Στις 13 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι συμβασιούχοι των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Καβάλας

Απλήρωτοι είναι οι συμβασιούχοι στους Παιδικούς Σταθμούς της Καβάλας…. Η πρόεδρος του Νομικού προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Δρακονάκη σε δηλώσεις της εξήγησε την όλη κατάσταση…

Συγκεκριμένα η κ. Δρακονάκη ανέφερε πως «έχω πει επανειλημμένως, τα στείλαμε πολύ πιο μπροστά τα χαρτιά από κάθε άλλο δήμο κι όταν μας τηλεφώνησαν από την ΕΤΑΑ για να ξεκινήσουμε να στέλνουμε τα χαρτιά του Σεπτεμβρίου εμείς ήδη τρεις μέρες νωρίτερα τα είχαμε στείλει. Μας έπαιρνε ο Δήμος Νέστου να τους δείξουμε τα υποδείγματα για να στείλουν κι αυτοί με τον ίδιο τρόπο τα χαρτιά τους. Κάναμε όλα όσα έπρεπε και πολύ νωρίτερα. Μέσα στα γραφεία έχω άτομο το οποίο ασχολείται με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ του οποίου η μητέρα είναι μια από τις συμβασιούχες, είναι καθαρίστρια σε Παιδικό Σταθμό. Είναι δυνατόν η κόρη αυτή να μη νοιαστεί για το πώς θα πληρωθεί η μάνα της; Το έχουμε ξαναπεί. Η ΕΤΑΑ μιλάει αυτήν τη στιγμή με όλη την Ελλάδα. όλοι έχουμε συναλλαγές με τράπεζες».

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Συμπλήρωσε δε πως «ήδη έχουν ξεκινήσει από ότι μας είπαν οι καταθέσεις των χρημάτων από την ΕΤΑΑ στους λογαριασμούς των Νομικών Προσώπων, από κει και πέρα όταν βάζεις τα λεφτά σήμερα υπάρχει περίπτωση να τα δεις στο λογαριασμό την επόμενη μέρα. Μακάρι και ευχόμαστε και σήμερα που μιλάμε τα 81 χιλιάρικα του μήνα Σεπτεμβρίου να έχουν μπει. Για τα λεφτά τα οποία παλεύουμε με τις ώρες για να πληρωθούν στις 13 του μήνα είναι τα λεφτά του Σεπτεμβρίου, τα οποία και εκείνα λόγω των παιδιών που ήταν λιγότερα το Σεπτέμβριο δεν αρκούν. Θα συμπληρώσει το Νομικό Πρόσωπο που έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις του εδώ και δύο εβδομάδες στο Δ.Σ.. Στις 13 του μήνα θα πληρωθούν όλοι οι συμβασιούχοι το μήνα Σεπτέμβριο. Η μισθοδοσία καταβάλλεται 10,13 και 27 κάθε μήνα. Όμως πέντε μέρες πριν από αυτές τις ημερομηνίες πρέπει να υπάρχουν τα λεφτά στο λογαριασμό του Νομικού Προσώπου για να ανέβει η μισθοδοσία στο λεγόμενο σύστημα μισθοδοσίας του υπουργείου. Οποιοσδήποτε δημόσιος φορέας ανεβάζει σε αυτό το σύστημα τα χρήματα, πρέπει να δηλώνει ότι τα έχει στο λογαριασμό του για να μπορέσουν να τραβηχτούν αυτά τα χρήματα και να αποδοθούν στους λογαριασμούς των υπαλλήλων. Δεν μπορώ εγώ να ανεβάσω στο σύστημα αν δεν υπάρχουν τα λεφτά. Αν μπουν τα χρήματα στις 7, 8 του μήνα στις 13 του μήνα θα πληρωθούν. Αν μπουν αργότερα δεν υπάρχει μισθοδοσία από τις 13 μέχρι τις 27 του μήνα και δεν έχει να κάνει με το ότι δεν μπορώ να τη δώσω εγώ τη μισθοδοσία, δεν πληρώνονται πλέον μέσα σε φακέλους όπως πληρωνόντουσαν παλιά οι υπάλληλοι. Αυτή είναι η νομοθεσία από το υπουργείο Εργασίας, από το υπουργείο Οικονομικών. Υπερβαίνει κάθε κίνηση οποιουδήποτε βουλευτή ή αιρετού. Το δηλώνω κατηγορηματικά και το ξαναλέω, πλέον έχει ξεπεράσει η όποια αμφιβολία το πρόσωπο το δικό μου και της κ. Τσανάκα. Στρέφονται καθαρά και προσβλητικά απέναντι σε όλο το προσωπικό του γραφείου των Παιδικών Σταθμών οι οποίοι πραγματικά έδωσαν την ψυχή τους όχι τώρα, από τον Ιούλιο μήνα. Να μη θυμίσω ξανά τα πισωγυρίσματα ότι θα πάρουμε λιγότερα παιδιά και ξαναήρθαν καινούρια παιδιά και ξαναμοίρασαν καινούρια voucher κλπ. όλοι αυτοί οι γονείς των 460 παιδιών τρεις φορές μπήκαν στα γραφεία των Παιδικών Σταθμών. Τηλεφωνούσαμε προσωπικά στα τηλέφωνά τους για να τους υπενθυμίσουμε να φέρουν τα καινούρια χαρτιά με το καινούριο ΕΣΠΑ, με τον καινούριο τρόπο».

ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ

Κι όπως πρόσθεσε με έμφαση «ε όχι, δηλαδή κάποια στιγμή ας πάνε να ενημερωθούν πρόσωπο με πρόσωπο με το προσωπικό, έχουμε διευθυντές στο οικονομικό τμήμα, έχουμε διευθυντές στο διοικητικό τμήμα. Το καταλαβαίνω, είναι πολύ δύσκολο, είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτήν την εποχή, χειμώνα, δύσκολη εποχή, πετρέλαια, τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ, δεν ξέρουμε τι να πρωτοπληρώσουμε, να δουλεύεις, να δαπανάς και χρήματα ενδεχομένως για να μετακινηθείς να πας στη δουλειά σου και να μην πληρώνεσαι. Αυτό το πρόβλημα δεν ξεκινάει από τυχόν ασυνέπεια του Νομικού Προσώπου. Το λέω και το ξαναλέω κατηγορηματικά. Όλα αυτά που λέω αποδεικνύονται με έγγραφα και με πρωτόκολλα. Και για του Οκτωβρίου τα χρήματα τα χαρτιά έχουν σταλεί ήδη. Εδώ και δυο βδομάδες έχουν σταλεί και τα έγγραφα και του Οκτωβρίου. Και το ευτυχές για τον Οκτώβριο είναι ότι περιμένουμε λεφτά 96.000, ενώ η μισθοδοσία είναι 95.800. Που με ανακουφίζει γιατί δεν θα χρειαστώ Δημοτικό Συμβούλιο και Διοικητικό. Και άντε το Διοικητικό είναι πιο εύκολο να το μαζέψω και να πάρουμε την απόφαση συμπλήρωσης ποσού. Το Δημοτικό μπορείς να το μαζέψεις ανά πάσα ώρα και στιγμή;  Ευελπιστώ ότι μέχρι τις 23 του μήνα να έρθουν και τα λεφτά του Οκτωβρίου για να πληρωθούν στις 27 του μήνα του Οκτωβρίου. Μακάρι να έρθουν, τα χαρτιά έχουν φύγει ήδη».

ΗΡΘΑΝ…

Τελικά τα χρήματα ήρθαν και συγκεκριμένα 81.000 ευρώ και έτσι θα πληρωθούν στις 13 Δεκεμβρίου οι 73 συμβασιούχοι για τον Σεπτέμβριο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.