Στη ριζική ανακαίνιση του Βερούλειου θα προχωρήσει ο Δήμος Καβάλας με στόχο να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο γήπεδο

Έργα ουσιαστικής αναβάθμισης πρόκειται να γίνουν στο Βερούλειο Στάδιο από πλευράς του Δήμου Καβάλας. Έργα που θα το μετατρέψουν σε ένα σύγχρονο γήπεδο, όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Φιλόσογλου. Καλώς εχόντων των πραγμάτων οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στα μέσα του 2018.

Στις δηλώσεις του ο κ. Φιλόσογλου σημείωσε πως «οι αθλητικοί χώροι μέσα στον αστικό ιστό είναι περιορισμένοι. Αφετέρου υπάρχει κι ένα θέμα με την έλλειψη χώρων προκειμένου είτε να δημιουργηθούν νέες εγκαταστάσεις είτε να χρησιμοποιηθούν οι ήδη υπάρχουσες διότι οι σύλλογοι είναι πάρα πολλοί. Έτσι λοιπόν το Βερούλειο αναπόδραστα είναι μονόδρομος σχετικά σύντομα να ανακαινιστεί ριζικά. Πρώτα έπρεπε να αδειοδοτηθεί το γήπεδο, μετά λοιπόν τέθηκε σε ισχύ το πλάνο της ριζικής ανακαίνισής του. Σε αυτό το πλαίσιο εργάστηκε το τελευταίο διάστημα πολύ εντατικά ο κ. Φιλιππίδης και η Τεχνική Υπηρεσία. Είχαμε καταλήξει ως διοίκηση σε ένα πλάνο το οποίο το συζητήσαμε και διεξοδικά με τους προέδρους των τριών συλλόγων που δραστηριοποιούνται εκεί και προέκυψε απόλυτη ταύτιση των απόψεων».

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Όπως εξήγησε ο κ. Φιλόσογλου «ειδικότερα ο κυρίως αγωνιστικός χώρος θα μεγαλώσει λίγο, θα γίνει σε διαστάσεις σχεδόν στα ευρωπαϊκά επίπεδα και θα γίνει ένας σύγχρονος φυσικός χλοοτάπητας. Θα γίνει στα πρότυπα επαγγελματικών κατηγοριών. Σε δεύτερη φάση κι επειδή υπάρχει μεγάλη καταπόνηση από τη χρήση τριών συλλόγων, θα γίνουν δύο βοηθητικά γήπεδα με πλαστικό τάπητα, προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιούνται διαρκώς. Θα τοποθετηθούν και πυλώνες φωτισμού που θα δίνουν τη δυνατότητα όχι μόνο να παρατείνεται η προπονητική δραστηριότητα, αλλά να γίνεται και τέλεση επίσημων αγώνων. Το κυλικείο θα μεταφερθεί σε κάποιο χώρο πιο πρόσφορο και θα γίνει σύγχρονο και φυσικά θα ανακαινιστούν ριζικά, στην ουσία θα ξαναχτιστούν από την αρχή, τα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων και των διαιτητών. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν και διάφορα επιχρίσματα, ελαιοχρωματισμοί, τα καθίσματα στις εξέδρες κοκ. Στόχος είναι να γίνει ένα γήπεδο που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις, ένα στολίδι που δεν θα θυμίζει σε τίποτα την εικόνα που σήμερα όλοι ξέρουν. Όλα δείχνουν ότι αν όχι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Φιλιππίδης πραγματικά καταβάλει τιτάνιες προσπάθειες για αυτό, στο μεθεπόμενο θα έρθει προς ψήφιση η προκήρυξη του έργου. Άρα είμαστε σε ένα χρονοδιάγραμμα ασφυκτικό όπως μας το έθεσε η κ. δήμαρχος από την αρχή, όπερ και σημαίνει ότι εγώ τουλάχιστον εκτιμώ και συζητώντας με τον κ. Φιλιππίδη που είναι πιο έμπειρος στα θέματα των έργων, γιατί θα είναι διεθνής ο διαγωνισμός, θα φτάσουμε αν όλα πάνε καλά στην ολοκλήρωση του έργου το αργότερο ίσως το καλοκαίρι του 2018».

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Πρόσθεσε δε πως «ο προϋπολογισμός θα είναι σχετικά μεγάλος, θα υπάρξει και κάποια έκπτωση ενδεχομένως σημαντική από τον εργολάβο γιατί η αγορά περνάει τη δική της κρίση στον τομέα των κατασκευών και τα περιθώρια κέρδους πάντα υπάρχουν και οι μειώσεις μπορούν να προκύψουν, αλλά είναι μονόδρομος. Δηλαδή δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα, πρέπει να γίνει το γήπεδο σε τέτοια κατάσταση που να μπορεί για τουλάχιστον 15 χρόνια ακόμα να εξυπηρετεί και να επαρκεί για τις ανάγκες των αθλητικών σωματείων. Έχουμε πρόβλημα μεγάλο κι έπρεπε να ξεκινήσουμε από τις μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις και στη συνέχεια να επεκταθούμε και στις υπόλοιπες. Μόλις τελειώσει η διαδικασία του Βερουλείου θα βάλουμε μπρος και για τις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις. Θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος της θητείας μας όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις πέραν της αδειοδότησης να έχουν αναβαθμιστεί σε τέτοιο σημείο, που για τα επόμενα χρόνια να μη χρειάζεται καμία παρέμβαση. Δεν είναι πάντοτε οι ρυθμοί τόσο γρήγοροι όσο θα θέλαμε, δυστυχώς υπάρχει μια γραφειοκρατία και μια καθυστέρηση που πολλές φορές δεν ανάγεται σε εμάς, αλλά σε κάθε περίπτωση είμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο. Θα ήθελα και πάλι να ευχαριστήσω δημόσια τα τρία σωματεία του Ηρακλή, της ΑΕΚ και του Βύρωνα, διότι οι άνθρωποι όχι μόνο έχουν δείξει κατανόηση, έχουν δείξει και πνεύμα συνεργασίας. Μας βοήθησαν και με την άποψή τους, είναι κάθε μέρα εκεί, ήταν πολύ χρήσιμη η επαφή μαζί τους και η ανταλλαγή απόψεων και αυτό είναι το πιο σημαντικό γιατί εμείς τους βλέπουμε ως συνεργάτες και αυτό φαίνεται και αποδίδει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *