Στις 10 Δεκεμβρίου η δεύτερη αξιολόγηση των 4 υποψηφίων για τη θέση του Διευθυντή Ογκολόγου στο Νοσοκομείο Καβάλας

Στις 10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη αξιολόγηση των 4 υποψηφίων ογκολόγων για την κάλυψη της θέσης του Διευθυντή Ογκολόγου στο Νοσοκομείο Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου κ. Παναγιώτη Φώτου αναμένεται να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία στα τέλη Μαρτίου.

Συγκεκριμένα είπε ότι «την περασμένη Τρίτη έγινε η πρώτη αξιολόγηση από την Επιτροπή. Από τους 6 γιατρούς που κατέθεσαν τις αιτήσεις τους, επιλέχθηκαν οι 4. Δύο από αυτούς απορρίφθηκαν προς το παρόν και δεν ξέρουμε μετά τι θα γίνει. Θα ακολουθήσουν άλλες τρεις κρίσεις. Η επόμενη θα γίνει τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου και περιμένουμε την εξέλιξη αυτών των κρίσεων. Θα ακολουθήσουν, οπωσδήποτε, κάποιες ενστάσεις και η όλη διαδικασία πιστεύουμε ότι θα τελειώσει, το πιο σύντομο διάστημα, μέσα σε 2-3 μήνες. Αυτήν τη στιγμή είχαμε τη διαβεβαίωση ότι ο κ. Κασαράκης θα ερχόταν από τη 1 Δεκεμβρίου στο Ογκολογικό τμήμα γιατί αυτό το τμήμα υποφέρει. Έχουμε πάρα πολλούς ασθενείς και οι συνθήκες παραμονής τους δεν είναι καθόλου καλές. Υπάρχει η κα Χαμαλίδου η οποία κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μπορέσει να φέρει σε πέρας το έργο της. Υπάρχει η κα Παπαευθυμίου η οποία επίσης αγωνίζεται για να μπορέσουν αυτοί οι ασθενείς να έχουν τη προβλεπόμενη θεραπεία τους. Γίνεται ένας αγώνας από τους γιατρούς για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς. Μπορώ να πω ότι καθημερινά μαζεύονται, αναλόγως με τη μέρα είναι αλλά στις μέρες αιχμής μαζεύονται μέχρι και 70 άνθρωποι μέσα σε έναν διάδρομο ο οποίος είναι εντελώς ακατάλληλος. Και μάλιστα σχεδόν σε επαφή με τη βραχεία όπου υπάρχουν ασθενείς οι οποίοι θα πρέπει να προσέχονται ιδιαίτερα γιατί είναι ευάλωτοι σε οποιαδήποτε μόλυνση.

Θα ερχόταν ο κ. Κασαράκης στις αρχές του Δεκέμβρη. Δεν ήρθε. Μάθαμε ότι θα έρθει την ερχόμενη Δευτέρα. Το ευχόμαστε, γιατί αυτήν τη στιγμή το Ογκολογικό τμήμα είναι σε άσχημη κατάσταση. Χθες (σ.σ. την Τρίτη) για παράδειγμα, είχαμε ένα πλήθος ασθενών που δεν μπορέσαμε να τους μετρήσουμε. Αυτή είναι η κατάσταση. Ευτυχώς είμαστε κι εμείς εκεί. Είναι οι εθελόντριές μας που κι αυτές προσπαθούν με κάθε τρόπο και κάθε μέσον να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους. Μ’ έναν παρηγορητικό λόγο, μ’ έναν καφέ, όπως μπορούν. Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να τους βοηθήσουμε».

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Η σύμβαση της κας Χαμαλίδου ολοκληρώνεται τέλος του έτους. Για το τι θα γίνει στο ενδιάμεσο μέχρι την πρόσληψη του Διευθυντή Ογκολόγου, είπε ότι «η σύμβαση της κας Χαμαλίδου τελειώνει, πράγματι στις 31 Δεκεμβρίου. Έχουμε τη διαβεβαίωση και είναι και ηθική υποχρέωση του διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας, να κάνει ανανέωση της σύμβασης. Επίσης, να πω ότι θα προσληφθεί και μία ακόμη ογκολόγος, νέα γιατρός, με τις διαδικασίες να βρίσκονται προς το τέλος. Πιστεύουμε ότι με αυτές τις δύο γιατρούς και με την παράκληση που κάνουμε στον διοικητή της 4ης Περιφέρειας, να παραμείνει και ο κ. Κασαράκης, πέραν του Δεκεμβρίου μέχρι να έρθει ο καινούργιος Ογκολόγος, να αντιμετωπιστεί η κατάσταση σε κάποιο βαθμό».

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Τέλος, αναφέρθηκε σε κάποιες δράσεις του συλλόγου, λέγοντας ότι «την Κυριακή 9 του μήνα έχουμε μια πολύ σπουδαία παράσταση στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας. Ο Πολιτιστικός σύλλογος της Νέας Περάμου θα μας προσφέρει ένα μουσικό ταξίδι. Μια παράσταση η οποία αξίζει τον κόπο να δουν όλοι. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Αξίζει πραγματικά να τη δει ο κόσμος. Έχουμε και μία σπουδαία διάλεξη στις 15 Δεκεμβρίου. Φέρνουμε στην Καβάλα έναν σπουδαίο γιατρό αρθροπλαστικής. Έναν γιατρό που αναδείχθηκες πρώτος στον κόσμο το 2014. Θα μας μιλήσει σχετικά με τα θέματα που αφορούν της αρθροπλαστική και νομίζω ότι είναι θέματα τα οποία μπορούμε να παρακολουθήσουμε όλοι. Το θέμα είναι «οι εξελίξεις στην αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος και μικρή επεμβατικότητα». Είναι μια σπουδαία διάλεξη από έναν σπουδαίο Καβαλιώτη γιατρό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *