιναν έτσι όπως στην αρχή είχε ανακοινωθεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *