Στη 1 Ιουλίου ξεκινάει το θερινό ωράριο των καταστημάτων στην Καβάλα

Σε ισχύ θα τεθεί από τη Δευτέρα 1 Ιουλίου το θερινό ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη το ωράριο εξυπηρετεί το αγοραστικό κοινό και τους επαγγελματίες.

Ο κ. Λεμονίδης είπε ότι «το ωράριο διαφοροποιείται από 1 Ιουλίου μέχρι 31 Αυγούστου στο κλείσιμο το βραδινό. Αντί για 9μμ πηγαίνει 9.30μμ και τα απογεύματα δηλαδή, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή που ανοίγαμε 6-9, θα γίνει 6.30-9.30. Ήδη έχουν παρθεί οι κατάλληλες αποφάσεις στο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου, έχουν σταλεί οι επιστολές στην αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας, έχουν παρθεί κ εκεί αποφάσεις, έχουν υπογραφεί όλα τα χαρτιά και είμαστε καθ’ όλα νόμιμοι στο διάστημα που προανέφερα να είμαστε ανοιχτά μέχρι τις 9.30 το βράδυ. Διότι, επειδή ξεπερνάει το εθνικό ωράριο θα πρέπει να παρθεί απόφαση από την Περιφέρεια. Από ‘κει και μετά, τον Ιούνιο το ωράριο είναι το γνωστό από το πρωί μέχρι τις 2 και 6-9 Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και μέχρι τις 2 είναι τις υπόλοιπες μέρες. Νομίζω ότι είναι ένα ωράριο το οποίο, πλέον, τα τελευταία χρόνια είτε είναι το θερινό όσον αφορά το άνοιγμα- κλείσιμο, αλλά και την επέκταση του ωραρίου κατά το βραδινό κλείσιμο, το ζητάνε τα μέλη. Είχε ξεκινήσει κάποτε δειλά- δειλά για 15 μέρες, έγινε ένας μήνας και τώρα δύο μήνες, δηλαδή στην καρδιά του καλοκαιριού που είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, οι δύο μήνες που παραδοσιακά είναι οι καλύτεροι εμπορικά αλλά και από άποψη τζίρου. Νομίζω ότι γίνεται έτσι ένα ωράριο που προσαρμόζεται στα τουριστικά δεδομένα».

ΙΔΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, είπε ότι «δεν αυξήθηκε η κίνηση. Είναι στα ίδια επίπεδα με τα περσινά, σε αντίστοιχη χρονική περίοδο. Οι τουρίστες μας είναι Βαλκάνιοι. Δεν έχουν διαφορετικές συνήθειες ή τουλάχιστον η οικογενειακή κατάσταση και το πώς λειτουργεί η οικογένεια από τη Ρουμανία δεν είναι διαφορετική από την Ελλάδα. Τελειώνουν κι εκεί τα σχολεία όπως εδώ γύρω στις 10-12 Ιουνίου, οπότε η μεγάλη μάζα και το μεγάλο κύμα τουριστών θα είναι σίγουρα μετά τις 15 Ιουνίου. Γι’ αυτό και ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι δύο πιο δυνατοί μήνες. Από ‘κει και μετά υπήρξε μία περίοδος που είχαμε αρκετούς επισκέπτες τουρίστες από τη γειτονική Τουρκία, οι οποίοι βέβαια επικεντρώνονται περισσότερο σε καταστήματα εστίασης. Έρχονται για 2-3 μέρες για να βρουν ένα καλό ξενοδοχείο, που υπάρχουν τέτοια στην πόλη μας, να φάνε σε ένα ωραίο εστιατόριο που κι εδώ είμαστε πλήρης όσον αφορά την ποιότητα αλλά και τις καλές τιμές στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οπότε, στην αγορά μπορεί να γυρνάνε αλλά σίγουρα δεν είναι η κατηγορία των τουριστών που είναι η μεγάλη μας δύναμη όσον αφορά τους τζίρους».

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Για τη Δευτέρα του Πνεύματος είπε ότι «η αγορά θα είναι κλειστή. Είναι κατ’ έθιμον αργία και είθιστε τα τελευταία 12 χρόνια, η αγορά της πόλης μας να είναι κλειστή. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις αγορές στους Εμπορικούς Συλλόγους που γνωρίζω, όχι μόνο της Περιφέρειάς μας αλλά και πιο κάτω. Είναι μία αργία η οποία είθιστε να είναι κλειστά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *